Kultúra, oktatásKörbevesz bennünket a szeretet és a békesség

2013. december 20., péntek
 

Szokásukhoz híven egyfajta összegzésre is készültek karácsonyi ünnepségükkel, amelyen a templomi orgona fenséges hangjai mellett vonós és fúvós hangszerek hangja is felcsendült, és persze a kórusok, amelyek a műsor lényegét adták.

 

Fotók: VH

 

December 20-án délelőtt a hagyományhoz hűen sokadszorra csendültek fel a gyermekek ajkáról a karácsonyi dallamok. A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola kedves és szép hagyománya ez az ünnepség, amikor az iskola apraja - nagyja szülőkkel, hozzátartozókkal és nevelőkkel együtt megtölti a Szent István templom padsorait. A decemberi hidegben lehűlt templom idővel kissé felmelegedett a nagyszámú résztvevőtől.

 

Idén is sikerült úgy megválogatni a koncertprogramot, hogy stílusokon átívelő összeállítás szülessen, több kórusmű-csemegével. Természetesen a népénekektől a megzenésített versekig, minden a Karácsony hangulatát volt hívatott megelőlegezni.

A kórusok egy-egy műsora között, verset és hangszeres műveket hallgattunk, valamint az ünnepségre meghívott egykori lisztes diákok orgonán játszottak. Az ünnepség méltó befejezéseként pedig felcsendült Bach d-moll Toccata-ja is.

 

„Szép és olyan meghitt ilyenkor a hangulat. Nagyon készültünk a műsorra és már nagyon várom a Karácsonyt is. Ilyenkor körbevesz bennünket a szeretet és a békesség, ez nagyon jó érzés” - mondta a koncert végén egy hatodikos kislány.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Klauzálos sürgés-forgás

Klauzálos sürgés-forgás

Az adventi készülődés és a kreatív szabadidős foglalkozások vegyítése igazán vidám, jó hangulatú délutánt eredményezett a hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola falai közé.

 

Baxtalo Krechuno

Baxtalo Krechuno

Az Észak utcai óvodát angyalkák és kis pásztorok népesítették be, akik a roma karácsonyi hagyományőrző műsor szereplői voltak. Képekkel!
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.
 
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.