SportNagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

2022. október 19., szerda
 
Nagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

Hódmezővásárhelyi versenyzője is van az október 18. és 23-a között Dél Koreában rendezett világbajnokságnak.

 

 

 

 

 


 

Az egyik legrégebben, 1946-ban alapított szervezet, az IFBB (International Federation of Bodybuilders) teljes nevén Nemzetközi Testépítő és Fitnesz Szövetség.

 

Az IFBB 203 ország nemzeti szövetségeinek tagja. Érdemes megjegyezni, hogy az IFBB tagja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, amely az IFBB-t ismerte el a testépítés egyetlen szervezetének, amelynek doppingellenes programja teljes mértékben megfelel a nemzetközi kódexének.

 

A Szövetségnek Magyarország is tagja, például 2015-ben Budapesten tartották világbajnokságukat. Idén pedig a VB-t Dél Koreában, Yeongju-ban tartják 22 ország részvételével.

 

A versenyen a fitness különböző kategóriáiban 3 magyar lány vesz részt. A VB-re kvalifikált egyik versenyző a hódmezővásárhelyi Nagy Viktória Zoé. Nevét több éve megismerhettük, a Hód-Fitness SE tagjaként számtalan hazai és nemzetközi verseny győzteseként. Első Európa-bajnoki címét 2010-ben a Spanyolországban megrendezett EB-n szerezte.

 

A Dél koreai VB-re Shane Tusup vállalta a felkészítését, aki maga is kiutazott Youngju-ba. Mint ismeretes Shane Tusup amerikai úszó, edző, Magyarországon négyszer, 2013-ban, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben megválasztották az év edzőjének.

 

Nagy Viktória Zoé a Vásárhelyi Híreknek telefonon elmondta, hogy nagyon keményen készül a másfél perces igen sok nehéz mozgáselemet tartalmazó fitness bemutatójára. Elsősorban a versenyeken való minél több eredményes részvétel vezet a professzionális kategória megszerzéséhez.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Nehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

Nehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

Október 15-én a Békési SzSK U23 otthonában lépett a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a Hepp Kupa 2. fordulójában.
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal elkészítette válságtervét, amelynek bevezetésétől a becsléseik szerint több százmilliós megtakarításokat remélnek.
Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Idén szeptember végéig mintegy 220 lakás gyulladt ki Csongrád-Csanád megyében. Leggyakrabban idős emberek válnak áldozattá.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.