KözéletMagas a vásárhelyi áldozatok száma

2022. május 29., vasárnap
 
Magas a vásárhelyi áldozatok száma

Eddig soha nem látott részletességű adatok jelentek meg a Nemzeti Népegészségügyi Központtól a koronavírus-fertőzésben elhunytakról.

 

 

 

 

 

 

A táblázatból kiderül, hogy 2022 január végéig mennyien vesztették életüket koronavírusban egy adott településen egy-egy napon.

Az NNK által küldött településszintű adatok szerint 2021. februártól 2022. január végéig 27 251-en haltak meg koronavírusban, ugyanakkor a hivatalos járványügyi tájékoztató oldal adatközlései 28 881 elhunytról számoltak be ugyanebben az időszakban.

 

A járványügyi tájékoztató oldal eleinte naponta közzétette a járvánnyal kapcsolatos adatokat, 2021. június elsejétől azonban a hétvégi számokat már csak összesítve, hétfőnként hozták nyilvánosságra. A „kedvező járványhelyzetre” tekintettel idén május elejétől pedig a heti adatközlésre állt át a koronavirus.gov.hu.

 

A járvány kezdete óta visszatérő probléma, hogy a hivatalos szervek (mint a Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központ, vagy az Országos Kórházi Főigazgatóság) féltve őrzik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos részletes és naprakész információkat annyira, hogy az még a régióban is példátlan. Pedig a szakértők is egyetértenek abban, hogy az adatok nyilvánosságra hozása az egészségügyi dolgozókat is segítené.

 

Hódmezővásárhelyen 2021 február elejétől 2022 február elsejéig 139-en hunytak el covidban. A statisztikai adatokból az is látható, hogy általában napi 1-2 halálozás történt. Viszont 2021 november 18-án és 25-én 4-4 vásárhelyi hunyt el. Tavaly novemberben volt a legtöbb haláleset, szám szerint 40.

Szegeden 399 fő, Mártélyon 2 fő, Mindszenten 21 fő.

 

Lakosságarányosan Székkutason (11) és Makón haltak meg legtöbben a pandémia miatt Csongrád-Csanád megyében. (92)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gyerekruha vásárlás az infláció korában

Gyerekruha vásárlás az infláció korában

Hogyan spóroljunk az egyre növekvő árak közepette? A család kiskorú tagjai számára ruhát vásárolni minden szülő számára komoly kihívást jelent.
Vásárhelyi érmesek a Nemzetek Kupáján

Vásárhelyi érmesek a Nemzetek Kupáján

Május 21-én rendezték Hatvanban az ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. Az idén huszadik alkalommal is 7 ország 35 klubjából érkeztek taekwondosok.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Hód-Fitness érmek a tatai Országos Bajnokságról

Hód-Fitness érmek a tatai Országos Bajnokságról

Az I. és II. osztály versenye után május 21-én a hétvégén a DANCE kategória versenyzői mutatták meg Tatán, a Güntner Arénában, hogy mit tudnak.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.