Kultúra, oktatásMegnyílt a Kerámia Szimpózium kiállítása

2021. szeptember 8., szerda
 
Megnyílt a Kerámia Szimpózium kiállítása

A közel tucatnyi művész mintegy száz alkotásából rendezett kiállítás szeptember 8-án nyílt az Alföldi Galériában.

 

 

 

 

 

 

 

Szívet formáló kócsagpár, épített környezetünk digitális lenyomatai, szimmetrikus kerámiaképek, Vásárhely „tükröződő” sziluettje, kádban fürdőzők és magastűzben égetett „lélekmadár” vázák is megjelennek a tavalyi év kerámia szimpóziumának beszámoló kiállításán. 

 

A huszonnegyedik Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kísérőrendezvényeként nyílik beszámoló kiállítás a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány és a Tornyai János Múzeum szervezésében a 2020. évi alkotótábor idején készült munkákból. A tavalyi szimpózium tematikája a szimmetria volt, amely téma a közel hat hetes műhelymunka alatt készült művek formáin, ábráin és kialakításain egyaránt visszaköszön. A hódmezővásárhelyi alkotótábor különlegességét a felhasználható anyagok és technológiák sokfélesége adja, ennek köszönhetően rendkívüli változatosság figyelhető meg a bemutatott anyagon.

 

A szeptember 8-án nyílt tárlaton Antal András, Haber Szilvia, Herter Kata, Kiszely Mária, Kotormán Norbert, Kovács Lívia, Kun Éva, Nagy-György Ágnes, Návay Sándor és a szimpózion szakmai vezetőjének, egyben a kiállítás kurátorának Pannonhalmi Zsuzsának, valamint a művésztelep résztvevő P. Benkő Ilona alkotásai láthatóak a Kossuth téri kiállítóhely földszinti termeiben. A tárlatot Dr. Lovag Zsuzsa nyitja meg, köszöntőt mond Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója.

 

Az október 10-éig megtekinthető a kiállítás ideje alatt műhelybeszélgetésekkel, alkotói bemutatkozásokkal és könyvbemutatóval készülnek a szervezők.

 

 

Olvassa el ezt is!

Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

Korszerű belgyógyászati és gyermekosztály épül

A kórházban az eszköz, a humánerőforrás és tavasszal már az épített infrastruktúra is rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményes gyógyító munka folyjon.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Tűzifa vásárlás okosan

Tűzifa vásárlás okosan

Ismét aktuális. Néhány tanács, mire kell vigyázni, ha házaló kereskedők, vagy internetes hirdetésekben, illetve ingyenes újságokban kínálnak megvételre olcsó tüzelőt.
Idén több az első évfolyamos hallgató

Idén több az első évfolyamos hallgató

Az SZTE Mezőgazdasági Karán közel 200 hallgató kezdheti a tanulmányait. Az egyetem dolgozóinak még nincs munkaszerződése.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.