SportNagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

2022. október 19., szerda
 
Nagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

Hódmezővásárhelyi versenyzője is van az október 18. és 23-a között Dél Koreában rendezett világbajnokságnak.

 

 

 

 

 


 

Az egyik legrégebben, 1946-ban alapított szervezet, az IFBB (International Federation of Bodybuilders) teljes nevén Nemzetközi Testépítő és Fitnesz Szövetség.

 

Az IFBB 203 ország nemzeti szövetségeinek tagja. Érdemes megjegyezni, hogy az IFBB tagja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek, amely az IFBB-t ismerte el a testépítés egyetlen szervezetének, amelynek doppingellenes programja teljes mértékben megfelel a nemzetközi kódexének.

 

A Szövetségnek Magyarország is tagja, például 2015-ben Budapesten tartották világbajnokságukat. Idén pedig a VB-t Dél Koreában, Yeongju-ban tartják 22 ország részvételével.

 

A versenyen a fitness különböző kategóriáiban 3 magyar lány vesz részt. A VB-re kvalifikált egyik versenyző a hódmezővásárhelyi Nagy Viktória Zoé. Nevét több éve megismerhettük, a Hód-Fitness SE tagjaként számtalan hazai és nemzetközi verseny győzteseként. Első Európa-bajnoki címét 2010-ben a Spanyolországban megrendezett EB-n szerezte.

 

A Dél koreai VB-re Shane Tusup vállalta a felkészítését, aki maga is kiutazott Youngju-ba. Mint ismeretes Shane Tusup amerikai úszó, edző, Magyarországon négyszer, 2013-ban, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben megválasztották az év edzőjének.

 

Nagy Viktória Zoé a Vásárhelyi Híreknek telefonon elmondta, hogy nagyon keményen készül a másfél perces igen sok nehéz mozgáselemet tartalmazó fitness bemutatójára. Elsősorban a versenyeken való minél több eredményes részvétel vezet a professzionális kategória megszerzéséhez.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Nehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

Nehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

Október 15-én a Békési SzSK U23 otthonában lépett a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a Hepp Kupa 2. fordulójában.
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal elkészítette válságtervét, amelynek bevezetésétől a becsléseik szerint több százmilliós megtakarításokat remélnek.
Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Idén szeptember végéig mintegy 220 lakás gyulladt ki Csongrád-Csanád megyében. Leggyakrabban idős emberek válnak áldozattá.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.