SportLendületben a HLKC NB II-es csapata

2020. szeptember 11., péntek
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata

A hétvégén végre elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hosszú hetek óta készül. A lányok úgy tűnik, jó formában vannak, és tűkön ülve várják a szombati, Gyula elleni összecsapást. Dankó Leával beszélgettünk.

 

 

 

 


Július végén kezdte meg a felkészülést a soron következő szezonra a HLKC NB II-es csapata. A félbeszakadt bajnokságot és edzéseket követően indulhatott el ismét a közös munka és egy olyan felkészülés, amire talán még sosem volt példa.

„Nagyon nehéz volt ez a felkészülés. Nehéz volt az előző szezonban is azt megoldani, hogy online voltak az edzések. Futások voltak kiadva, otthon kellett kondicionáló edzéseket csinálni adott videókkal, ami eléggé személytelen és mégsem azt az erőnlétet biztosítja, mintha edzésekre jártunk volna. Ebből visszatérni abba, hogy a közösségben edzünk nagy váltás volt. Nagyon vártuk, hogy visszatérjünk a közös edzésekhez, viszont erőnlétben nem voltunk megfelelő állapotban. Nehezen szoktuk meg a labdás játékokat, akár egymást is. Az első meccseken például nagyon jól látszott, hogy nem éreztük egymást, nem sikerültek a passzok, nem jött ki úgy a játék, ahogy ahhoz hozzá voltunk szokva. A felkészülés egyébként jó hangulatba telt, nagyon odatettük magunkat, rengeteg erősítettünk, futottunk és most úgy érzem, hogy a csapat ott tart, ahol márciusban befejeztük” – mondta el csapatunk játékosa, Dankó Lea.

 

 

Az első hetekben a futás és az erőnlét visszaszerzése játszotta a főszerepet, majd következtek a labdás edzések, majd augusztusban a Gyomaendrőddel már edzőmeccsen gyakoroltunk. Nem csak NB II-es, hanem NB I/B-s csapatok ellen is játszottunk, végül pedig az Algyő ifi csapatát sikerült 50-18-ra legyőzni a bajnoki főpróbán.

 

„Mindig voltak jó pillanatok, minden edzőmeccsen volt olyan, amivel kapcsolatban úgy éreztem, hogy van bennünk lehetőség és újra jók leszünk, hogy újra összeáll a csapat. Például az utolsó Algyő elleni mérkőzésen végre megjött a lendület és az a tűz bennünk volt, ami az első edzőmeccseken nem volt meg” – fogalmazott Dankó Lea.

 

Szeptember 12-én pedig már a bajnoki rajt következik, Gyulára látogatunk, ahol mindig izgalmas és kemény csörtéket vívtunk az elmúlt években. Most sem számítunk másra, a cél viszont a két pont begyűjtése.

„Egész héten nagyon készültünk. Úgy gondolom, hogy megfelelő állapotban fogunk a Gyula ellen felállni és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Remélem, hogy a csapatban meglesz az tűz, lelkesedés és csapatjáték, amivel a győzelem sikerülhet is” – tette hozzá Lea.

 

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, szeptember 12-én 18 órától, Gyulán.

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Látogatási tilalom az összes kórházban
Látogatási tilalom az összes kórházban Szeptember 8-tól az összes fekvőbeteg intézményre vonatkozik. Vásárhely valamennyi háziorvosi körzetében lehetséges 3-4 fertőzött.
 
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália.
 
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.