KözéletKitáblázva felfestve - A Rendőrség mérni fog

2016. október 4., kedd
 

Kitették a táblákat, a felfestés is elkészült az iskola melletti balesetveszélyes Völgy utca- Vöröskereszt utca kereszteződésében.

 

 

 

Fotók: VH  

 

 

 

Mint arról több cikkben is írtunk, több szülő és közlekedési szakember is „isteni gondviselésnek” tartja, hogy eddig még nem volt elütéses baleset a Vöröskereszt és Völgy utca kereszteződésében, ahol a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola hátsó bejáratát közelítik meg a diákok, szülők, legfőképpen kerékpárral. Képek az ottani állapotokról!

 

A több éve tartó „áldatlan állapot” miatt a cikkeink illetve a nagyon sok olvasói hozzászólás hatására kértük a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság segítségét. Szeptember első napjaiban a rendőrkapitány és helyettese a helyszínen tájékozódott. A Hódmezővásárhelyi Önkormányzat is készségesen állt az ügyhöz: a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda vezetője, Mucsi László a Rendőrséggel és Forrainé Kószó Györgyivel, az iskola igazgatójával egyeztetett.

Kompromisszumos megoldásként az Önkormányzat a napokban a Vöröskereszt utcában a Völgy utca előtt mindkét irányban 30 kilométeres (6 és 18 óra között) sebességkorlátozó táblát helyezett ki, valamint a kereszteződés burkolatára sárga felfestés, fokozott óvatosságra figyelmezteti az arra közlekedőket.

Arról szintén írtunk, hogy az évek óta fennálló közlekedési anomália miatt a szülők nagy része nem engedi el egyedül a gyerekeit, hanem az iskolánál átkíséri az úttesten. A jelenlegi kitáblázás és felfestés biztos, hogy nagyobb óvatosságra inti az arra közlekedőket.

Az is igaz, hogy az autósok még nem szokták meg az új sebességkorlátozást, mert - a kb. félórás szemlélődés alatt - szemmel láthatóan sok autós nem csökkenti a sebességet.

Mint megtudtuk, a Rendőrségnek feltett szándéka, folyamatos ellenőrzéssel, méréssel a sebességkorlátozás betartatása.

 
 
Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Hommage á Tornyai János

Hommage á Tornyai János

A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
Hahó, itt vagyunk!

Hahó, itt vagyunk!

A nulla óra egy perc és nulla óra huszonöt perc az első vidéki és az első fővárosi idei babaszületési rekordidő. A vásárhelyi kórházban 24 órán belül várható újszülött.
Az ezerarcú Mártély

Az ezerarcú Mártély

Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.