SportLendületben a HLKC NB II-es csapata

2020. szeptember 11., péntek
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata

A hétvégén végre elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hosszú hetek óta készül. A lányok úgy tűnik, jó formában vannak, és tűkön ülve várják a szombati, Gyula elleni összecsapást. Dankó Leával beszélgettünk.

 

 

 

 


Július végén kezdte meg a felkészülést a soron következő szezonra a HLKC NB II-es csapata. A félbeszakadt bajnokságot és edzéseket követően indulhatott el ismét a közös munka és egy olyan felkészülés, amire talán még sosem volt példa.

„Nagyon nehéz volt ez a felkészülés. Nehéz volt az előző szezonban is azt megoldani, hogy online voltak az edzések. Futások voltak kiadva, otthon kellett kondicionáló edzéseket csinálni adott videókkal, ami eléggé személytelen és mégsem azt az erőnlétet biztosítja, mintha edzésekre jártunk volna. Ebből visszatérni abba, hogy a közösségben edzünk nagy váltás volt. Nagyon vártuk, hogy visszatérjünk a közös edzésekhez, viszont erőnlétben nem voltunk megfelelő állapotban. Nehezen szoktuk meg a labdás játékokat, akár egymást is. Az első meccseken például nagyon jól látszott, hogy nem éreztük egymást, nem sikerültek a passzok, nem jött ki úgy a játék, ahogy ahhoz hozzá voltunk szokva. A felkészülés egyébként jó hangulatba telt, nagyon odatettük magunkat, rengeteg erősítettünk, futottunk és most úgy érzem, hogy a csapat ott tart, ahol márciusban befejeztük” – mondta el csapatunk játékosa, Dankó Lea.

 

 

Az első hetekben a futás és az erőnlét visszaszerzése játszotta a főszerepet, majd következtek a labdás edzések, majd augusztusban a Gyomaendrőddel már edzőmeccsen gyakoroltunk. Nem csak NB II-es, hanem NB I/B-s csapatok ellen is játszottunk, végül pedig az Algyő ifi csapatát sikerült 50-18-ra legyőzni a bajnoki főpróbán.

 

„Mindig voltak jó pillanatok, minden edzőmeccsen volt olyan, amivel kapcsolatban úgy éreztem, hogy van bennünk lehetőség és újra jók leszünk, hogy újra összeáll a csapat. Például az utolsó Algyő elleni mérkőzésen végre megjött a lendület és az a tűz bennünk volt, ami az első edzőmeccseken nem volt meg” – fogalmazott Dankó Lea.

 

Szeptember 12-én pedig már a bajnoki rajt következik, Gyulára látogatunk, ahol mindig izgalmas és kemény csörtéket vívtunk az elmúlt években. Most sem számítunk másra, a cél viszont a két pont begyűjtése.

„Egész héten nagyon készültünk. Úgy gondolom, hogy megfelelő állapotban fogunk a Gyula ellen felállni és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Remélem, hogy a csapatban meglesz az tűz, lelkesedés és csapatjáték, amivel a győzelem sikerülhet is” – tette hozzá Lea.

 

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, szeptember 12-én 18 órától, Gyulán.

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.
 
Még talán 3 évig így marad
Még talán 3 évig így marad Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.
 
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem Az egyesületek versenyében az érmes helyezések alapján a két hódmezővásárhelyi közül a NICS-HSÚVC a negyedik, a Hód Úszó SE pedig a tizedik lett.
 
Hódmezővásárhely idei díjazottjai
Hódmezővásárhely idei díjazottjai Sok évtizedes hagyomány, hogy évente megválasztják a város díszpolgárát, valamint a Signum Urbis Honorantis és a Pro Urbe díjazottakat.
 
Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák
Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák A napokban hazaérkezett Afganisztánból a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonáiból álló kontingens.
 
Helyreáll a vonatközlekedés
Helyreáll a vonatközlekedés Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!