SportNagy kedvvel, van aki tekert, van aki gyalogolt

2012. szeptember 11., kedd
 
Nagy kedvvel, van aki tekert, van aki gyalogolt

A idei Bodnár Bertalan Kerékpáros és Futó Teljesítménytúra, Verseny és Kalandtúra egyértelmű sikerként könyvelhető el, és az igen nagy szervező munkával járó fáradtságot is feledtethetik a rengeteg dicsérő facebookos beírások.

 

Képünkön Kruzslicz Imre

 

 

A számok is ezt a megállapítást tükrözik, amelyekről Kruzslicz Imrét kérdeztük. A szervező elmondta, a második alkalommal megrendezett programnak közel félezer résztvevője volt. 137-en a kerékpáros versenyen, 19-en a futóversenyen, 188-an a kerékpáros teljesítménytúrán, 98-an a gyalogtúrán és 60-an a kalandtúrán vettek részt.

A Vásárhelyi Híreket is beleértve közel 4 tucat támogató segített pénzzel, szolgáltatással, tombolatárggyal és sok egyébbel.  

A tavaly a hagyományteremtőnek szánt kerékpáros teljesítménytúrán 220-an, idén már kétszer annyian vettek részt. A többféle verseny és túrázás lehetősége mellett, igazi kuriózuma, hogy a 30 kilométeres táv végig a Mártélyi Tájvédelmi körzet területén halad. Érinti a tanösvényt, a gátakat, az erdős ártéri területet, igazi természetközeli élményt nyújtva a résztvevőknek. Így, mint megtudtuk, nemcsak Hódmezővásárhelyről, hanem Szegedről és a környező településekről, sőt Budapestről is volt versenyző.

Kruzslicz Imre elmondása szerint, a szervezők határozott szándéka, hogy jövőre is megrendezik a versenyt.  

A 2012-es Bodnár Bertalan Kerékpáros és Futó Teljesítménytúra, Verseny és Kalandtúra részletes eredményei ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még egy kis emelés itt-ott

Még egy kis emelés itt-ott

A vásárhelyiek idén sem ússzák meg az áremeléseket. A strand és a közétkeztetési árak után itt az ingatlanadó emelés e - méghozzá 30 százalékos.

Erős mezőnyben jó helyezés

Erős mezőnyben jó helyezés

Fogarassy Judit: „Évtizedes munkánk megkoronázása az IDF Világbajnokságon elért eredményünk, nem utolsó sorban amatőrként jegyzett csapattal, profik elleni versenyben.” Képekkel!
Attila király aranya Vásárhelyen

Attila király aranya Vásárhelyen

Nem túlzás azt feltételezni, hogy a szikáncsi aranylelet a hunok királyának kincsestárából származik. Ez is a témája lesz egy izgalmas előadásnak!
A fél világ magyar gyermekkórust fog hallgatni szenteste

A fél világ magyar gyermekkórust fog hallgatni szenteste

Ez lesz az első alkalom, hogy magyar kórus szerepel majd a betlehemi templomban.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.