SportMeglett a hatodik győzelem is

2024. február 17., szombat
 
Meglett a hatodik győzelem is

Február 16-án este az NKA Universitas Pécs otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Az NB I/B Zöld csoportjának legjobb formában lévő csapata esélyesként játszott a Rátgéber Akadémia fiataljai ellen, és küzdős meccsen ugyan, de sikerült megőriznie a hetek óta tartó veretlenségét.

 

A bajnokság 20. fordulójában is olyan ellenfél vendégeként szerepelt a vásárhelyi együttes, amely a mérkőzést megelőzően előrébb állt a tabellán. A tehetséges pécsiek az utóbbi hetekben az Akadémia egyéb találkozóitól függően többfajta rotációban is játszottak, ám mindenkire veszélyesek – 9 győzelemmel és 9 vereséggel álltak a nyolcadik helyen, a szezonban mindössze egyetlen meccset veszítettek el tíz pontnál nagyobb különbséggel. A Kosársuli az előző hetek nagy sikereiből erőt merítve utazott el a baranyai városba, azzal a tudattal, hogy ha nyer, akkor felsőházi rájátszást érő helyre ugrik.

 

Korszunszkij kosarával kezdődött a meccs, a Pécsnek az első percekben többször is sikerült feltörnie gyors egy-egyekkel a Kosársuli álmoskás védekezését. Támadásban tartotta a lépést a vásárhelyi csapat a hazaiakkal, leginkább Baloghnak és a hosszú évekig a Pécsnél nevelkedő és játszó Rosicnak köszönhetően, ám az utóbbi mérkőzésekkel ellentétben ezúttal több volt a hiba és a figyelmetlenség, így egészen a 8. percig nem sikerült átvenni a vezetést. 13-13-nál aztán Rosic törte meg a jeget, innen pedig már át sem adta a kezéből a vezetést a csapat.

 

A 19-17-es előnnyel záruló első játékrész után a második negyed elején kezdett elhúzni a Kosársuli. Pinnyey kettese után időt kért Miljan Rakic (19-23, 13. perc), ám nem sokkal később Rosic és Borbáth triplája már tízpontos különbséget jelentett (23-33), így két perccel később újabb időkérés következett. Ekkor kicsit rendezte a sorokat a Pécs, ám az olyan villanásokkal továbbra sem tudtak mit kezdeni, mint Balogh zsákolása és Bálint utolsó másodperces triplája – utóbbit követően 40-30-ra vezetett a Kosársuli a nagyszünetben.

 

A pihenő után nem változott érdemben a meccs képe. A pécsiek elkezdtek a centerjátékra építeni, ami a Bolyos, Kelemen kettősnek köszönhetően többnyire jól működött, a Kosársuli pedig többnyire könnyű ziccerekkel tartotta az előnyét. A negyed közepén, fontos helyzetben (37-44) Orgona szórt triplát, majd a negyed második felében Kelemen kétszer dobott nagyon jókor érkező hárompontost. A Pécstől a Kosársuli-ikon Nyilas István fia, Nyilas Gergely jeleskedett hármassal, ám a negyed végén ugyanúgy tíz pont volt közte, mint a félidőben (52-62).

 

Csak látszólag tűnt úgy, hogy ez az előny stabil lenne, a Pécs ugyanis hamar visszajött a meccsbe a negyedik negyed elején. Bolyos, Korszunszkij és Kelemen is eredményes volt, és bár Utasi Gábor 56-62-nél időt kért, bő három és fél percig nem sikerült a gyűrűbe találni. A rossz triplakísérletek után Rosic kosara tornázta ötre a veszélyes különbséget (62-59-es vásárhelyi vezetésnél háromra zárkózott a Pécs), innen pedig már a rutin döntött: 6-0-s rohammal elhúzott a Kosársuli, majd Kelemen pontjainál már a tizenötöt is súrolta az előny, végül kis pécsi kozmetikázás után 74-67-es siker lett a vége.

 

Az újabb győzelem immár a hatodikat jelenti zsinórban, ez pedig azt jelenti, hogy a Kosársuli jelenleg már a felsőházi rájátszást érő nyolcadik helyen áll a tabellán! A küzdős meccs legeredményesebbje vásárhelyi oldalról a 19 pontig és 7 lepattanóig jutó Rosic volt.

 

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

NKA Universitas Pécs II.-Vásárhelyi Kosársuli 67-74 (17-19, 13-21, 20-22, 17-12)

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Fűzy Ákos pálya. Vezette: Horváth, Benedek, dr. Popgyákunik

Pécs: Füzesi 11, Bolyos 18/6, Antal 2, Korszunszkij 15/6, Kelemen 16
Cserék: Nyilas 3/3, Teszárik 2, Dimitrijevic –
Vezetőedző: Miljan Rakic

Kosársuli: Rosic 19/3, Borbáth 9/3, Balogh 10, Bálint 5/3, Orgona 9/3
Cserék: Kelemen 17/6, Pinnyey 5, Bősz -, Kass -, Knyur –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović

Utasi Gábor: „Ha idegenben nyer a csapat, annak mindig nagyon kell örülni. Ennek ellenére van bennem egy kis hiányérzet, mert nem játszottunk jól. Azt éreztem, hogy fejben nem vagyunk ott tökéletesen, de akarással, brusztolással, szívvel sikerült kiharcolnunk a győzelmet és azt sosem kell megmagyarázni. Hiszem, hogy ennél jobban fogunk koncentrálni és megyünk tovább a megkezdett úton.”


Folytatás egy hét múlva, február 23-án, pénteken a Dunaharaszti elleni hazai meccsel. A felnőttek találkozója előtt az U20-asok is pályára lépnek.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két vásárhelyi ezüstérem a Taekwon-do versenyen

Két vásárhelyi ezüstérem a Taekwon-do versenyen

Február 11-én rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A Boch család egyik tagja járt Vásárhelyen

A Boch család egyik tagja járt Vásárhelyen

A látogatás a célja a Villeroy & Boch-ban az elmúlt időszakban végrehajtott több mint 5,3 milliárd forintos fejlesztéssorozat megtekintése volt.
Látogatási tilalom a kórházakban

Látogatási tilalom a kórházakban

Valószínű, hogy a döntés hátterében a megelőzés állhat, mert az NNGYK 5. heti összesítésében a többi vármegyéhez képest nem súlyos a helyzet.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.