KözéletLátogatási tilalom az összes kórházban

2020. szeptember 9., szerda
 
Látogatási tilalom az összes kórházban

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hivatalos honlapján tegnap megjelent tájékoztató szerint a hódmezővásárhelyi és a makói kórházakban, a Nemzeti Népegészségügyi Központ 42935-1/2020/EÜIG iktató számú határozata alapján látogatási tilalmat rendeltek el.

 

 

 

 

 

 


Szeptember 8-tól nem csak itt, hanem Magyarország területén működő összes fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál – járványügyi megelőző intézkedésként – a Nemzeti Népegészségügyi Központ elrendelte a látogatási tilalmat.

 

A legújabb hírek szerint szeptember 9-én 23 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban. Ezzel elérte a háromszázat az igazolt fertőzöttek száma a megyében.

Hódmezővásárhely sem marad ki a fertőzésből, múlt héten csütörtökön derült ki, hogy a Nádor utcai óvodában megjelent a vírus, ezért minden ott dolgozót és oda járó gyereket teszteltek. Információink szerint egy ottani dolgozó fertőződött meg.

Jelenleg 41 személy van karanténban.

 

A Vásárhelyi Hírek érdeklődésére több háziorvos név nélkül elmondta, a körzetükben 3-4 pozitív esetről van tudomásuk. Ez a szám egybecseng Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az ATV-ben a napokban elhangzott nyilatkozatával, aki elmondta, hogy nagyjából hússzor annyi lehet a valódi betegszám, mint ahány igazolt fertőzöttet számon tartunk itthon. Ezek alapján körülbelül százezer beteg lehet Magyarországon.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália.
Természetismeret változatosan

Természetismeret változatosan

Kardoskút-Sóstó, Szarvas, kardoskúti Fehér-tó, Sziki-tavak, Csomorkányi Templomrom, Körösvölgyi Állatpark. Hat helyszin, érdekes programokkal
Őszi Tárlat két héttel később

Őszi Tárlat két héttel később

Az idén hatvanhetedik alkalommal rendezi meg a Tornyai János Múzeum Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítását.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.