KözéletKitáblázva felfestve - A Rendőrség mérni fog

2016. október 4., kedd
 

Kitették a táblákat, a felfestés is elkészült az iskola melletti balesetveszélyes Völgy utca- Vöröskereszt utca kereszteződésében.

 

 

 

Fotók: VH  

 

 

 

Mint arról több cikkben is írtunk, több szülő és közlekedési szakember is „isteni gondviselésnek” tartja, hogy eddig még nem volt elütéses baleset a Vöröskereszt és Völgy utca kereszteződésében, ahol a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola hátsó bejáratát közelítik meg a diákok, szülők, legfőképpen kerékpárral. Képek az ottani állapotokról!

 

A több éve tartó „áldatlan állapot” miatt a cikkeink illetve a nagyon sok olvasói hozzászólás hatására kértük a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság segítségét. Szeptember első napjaiban a rendőrkapitány és helyettese a helyszínen tájékozódott. A Hódmezővásárhelyi Önkormányzat is készségesen állt az ügyhöz: a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda vezetője, Mucsi László a Rendőrséggel és Forrainé Kószó Györgyivel, az iskola igazgatójával egyeztetett.

Kompromisszumos megoldásként az Önkormányzat a napokban a Vöröskereszt utcában a Völgy utca előtt mindkét irányban 30 kilométeres (6 és 18 óra között) sebességkorlátozó táblát helyezett ki, valamint a kereszteződés burkolatára sárga felfestés, fokozott óvatosságra figyelmezteti az arra közlekedőket.

Arról szintén írtunk, hogy az évek óta fennálló közlekedési anomália miatt a szülők nagy része nem engedi el egyedül a gyerekeit, hanem az iskolánál átkíséri az úttesten. A jelenlegi kitáblázás és felfestés biztos, hogy nagyobb óvatosságra inti az arra közlekedőket.

Az is igaz, hogy az autósok még nem szokták meg az új sebességkorlátozást, mert - a kb. félórás szemlélődés alatt - szemmel láthatóan sok autós nem csökkenti a sebességet.

Mint megtudtuk, a Rendőrségnek feltett szándéka, folyamatos ellenőrzéssel, méréssel a sebességkorlátozás betartatása.

 
 
Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül

Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül

Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
Ne várjuk a repülőt

Ne várjuk a repülőt

Az Európai Unió, hasonlóan a beszüntetett kullancsirtáshoz, a környezetre károsnak ítéli a légi irtást. A szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Hazaköltözzünk Magyarországra? Ne költözzünk? Mi vár ránk otthon?

Hazaköltözzünk Magyarországra? Ne költözzünk? Mi vár ránk otthon?

A hazaköltözzek-ne költözzek haza dilemma kulcstényezőként előkerül a megélhetés költsége és a megszerezhető jövedelem is.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.
 
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében.
 
Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével
Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével A több mint hétszáz oldalas német nyelvű kiadvány a Habsburg-monarchia megyéspüspökeinek levéltári dokumentációra épülő életrajzait mutatja be.