FélpercesMáig élő hímzések

2013. május 17., péntek
 
Máig élő hímzések

A vásárhelyi gyapjúhímzésről nyílik kiállítás és bemutató május 22 én 17 órakor Hódmezővásárhelyen, a Nagy Sándor utcai Nemzetközi Kerámia Központban.

 

 

 

A kiállításon az érdeklődök, megismerkedhetnek Vásárhely máig élő gyönyörű hímzésével.

A motívumokkal, amelyek más népek művészetében is jelen vannak, a minták tervezésével, rajzolásával, eszközökkel, amelyekkel előkészítik a hímzők számára a vásznat. Hogyan festik a gyapjúfonalat. Láthatjuk, ahogy hímeznek azok az asszonyok, akik ennek a tudásnak a birtokában vannak.

A kiállításhoz június 4-én és 11-én 10- 17 óráig nyitott nap kapcsolódik.

 

A kiállítás június 17-ig látogatható,  hétfőtől – péntekig 10 és 17 óra között.

 

Olvassa el ezt is!

Közelebb az ismeretekhez, még közelebb a tudáshoz

Közelebb az ismeretekhez, még közelebb a tudáshoz

Erősödik a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola könyvtárának oktatás-képzésben betöltött szerepe és megvalósulhat az információvagyonhoz történő egyenlő esélyű hozzáférés.
Pünkösd vasárnap érkezik a Vágyvillamos a Bessenyeibe

Pünkösd vasárnap érkezik a Vágyvillamos a Bessenyeibe

Tennessee Williams népszerű darabjának május 19-én este 7 órától a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. A két főszereplő: Kováts Adél és Csányi Sándor.
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.