KözéletMegújult a székkutasi sportcentrum

2014. április 5., szombat
 
Megújult a székkutasi sportcentrum

Átadták április 5-én szombaton a 90 millió forintból felújított székkutasi sportcentrumot, amely uniós támogatással és társaságiadó-kedvezmény felhasználásával valósult meg.

 

 

Képünkön a munkálatok kezdete 2013 novemberében

 

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár hangsúlyozta, hogy a sportcsarnokot elsősorban a diákok fogják használni, a korszerűsített létesítmény a kormányzat által kiemelt programként kezelt mindennapos testnevelés számára teremt méltó és rendezett körülményeket.

 

A fideszes politikus reményei szerint a kétezer lakosú Csongrád megyei községben élők is rendszeresen használják majd a tornacsarnokot, a labdarúgópályát és az edzőtermeket a tanításon kívüli időben.

A kormány számára az iskolai testnevelés mellett kiemelten fontos a szabadidősport, a mindennapos mozgás az egészségmegőrzés érdekében - mutatott rá az államtitkár. A kormányzat azért támogatja az ilyen beruházásokat, mert ha a Székkutashoz hasonló települések polgárai rendszeresen mozognak gyermekeikkel együtt, akkor az hosszú távon hozzájárul a betegségek elkerüléséhez – tette hozzá.

Lázár János hangsúlyozta, a Székkutason megvalósuló fejlesztések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt élők valódi közösséggé váljanak, "a falu olyan szerethető hely maradjon, mint amilyenként ránk hagyták előttünk járó őseink".

 

Szél István (Fidesz) polgármester elmondta, a sportcentrum fejlesztése az önkormányzat és a civil szervezetek összefogásával valósult meg. A 90 millió forintos beruházás során utólagos hőszigetelést kapott a sportcsarnok, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és az elektromos hálózatot. Hozzátette: elkezdődött a labdarúgópálya és a hozzá kapcsolódó öltöző felújítása, konditermet és akadálymentesített játszóteret alakítottak ki.

 
 
MTI-VH
 

Olvassa el ezt is!

A kórház bejáratánál sodorta el

A kórház bejáratánál sodorta el

Egy teherautó alá esett és meghalt egy nő Hódmezővásárhelyen.
Hagyomány, megbízhatóság szakmaiság

Hagyomány, megbízhatóság szakmaiság

Törökországból is érkezik kiállító az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra. Április 25-én közel félezer kiállítóval nyitnak. Képekkel!
ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

Az akció során a közúti áru- és személyszállítást végző járművek közlekedésével leginkább érintett útvonalakra és időpontokra fókuszálnak.
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.