KözéletMegemlékezés halottainkról

2021. október 31., vasárnap
 
Megemlékezés halottainkról

Az I. és a II. világháború hősi halottaira is emlékeztek október 31-én Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren és a Hősök terén

 

 

 

 

 


Kevés önkormányzati képviselő jelenlétében a Kossuth téri megemlékezés a Hódmezővásárhelyi Helyőrség zenekarának előadásában a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Márki-Zay Péter polgármester beszélt arról, hogy a hősök életéből mi is példát meríthetünk. Ezek a hősök nem csak a kanonizált szentek, nem csak a háborúban részt vett és elesett katonák, közülünk bárki lehet hős a mindennapokban.

 

Ez az önzetlenség a szüleinkre is jellemző, akik adtak nekünk, gyermekeknek valamit, és úgy hiszi a polgármester, hogy ők is, mi is, számíthatunk utódainkra, nem csak a sírunk gondozásában, hanem az emlékezetünk megőrzésében is.

Vallástól függetlenül mindannyian lehetünk szentek, mondta Márki-Zay Péter megemlékező beszédében. Meglátása szerint Mindenszentek napján azt a szentséget ünnepeljük, ami a másokért élt életet mutatja.

A polgármester rövid beszédét követően Dudás Ferenc tábori lelkész imáját hallgathatták meg az összegyűltek, majd a az I. világháborús hősök emlékművést koszorúzták meg a Kossuth téren.

 

Ezt követően a Hősök terén a II. világháborús emlékműnél folytatódott a megemlékezés.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindenszentek és halottak napja

Mindenszentek és halottak napja

Lelkileg nagy vigasztalás a hátramaradottaknak, hogy tehetnek valamit elköltözött szeretteikért imával, vezekléssel, szentmisével. Gyertyákat, mécseseket gyújtunk az elhunytak emlékére.
A reformáció ünnepe – Luther Márton 95 tétele

A reformáció ünnepe – Luther Márton 95 tétele

Az igazság kiderítése és igyekezetétől indítva, megvitatásra kerülnek az alábbi tételek Wittenbergben, tisztelendő Luther Márton atya elnökletével. Olvassa el a 95 tételt!
Világbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

Világbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

Jesoloban a WAKO Kick-box Világbajnokságon 65 ország mintegy 1400 versenyzője mérte össze tudását a több mint egy hét alatt.
A Kosársulinak nem ment a játék idegenben

A Kosársulinak nem ment a játék idegenben

Az NB I/B Zöld csoportjának 6. fordulójában hiába a teljes keret, sajnos végig a koncentráltan játszó vendéglátó akarata érvényesült.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.