KözéletMegfagyhattak volna

2014. január 28., kedd
 
Megfagyhattak volna

A nagy hideg beállta a  járőröző vásárhelyi rendőröknek további feladatokat jelent. Az elmúlt egy hét alatt öt embernél alkalmaztak biztonsági intézkedést, és nyugodtan kijelenthető, annak elmaradása esetén megfagytak volna.

 

Fotó: VH


Január 25-én este fél nyolckor a mindszenti Szent László utcából érkezett bejelentés arról, hogy egy erősen ittas ember a hóban fekszik. A Mindszenti Rendőrőrs járőrei megpróbálták felállítani a férfit, de folyamatosan összecsuklott. A fagy miatt autóba ültették és átadták feleségének. Ugyanaznap, szintén már az esti órákban a hódmezővásárhelyi Szabadság téren kiabált egy lenge öltözetű nő. A 40 éves asszony családi problémái miatt szitkozódott az utcán. A rendőrök hazavitték a férjéhez.

 

Szintén 25-én éjfél előtt valamivel a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei a vasútállomást ellenőrizték, amikor egy 36 éves férfit találtak. Elmondta, hogy nagyon fázik, de nincs hová mennie. A rendőrök a vásárhelyi hajléktalanszállóra vitték. Január 26-án késő éjjel, szintén a Csomorkányi úti Hajléktalanszállóba vitték azt a 60 éves hajléktalan nőt, akit az egyik áruház parkolójában egy padon fekve találtak. A rendőrök a nőt másnap is bevitték a szállóra, mert a mínusz 10 fokban ezúttal a helyi buszpályaudvaron aludt egy padon.

„A tapasztalataink szerint, az ilyen hidegben, a szinte biztos életveszélytől a rendőrség által megmentett és hozzánk behozott emberek között előfordul, hogy nem hajléktalanok, és családi perpatvar, vagy valamilyen más személyes konfliktus miatt töltik az éjszakát az utcán,”- mondta Korsós Sándor.       

A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató hódmezővásárhelyi Hajléktalanszálló igazgatója a Vásárhelyi Hírek megkeresésére azt is elmondta, a téli időszakban 67 férőhelyre vannak beállva, de jelenleg 73 személyt látnak el. „Minden négyzetmétert kihasználunk, a rendőrség által éjszaka behozottakat is ellátjuk.”

Napközben a szálló dolgozói végigjárják azokat az általuk jól ismert helyeket ahol a hajléktalanok meghúzzák magukat, igaz, csak néhány ember nem hajlandó bemenni a szállóra, de őket is igyekeznek ellátni, viszont nincs kapacitásuk az éjszaka a városban találtak beszállítására, tette hozzá az igazgató.

„Nyugodtan kijelenthetem, kevés város van az országban, ahol ilyen példaértékű a rendőrség együttműködése. Ennek eredményeként, évek óta, különösen ilyen időjárás idején, napi kapcsolatban vagyunk, hogy ne történjen tragédia Vásárhely utcáin,”- jelentette ki Korsós Sándor.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrséggel együtt heti több alkalommal járőröznek a városban, hogy felkutassák és támogassák a fedél nélkül élő embereket. Hódmezővásárhelyen öt éve nem történt kihűléses haláleset.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vártnál könnyebb győzelem

A vártnál könnyebb győzelem

Czibere Zoltán, a meccs hőse az utolsó másodpercben tette föl a koronát szereplésére, amikor az ötödik triplájával elérte a csapat a 100. pontot. Sok képpel!
Emlékező gyertyagyújtás

Emlékező gyertyagyújtás

Hódmezővásárhelyen a Holokauszt Áldozatainak Nemzetközi Emléknapjára rendezett programok befejezéseként a Zsinagógában gyertyagyújtás volt. Képriport!
Magyar Péter Vásárhelyen

Magyar Péter Vásárhelyen

Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.
Tavaszi kullancsinvázió: nem csak az állat, az ember is veszélyben van!

Tavaszi kullancsinvázió: nem csak az állat, az ember is veszélyben van!

A baktérium okozta betegségről, a Lyme-kórról - Lyme borreliosisról -  az utóbbi időben sokat hallunk, mivel az ország egész területén előfordul.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.