SportKüzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

2022. október 10., hétfő
 
Küzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Küzdelmes mérkőzésen kapott ki a nagyot hajtó DMTK otthonában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Slobodan Kalinic tanítványai ezúttal egy nagy iramú és feszült találkozón maradtak alul, folytatás október 21-én pénteken, Sopronban.

 

 

 

 


Villámrajtot vett a DMTK az első negyed elején, Franczvával nem tudott mit kezdeni a Kosársuli, így 11-2-nél időt kellett kérnie a vendégeknek. Ezután valamelyest javult a Bodrogi Bau védekezése, ám így sem sikerült 12 pontnál közelebb lopózni a rövid szünetre.

 

Mindkét oldalon egyre keményebb védekezésre váltottak a csapatok, ez a kék-sárgáknak jött be jobban: Bálint duplája után már 29-25 állt a táblán. Ekkor még nagyobb sebességre kapcsolt a Kalinic-legénység, és 5 perccel a félidő előtt Varga Ákos látványos betörésével fordítottak, amit később egy hármassal fejelt meg. Dunaharaszti nem tudott újítani, így hátrányban vonultak a félidőre. (36-38)

 

Mészáros perceivel indult a harmadik periódus, a dunaharasztiak egyese triplával, szerzett labdával és egy ziccerrel kezdett, így már Ughy Albert együttesének állt a zászló. (50-46) A negyed közepén a játékvezetők borzolták a kedélyeket mindkét oldalon, amiből a rutinosabb Vásárhely jutott ki előnyösebb helyzetben, ám a Fekete dudaszó pillanatában bevert trojkájával megint a DMTK fordulhatott előnyben a záró tíz percre.

 

Mészáros-show következett ismét a záró negyed elején, amivel olajra lépett a fővárosi alakulat, a másik oldalon a fiatal Karsai villant többször. (75-66) Összekapta magát a Kosársuli, és három perccel a vége előtt 5 pontra közelítette meg  ellenfelét. Ezután azonban már nem volt több erő a vendégekben, így a DMTK megérdemelten húzta be a győzelmet.

 

A Vásárhelyi Kosársuli U20-nak sem ment jól a játék. Bőszék 89-84-es vereséget szenvedtek a DMTK fiataljaitól, így két győzelem mellett egy vereséget jegyeznek a bajnokságban.

 

Dunaharaszti MTK - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 86-74 (24-12, 12-26, 25-22, 25-14)

Dunaharaszti: Mészáros 21/15, Imolay 9, Fekete 10/6, Bocsárdi 1, Franczva 8.
Csere: Joó 7, Burai 14/3, Szatmári -, Haris 13/9, Simonics 3/3.
Edző: Ughy Albert 

Kosársuli: Pavlovics 20, Karsai -, Kelemen 9/3, Varga Á. 16/3, Varga Z. 9/3.
Csere: Bősz -, Bálint 9/3, Bodócsi 5/3, Pinnyey 6/3, Borbáth -, Megyesi -.
Edző: Slobodan Kalinic

 

Slobodan Kalinic: “Egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, egy igen nehéz ellenféllel szemben. Közel volt a győzelem, de kicsivel többet kellett volna nyújtanunk a sikerhez. Az ellenfelünk egy nagyon tapasztalt, jól felkészült, rengeteg három pontost dobó okos gárda volt. Büszke vagyok, hogy sok dologra jól reagáltak a srácok a meccsen, megyünk tovább a fejlődés útján!"

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Megnyílt 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Megnyílt 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Király Gábor festőművész vehette át a fődíjat, a Tornyai-plakettet, az életműdíjat pedig Kéri László festőművész kapta október 9-én az Alföldi Galériában.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A vásárhelyi zeneiskola nagyszerű műsorral készült

A vásárhelyi zeneiskola nagyszerű műsorral készült

A zene világnapja alkalmából, október 5-én a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola növendéjei és a Liszt kórusa közel kétórás koncertet adott
Forró nyár volt - és még lesz

Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.