SportMegdolgoztak a sikerért

2020. január 18., szombat
 
Megdolgoztak a sikerért

U20-asaink fölényes sikert arattak: hibátlanul kezdődött a hétvége a Hódtóiban!.A fiatalok egyértelmű esélyesként léptek pályára az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A békési U20-asok a tabella 11. helyén állnak, és ennek megfelelően a pályán is kijött a különbség - Tóth Tamás alakulata a hibátlan Pécs első számú üldözőjeként végig uralta a pénteki összecsapást. Az extra első negyedet (37-14) még simább második követte, a 69-32-es félidei állást követően pedig belefért, hogy mindenki megkapja az esélyt és a játékperceket, ezzel a harmadik negyedben picit közelebb lopózzon az ellenfél. A vége ismét a Kosársulié volt, a 114-70-es végeredményből öten is 15 pont fölött zártak, Nemanja Acimovic 31 ponttal és 20 lepattanóval jutott dupla-dupláig. A csapat legközelebb január 25-én, szombaton játszik, szintén hazai környezetben, a Pápa ellen.

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 16. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - Békési SZSK 114-70 (37-14, 32-18, 14-26, 31-12)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Márkus, Utasi B.

 

Kosársuli: Bodócsi 6, BALOGH 15/6, Varga Á. 2, BÁLINT 18, ACIMOVIC 31/6

Csere: NÁNÁSI 16/12, KELEMEN N. 16, Hargitai 5/3, Sirkó -, Kozma 3/3, Filak -, Drávai 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

 

Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ráadásul a szeptemberi találkozón elszenvedett vereség miatt is fűtötte a visszavágás a sárga mezes vásárhelyieket. A fantasztikus napot kifogó Hargitai Krisztián pontjaival kezdődött a meccs, majd a palánkok alatti, pontos párbajokat a Kosársuli törte meg Varga Ákos triplájával és a szintén zseniálisan játszó Vuk Pavlovic ketteseivel. Az intenzív kezdésből mi jöttünk ki egy fokkal jobban, de már az első percekben érződött, szoros rangadó lesz a javából (21-17).

A második negyed egyértelműsítette, ellépni egyik csapat sem tud komolyabban - jelen esetben a vendéglátóról volt szó. Kelemen Balázs triplái után előbb nyolc, majd a 17. perchez érve már tíz pont volt a különbség, ám Hargitai nagyszerű zsákolását követően valami megtört a lendületben, Koma és Krstic vezényletével felzárkózott a vendégcsapat, a szünetre így minimális hazai előnnyel vonulhattak a felek (41-38).

 

A szünetet követően sem változott sokat érdemben a játék képe, már ami a differenciát illette. Mindkét gárda feljebb kapcsolt eggyel ugyanis, az adok-kapok pedig helyenként kemény védekezésbe torkollott, a meccs végére Perák Denis és Kelemen Balázs is kipontozódott. Varga Ákos hármasára békési hármas volt a válasz, majd bátyja, Zalán pontjai után "Ecset" kapott faultot és sportszerűtlent. Krstic négy büntetőjéből kettő kimaradt, ám nem sokra rá beszórt egy, majd még egy triplát, így átvette a vezetést a Békés (54-57). Nem adta fel azonban a Kosársuli, Tóth Tamás remekül rotálta a sort, és az elvesztett labdát nem ismerő Pavlovic-Hargitai kettős vezetésével a negyed végén már 65-61 állt az eredményjelzőn. Pár ezredmásodperc hiányzott, hogy nem 68-61, Varga Zalán ugyanis hihetetlen, a parkettről indított mozdulattal kosarat dobott, ám sajnos időn túl - tegyük hozzá, a játékvezetői hármas is megjegyezte, ilyen jelenetsort nem mindennap látni. 

Innen is volt visszaút a Békésnek, masszív játékkal kihasználták a néhány pillanatos vásárhelyi üresjáratot, az utolsó öt perc így vendégfórból indult. A hajrában a szív és az ész dominált, okos és taktikus védekezéssel, pontosan befejezett akciókkal azonban nem volt kérdés, kié lesz a siker. Rostás Imre büntetőjénél a 39. percben öt pontra duzzadt az előny, és hiába igyekezett látványos triplákkal menteni a helyzetet a Békés, s bár lényegi különbség nem volt a felek között a mérkőzésen, a jobb egyéni teljesítmények, az összeszedett csapatként funkcionálás és a higgadtabb mentalitás döntőnek bizonyult. A 90-84-es vásárhelyi sikert a csapatkapitány Pavlovic büntetője állította be: megérdemelt és a felsőházi rájátszás szempontjából nagyon fontos győzelmet arattunk! 

 

NB I/B Zöld csoport, 16. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - OMNIA Pub&Food Békés 90-84 (21-17, 20-21, 24-23, 25-23)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Vadász, Téczely

 

Kosársuli: Kelemen B. 10/6, Varga Á. 8/6, Ságodi -, VARGA Z. 14, HARGITAI 26/6

Csere: PAVLOVIC 19, Molnár 4, Rostás 5, Perák 4, Balogh -

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Békés: Kertész 2, KRSTIC 26/15, Vass 3/3, Lógár 16/3, KOMA 27

Csere: Szabó 3, Osiyemi -, Balog 7/3

Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Tóth Tamás: "Évek óta nem nyert a Kosársuli a Békés ellen, végre ez a sorozat megszakadt. Sok sebből vérzik az ellenfelünk, de mi sem tudtunk problémamentesen készülni. Amit elterveztünk taktikailag, véghez tudtuk vinni és erősek voltunk mentálisan a végjátékban is. Megdolgoztunk ezért a sikerért, gratulálok mindkét csapatnak, sportszerű derbi volt!"

 

Nincs sok idő pihenésre, január 19-én vasárnap 18 óra 30 perckor a DEAC U23 ellen lép pályára a csapat a Hódtóiban.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Vásárhelyen is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez. Napi liturgiák.
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.