KözéletMagas a vásárhelyi áldozatok száma

2022. május 29., vasárnap
 
Magas a vásárhelyi áldozatok száma

Eddig soha nem látott részletességű adatok jelentek meg a Nemzeti Népegészségügyi Központtól a koronavírus-fertőzésben elhunytakról.

 

 

 

 

 

 

A táblázatból kiderül, hogy 2022 január végéig mennyien vesztették életüket koronavírusban egy adott településen egy-egy napon.

Az NNK által küldött településszintű adatok szerint 2021. februártól 2022. január végéig 27 251-en haltak meg koronavírusban, ugyanakkor a hivatalos járványügyi tájékoztató oldal adatközlései 28 881 elhunytról számoltak be ugyanebben az időszakban.

 

A járványügyi tájékoztató oldal eleinte naponta közzétette a járvánnyal kapcsolatos adatokat, 2021. június elsejétől azonban a hétvégi számokat már csak összesítve, hétfőnként hozták nyilvánosságra. A „kedvező járványhelyzetre” tekintettel idén május elejétől pedig a heti adatközlésre állt át a koronavirus.gov.hu.

 

A járvány kezdete óta visszatérő probléma, hogy a hivatalos szervek (mint a Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központ, vagy az Országos Kórházi Főigazgatóság) féltve őrzik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos részletes és naprakész információkat annyira, hogy az még a régióban is példátlan. Pedig a szakértők is egyetértenek abban, hogy az adatok nyilvánosságra hozása az egészségügyi dolgozókat is segítené.

 

Hódmezővásárhelyen 2021 február elejétől 2022 február elsejéig 139-en hunytak el covidban. A statisztikai adatokból az is látható, hogy általában napi 1-2 halálozás történt. Viszont 2021 november 18-án és 25-én 4-4 vásárhelyi hunyt el. Tavaly novemberben volt a legtöbb haláleset, szám szerint 40.

Szegeden 399 fő, Mártélyon 2 fő, Mindszenten 21 fő.

 

Lakosságarányosan Székkutason (11) és Makón haltak meg legtöbben a pandémia miatt Csongrád-Csanád megyében. (92)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gyerekruha vásárlás az infláció korában

Gyerekruha vásárlás az infláció korában

Hogyan spóroljunk az egyre növekvő árak közepette? A család kiskorú tagjai számára ruhát vásárolni minden szülő számára komoly kihívást jelent.
Vásárhelyi érmesek a Nemzetek Kupáján

Vásárhelyi érmesek a Nemzetek Kupáján

Május 21-én rendezték Hatvanban az ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. Az idén huszadik alkalommal is 7 ország 35 klubjából érkeztek taekwondosok.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Hód-Fitness érmek a tatai Országos Bajnokságról

Hód-Fitness érmek a tatai Országos Bajnokságról

Az I. és II. osztály versenye után május 21-én a hétvégén a DANCE kategória versenyzői mutatták meg Tatán, a Güntner Arénában, hogy mit tudnak.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.