KözéletLátogatási tilalom az összes kórházban

2020. szeptember 9., szerda
 
Látogatási tilalom az összes kórházban

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hivatalos honlapján tegnap megjelent tájékoztató szerint a hódmezővásárhelyi és a makói kórházakban, a Nemzeti Népegészségügyi Központ 42935-1/2020/EÜIG iktató számú határozata alapján látogatási tilalmat rendeltek el.

 

 

 

 

 

 


Szeptember 8-tól nem csak itt, hanem Magyarország területén működő összes fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál – járványügyi megelőző intézkedésként – a Nemzeti Népegészségügyi Központ elrendelte a látogatási tilalmat.

 

A legújabb hírek szerint szeptember 9-én 23 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban. Ezzel elérte a háromszázat az igazolt fertőzöttek száma a megyében.

Hódmezővásárhely sem marad ki a fertőzésből, múlt héten csütörtökön derült ki, hogy a Nádor utcai óvodában megjelent a vírus, ezért minden ott dolgozót és oda járó gyereket teszteltek. Információink szerint egy ottani dolgozó fertőződött meg.

Jelenleg 41 személy van karanténban.

 

A Vásárhelyi Hírek érdeklődésére több háziorvos név nélkül elmondta, a körzetükben 3-4 pozitív esetről van tudomásuk. Ez a szám egybecseng Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az ATV-ben a napokban elhangzott nyilatkozatával, aki elmondta, hogy nagyjából hússzor annyi lehet a valódi betegszám, mint ahány igazolt fertőzöttet számon tartunk itthon. Ezek alapján körülbelül százezer beteg lehet Magyarországon.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

Jól kerestek lányok futtatásából

Jól kerestek lányok futtatásából

Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból

Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból

Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.
 
Még talán 3 évig így marad
Még talán 3 évig így marad Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.
 
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem Az egyesületek versenyében az érmes helyezések alapján a két hódmezővásárhelyi közül a NICS-HSÚVC a negyedik, a Hód Úszó SE pedig a tizedik lett.
 
Hódmezővásárhely idei díjazottjai
Hódmezővásárhely idei díjazottjai Sok évtizedes hagyomány, hogy évente megválasztják a város díszpolgárát, valamint a Signum Urbis Honorantis és a Pro Urbe díjazottakat.
 
Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák
Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák A napokban hazaérkezett Afganisztánból a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonáiból álló kontingens.
 
Helyreáll a vonatközlekedés
Helyreáll a vonatközlekedés Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!