SportLendületben a HLKC NB II-es csapata

2020. szeptember 11., péntek
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata

A hétvégén végre elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hosszú hetek óta készül. A lányok úgy tűnik, jó formában vannak, és tűkön ülve várják a szombati, Gyula elleni összecsapást. Dankó Leával beszélgettünk.

 

 

 

 


Július végén kezdte meg a felkészülést a soron következő szezonra a HLKC NB II-es csapata. A félbeszakadt bajnokságot és edzéseket követően indulhatott el ismét a közös munka és egy olyan felkészülés, amire talán még sosem volt példa.

„Nagyon nehéz volt ez a felkészülés. Nehéz volt az előző szezonban is azt megoldani, hogy online voltak az edzések. Futások voltak kiadva, otthon kellett kondicionáló edzéseket csinálni adott videókkal, ami eléggé személytelen és mégsem azt az erőnlétet biztosítja, mintha edzésekre jártunk volna. Ebből visszatérni abba, hogy a közösségben edzünk nagy váltás volt. Nagyon vártuk, hogy visszatérjünk a közös edzésekhez, viszont erőnlétben nem voltunk megfelelő állapotban. Nehezen szoktuk meg a labdás játékokat, akár egymást is. Az első meccseken például nagyon jól látszott, hogy nem éreztük egymást, nem sikerültek a passzok, nem jött ki úgy a játék, ahogy ahhoz hozzá voltunk szokva. A felkészülés egyébként jó hangulatba telt, nagyon odatettük magunkat, rengeteg erősítettünk, futottunk és most úgy érzem, hogy a csapat ott tart, ahol márciusban befejeztük” – mondta el csapatunk játékosa, Dankó Lea.

 

 

Az első hetekben a futás és az erőnlét visszaszerzése játszotta a főszerepet, majd következtek a labdás edzések, majd augusztusban a Gyomaendrőddel már edzőmeccsen gyakoroltunk. Nem csak NB II-es, hanem NB I/B-s csapatok ellen is játszottunk, végül pedig az Algyő ifi csapatát sikerült 50-18-ra legyőzni a bajnoki főpróbán.

 

„Mindig voltak jó pillanatok, minden edzőmeccsen volt olyan, amivel kapcsolatban úgy éreztem, hogy van bennünk lehetőség és újra jók leszünk, hogy újra összeáll a csapat. Például az utolsó Algyő elleni mérkőzésen végre megjött a lendület és az a tűz bennünk volt, ami az első edzőmeccseken nem volt meg” – fogalmazott Dankó Lea.

 

Szeptember 12-én pedig már a bajnoki rajt következik, Gyulára látogatunk, ahol mindig izgalmas és kemény csörtéket vívtunk az elmúlt években. Most sem számítunk másra, a cél viszont a két pont begyűjtése.

„Egész héten nagyon készültünk. Úgy gondolom, hogy megfelelő állapotban fogunk a Gyula ellen felállni és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Remélem, hogy a csapatban meglesz az tűz, lelkesedés és csapatjáték, amivel a győzelem sikerülhet is” – tette hozzá Lea.

 

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, szeptember 12-én 18 órától, Gyulán.

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 

És ezt már olvasta?

Dupla győzelem Győrben
Dupla győzelem Győrben A Vásárhelyi Kosársuli Hódtóiban aratott kettős októberi győzelmük, valamint a tabellán elfoglalt helyezések tükrében mindkét mérkőzésnek esélyesként vágtak neki.
 
Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján
Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. (Kosztolányi Dezső)
 
Téli Mártély - fotókba örökítve
Téli Mártély - fotókba örökítve Az elmúlt napokban volt egy kis tél, Varga András fotós, aki - mint köztudott - Mártély szerelmese, évek óta fotókba örökíti a táj apró rezdüléseit is. Galéria.
 
Gázolás a zebrán
Gázolás a zebrán Az úttestre lelépve a neki balról érkező személyautó vezetője későn észlelte és a zebra felénél elütötte a férfit.
 
Vasút-villamos - ami összeköt
Vasút-villamos - ami összeköt A január 20-án Szentesen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a szeptemberi iskolakezdésre forgalomba állhat az első 6-8 jármű, amennyiben a járványhelyzet nem romlik.
 
Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli
Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli Egy félidőt tudtak az Újpest ritmusában játszani. Várható volt, hogy a végére bedarálja a vásárhelyieket a fizikálisabb hazai társaság, de küzdöttek az utolsó percig,
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 2. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 2. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."