SportNagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

2022. október 19., szerda
 
Nagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

Hódmezővásárhelyi versenyzője is van az október 18. és 23-a között Dél Koreában rendezett világbajnokságnak.

 

 

 

 

 


 

Az egyik legrégebben, 1946-ban alapított szervezet, az IFBB (International Federation of Bodybuilders) teljes nevén Nemzetközi Testépítő és Fitnesz Szövetség.

 

Az IFBB 203 ország nemzeti szövetségeinek tagja. Érdemes megjegyezni, hogy az IFBB tagja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, amely az IFBB-t ismerte el a testépítés egyetlen szervezetének, amelynek doppingellenes programja teljes mértékben megfelel a nemzetközi kódexének.

 

A Szövetségnek Magyarország is tagja, például 2015-ben Budapesten tartották világbajnokságukat. Idén pedig a VB-t Dél Koreában, Yeongju-ban tartják 22 ország részvételével.

 

A versenyen a fitness különböző kategóriáiban 3 magyar lány vesz részt. A VB-re kvalifikált egyik versenyző a hódmezővásárhelyi Nagy Viktória Zoé. Nevét több éve megismerhettük, a Hód-Fitness SE tagjaként számtalan hazai és nemzetközi verseny győzteseként. Első Európa-bajnoki címét 2010-ben a Spanyolországban megrendezett EB-n szerezte.

 

A Dél koreai VB-re Shane Tusup vállalta a felkészítését, aki maga is kiutazott Youngju-ba. Mint ismeretes Shane Tusup amerikai úszó, edző, Magyarországon négyszer, 2013-ban, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben megválasztották az év edzőjének.

 

Nagy Viktória Zoé a Vásárhelyi Híreknek telefonon elmondta, hogy nagyon keményen készül a másfél perces igen sok nehéz mozgáselemet tartalmazó fitness bemutatójára. Elsősorban a versenyeken való minél több eredményes részvétel vezet a professzionális kategória megszerzéséhez.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Nehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

Nehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

Október 15-én a Békési SzSK U23 otthonában lépett a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a Hepp Kupa 2. fordulójában.
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal elkészítette válságtervét, amelynek bevezetésétől a becsléseik szerint több százmilliós megtakarításokat remélnek.
Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Idén szeptember végéig mintegy 220 lakás gyulladt ki Csongrád-Csanád megyében. Leggyakrabban idős emberek válnak áldozattá.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.