SportMár csak egy meccs van az 5. helyért

2024. május 4., szombat
 
Már csak egy meccs van az 5. helyért

A Győr ellen játszotta utolsó hazai mérkőzését a 2023/24-es szezonban a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának 5. helyéért zajló párharcban Saša Vejinović csapata nagyon magabiztos sikerrel kezdett, így jelentős előnnyel utazik az idényzáró meccsre.

 A Győr volt az egyetlen olyan együttes, amelyet nem sikerült legyőznie a bajnokság során a Kosársulinak: a legelső fordulóban, szeptember 22-én 99-86-ra, majd január 5-én, a Hódtóiban hosszabbítást követően 89-84-re győztek a győriek. Utóbbi volt az a meccs, amit követően elkezdődött a Kosársuli 12 meccses győzelmi sorozata.

 

A két csapat kiváló alapszakaszt zárt, hiszen a Kosársuli a 4., a Győr a 3. helyen végzett, ám a rájátszás negyeddöntőjében a vásárhelyieket a Veszprém, a győrieket a Sopron állította meg. Ezt követően sikerült a javítás, a Kosársuli kettős győzelemmel lépett túl a Dunaharasztin, míg a Győr hiába kapott ki 89-73-ra a Nagykőrös vendégeként, a visszavágón erődemonstrációt tartott és 99-73-ra nyert.

 

A különbség ezúttal viszont jelentős volt a pályán – a Kosársuli javára. Szenzációsan kezdett a csapat, Balogh és Orgona vezetésével 12-3-as vezetéssel sokkolta a vendégeket az első negyed első felében, a 4. perc végén jött is Lógár Bence időkérése. Ez sem állította meg az intenzív, ponterős játékot, amihez Kelemen, majd Bősz és Bálint is társult triplákkal. 19-10-ről produkált egy 10-0-t a Kosársuli (29-10, 9. perc), amit háromperces gólcsend után tudott csak megtörni a Győr a negyed végén (31-14 az első tíz perc után).

 

A második negyed elején Bősz és Rosic triplájával nőtt a különbség, ami Orgona, majd Bálint kosarai után átlépte a 25 pontot. A teljesen megzavarodott és látszólag szétesett győriek 27 pontos hátrányba kerültek, a 15. percben így ismét időt kellett kérniük (46-19). Ez már jót tett számukra, hiszen három triplával hamar visszajöttek a meccsbe, majd kihasználták a Kosársuli pontatlanságait és még közelebb zárkóztak. Az időkérés után induló roham végül 15-0-val zárult (46-34), és Rosic hármasa törte meg a 19. percben. A félidőre így is nyitott maradt a meccs, amiről Bakon gondoskodott a dudaszó előtti másodpercekben (49-37).

 

A nagyszünet után Orgona és Rosic is triplával jeleskedett, ám hiába ment el ismét 15-tel a csapat, a Győr bejött tíz pont alá. A harmadik negyed második fele helyenként a brusztolós játékról szólt, a palánk alatti párbaj helyenként érdekes játékvezetői ítéletekkel társult (66-56 a 30. perc végén).

 

Maradt a döntés az utolsó negyedre, amit Horváth és Dani hármasával kezdett a Győr – ezzel feljött négy pontra (66-62, 32. perc). A hatalmas zárkózásra reagálnia kellett a Kosársulinak, és reagált is, méghozzá Rosic által, szenzációs sorozattal. A Kosársuli kulcsjátékosa kiharcolt egy távoli faultot és értékesített három büntetőt, majd sorrendben: gólpasszt adott Kelemennek, triplát szórt, bedobott egy közelit, labdát szerzett (amit Orgona triplával fejezett be támadásban) és a saját lepattanója után dobott még egy kosarat. Ez négy perc alatt egy 16-0-s rohamot jelentett a Kosársulinak, amivel hirtelen megint jelentősre nőtt a hazai előny (82-62, 36. perc vége). A Rosic-show ráadásul a hajrában sem állt meg, és felzárkózott mellé Bősz, így hiába próbált hárompontosokkal visszajönni a Győr, a végére ismét 20 pont fölé ment a Kosársuli előnye. A 94-71-es végeredményt Pinnyey kosara állította be – 23 pontos pluszban utazik a csapat a visszavágóra, karnyújtásnyira került az 5. hely elérése.

 

A meccs legeredményesebbje a 47-es VAL-értéket produkáló, 30 ponttal, 11 lepattanóval és 7 assziszttal záró Rosic lett, mellette Orgona is dupla-duplával (18 pont, 10 lepattanó) zárt.

 

NB I/B Zöld csoport, az 5. helyért, 1. mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli - Agrofeed UNI Győr 91-74 (31-14, 18-23, 17-19, 28-15)

Hódtói Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Nagy

Kosársuli: Rosic 30/15, Borbáth -, Balogh 10/6, Bálint 9/3, Orgona 18/9
Cserék: Bősz 13/9, Kelemen 10/6, Pinnyey 4, Karsai -, Kass –
Edzőpáros: Saša Vejinović, Utasi Gábor

 

Saša Vejinović: „Gratulálok a csapatomnak! A fantasztikus első negyed után a következő két negyed hullámvölgyéből is fel tudtunk kapaszkodni. Nagyon jó megoldások születtek támadásban, de ez mind az agresszív védekezésnek és csapatmunkának köszönhető. Hálát szeretnék mondani a közönségnek, hogy egész évben kiszurkoltak ennyi győzelmet a csapatnak!”


A Kosársuli a szezon utolsó meccsét május 6-án, hétfőn 19 órától játssza Győrben.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elkezdődtek az idei érettségik

Elkezdődtek az idei érettségik

A következő hetekben, május 3. és július 3. között 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek.
Rollerezés Vásárhelyen is

Rollerezés Vásárhelyen is

Vásárhelyen is bérelhetők a Lime rollerek. 250 járművel, legalább 60 parkolóhellyel indult a szolgáltatás Hódmezővásárhelyen.
Megkezdődtek a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Megkezdődtek a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Az állattenyésztő szakma számára ma már európai hírű a kiállításra a hazai és külföldi kiállítók 50 ezer érdeklődőre számítanak idén is.
Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?

A telefonos alkalmazások felhasználói viselkedést követő algoritmusai még mindig kevésbé ismert területnek számítanak.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...