Kultúra, oktatásKözelebb az ismeretekhez, még közelebb a tudáshoz

2013. május 15., szerda
 
Közelebb az ismeretekhez, még közelebb a tudáshoz

Erősödik a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola könyvtárának oktatás-képzésben betöltött szerepe és megvalósulhat az információvagyonhoz történő egyenlő esélyű hozzáférés.

 

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény

 

A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének – Zenei Általános Iskola által benyújtott és elnyert TIOP 1.2.3-11/1: Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó Expressz” pályázat keretében egy régen várt fejlesztés valósul meg az intézményben.

Az elnyert 5 millió 500 ezer Ft. vissza nem térítendő összeg segítségével az iskola könyvtára tárgyi infrastruktúrájának fejlesztésére, az online könyvtári szolgáltatások kialakításához, igénybevételéhez szükséges hardvereszközök beszerzésére kerül sor. Szervert, valamint a működtetéshez szükséges operációs rendszereket, illetve a biztonságos működéshez szükséges hardver- és szoftvereszközöket vásárolnak. Az iskolai könyvtár informatikai rendszerének fejlesztése kiterjed a fogyatékossággal élők számára biztosítandó speciális könyvtári szolgáltatásokhoz kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésére is. Ennek jegyében képernyőnagyítót, felolvasó szoftvert, Braille-billentyűzetet is beszereznek.

A szolgáltatások teljesebbé válásához, a digitalizáláshoz szükséges scannert és szoftvereket is vásárolnak. Valamint korszerűsítik a könyvtár világítását.

A projekt 10 hónap alatt: 2012. szeptember 1. és 2013. június 30. között valósul meg.

A fejlesztés és az eszközök beszerzése hozzájárul a könyvtár oktatási-képzési szerepének erősítéséhez. Azzal, hogy a könyvtár alkalmassá válik a projektmunkát igénylő tanórák, tanórán kívüli foglalkozások tartására, növeli az oktatásban a könyvtári dokumentumokra, a könyvtárak révén hozzáférhető információs rendszerek használatára épülő órák számát. A projekt megvalósulása után az iskola könyvtárában növekedni fog az aktív könyvtárhasználók száma.

Az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának, valamint a Magyar Köztársaság támogatásával megvalósuló projekt lehetővé teszi, hogy az Új Széchenyi Terv céljaival összhangban erősödjön a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola könyvtárának oktatás-képzésben betöltött szerepe és az információvagyonhoz történő, helytől független, egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulhasson.

 

Olvassa el ezt is!

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

Az akció során a közúti áru- és személyszállítást végző járművek közlekedésével leginkább érintett útvonalakra és időpontokra fókuszálnak.
Ismét pályán a kosaras lányok

Ismét pályán a kosaras lányok

Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.