KözéletLátogatási tilalom az összes kórházban

2020. szeptember 9., szerda
 
Látogatási tilalom az összes kórházban

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hivatalos honlapján tegnap megjelent tájékoztató szerint a hódmezővásárhelyi és a makói kórházakban, a Nemzeti Népegészségügyi Központ 42935-1/2020/EÜIG iktató számú határozata alapján látogatási tilalmat rendeltek el.

 

 

 

 

 

 


Szeptember 8-tól nem csak itt, hanem Magyarország területén működő összes fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál – járványügyi megelőző intézkedésként – a Nemzeti Népegészségügyi Központ elrendelte a látogatási tilalmat.

 

A legújabb hírek szerint szeptember 9-én 23 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban. Ezzel elérte a háromszázat az igazolt fertőzöttek száma a megyében.

Hódmezővásárhely sem marad ki a fertőzésből, múlt héten csütörtökön derült ki, hogy a Nádor utcai óvodában megjelent a vírus, ezért minden ott dolgozót és oda járó gyereket teszteltek. Információink szerint egy ottani dolgozó fertőződött meg.

Jelenleg 41 személy van karanténban.

 

A Vásárhelyi Hírek érdeklődésére több háziorvos név nélkül elmondta, a körzetükben 3-4 pozitív esetről van tudomásuk. Ez a szám egybecseng Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az ATV-ben a napokban elhangzott nyilatkozatával, aki elmondta, hogy nagyjából hússzor annyi lehet a valódi betegszám, mint ahány igazolt fertőzöttet számon tartunk itthon. Ezek alapján körülbelül százezer beteg lehet Magyarországon.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

Jól kerestek lányok futtatásából

Jól kerestek lányok futtatásából

Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból

Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból

Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 47. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 47. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos három pontot gyűjtött be a HFC
Fontos három pontot gyűjtött be a HFC A Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata vasárnap a Dunaújváros vendégeként lépett pályára az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.
 
Újabb remek győzelem
Újabb remek győzelem November 21-én hazai pályán, de zártkapus mérkőzésen folytatta az NB II-es női kézilabda-bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt csapata.
 
Kettős győzelem
Kettős győzelem Bő egy hónap után játszott ismét hazai környezetben a Vásárhelyi Kosársuli. Mindkét csapatk remek és magabiztos játékkal hozta a kötelezőt.
 
Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat
Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rendhagyó módon megnyílt ám mégsem nyílt meg Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítása. Az idei díjazottak névsora.
 
A lényeg két szóban: adó és áremelés
 A lényeg két szóban: adó és áremelés Gazdasági tűzoltásnak is felfogható a Vásárhelyi Önkormányzat lépéssorozata. Összefoglaltuk a városi lakosság várható új fizetnivalóit. Frissítve!
 
A hazai pálya sem segített
A hazai pálya sem segített Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában az is bebizonyosodott, hogy még többet kell dolgozni, hogy a tabella élén álló csapatok ellen is sikeresek legyenek.