KözéletMegújult a székkutasi sportcentrum

2014. április 5., szombat
 
Megújult a székkutasi sportcentrum

Átadták április 5-én szombaton a 90 millió forintból felújított székkutasi sportcentrumot, amely uniós támogatással és társaságiadó-kedvezmény felhasználásával valósult meg.

 

 

Képünkön a munkálatok kezdete 2013 novemberében

 

 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár hangsúlyozta, hogy a sportcsarnokot elsősorban a diákok fogják használni, a korszerűsített létesítmény a kormányzat által kiemelt programként kezelt mindennapos testnevelés számára teremt méltó és rendezett körülményeket.

 

A fideszes politikus reményei szerint a kétezer lakosú Csongrád megyei községben élők is rendszeresen használják majd a tornacsarnokot, a labdarúgópályát és az edzőtermeket a tanításon kívüli időben.

A kormány számára az iskolai testnevelés mellett kiemelten fontos a szabadidősport, a mindennapos mozgás az egészségmegőrzés érdekében - mutatott rá az államtitkár. A kormányzat azért támogatja az ilyen beruházásokat, mert ha a Székkutashoz hasonló települések polgárai rendszeresen mozognak gyermekeikkel együtt, akkor az hosszú távon hozzájárul a betegségek elkerüléséhez – tette hozzá.

Lázár János hangsúlyozta, a Székkutason megvalósuló fejlesztések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt élők valódi közösséggé váljanak, "a falu olyan szerethető hely maradjon, mint amilyenként ránk hagyták előttünk járó őseink".

 

Szél István (Fidesz) polgármester elmondta, a sportcentrum fejlesztése az önkormányzat és a civil szervezetek összefogásával valósult meg. A 90 millió forintos beruházás során utólagos hőszigetelést kapott a sportcsarnok, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és az elektromos hálózatot. Hozzátette: elkezdődött a labdarúgópálya és a hozzá kapcsolódó öltöző felújítása, konditermet és akadálymentesített játszóteret alakítottak ki.

 
 
MTI-VH
 

Olvassa el ezt is!

A kórház bejáratánál sodorta el

A kórház bejáratánál sodorta el

Egy teherautó alá esett és meghalt egy nő Hódmezővásárhelyen.
Hagyomány, megbízhatóság szakmaiság

Hagyomány, megbízhatóság szakmaiság

Törökországból is érkezik kiállító az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra. Április 25-én közel félezer kiállítóval nyitnak. Képekkel!
Ötven aranydiplomást köszöntöttek

Ötven aranydiplomást köszöntöttek

1974-ben végeztek azok az állattenyésztő üzemmérnökök, akik Aranydiploma átadó ünnepségre érkeztek a Kar Andrássy úti épületébe.
Következik a Pál utcai Óvoda

Következik a Pál utcai Óvoda

Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.