KözéletKitáblázták

2013. november 30., szombat
 
Kitáblázták

A Hódmezővásárhelyi Jobbik irodájának falára erősített táblának kettős üzenete van: fel akarja hívni a figyelmet a trafikmutyira, illetve a hazai sajtószabadságot veszélyeztető tendenciákra.

 

 

 


Erről beszélt Dombi Kiss László a helyi Jobbik elnöke, aki Balog Norbert jobbikos önkormányzati képviselővel november 30-án délelőtt rögtönzött performansz keretében „leplezte le” az iroda külső homlokzatára erősített táblát, amelyen a Nemzeti Dohányboltok látványelemeire épülve egy szélsőséges jobboldali nézetei által elhíresült hírportált népszerűsít.    

 

"Politikai performanszunk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a trafikkoncessziós pályázatok kapcsán helyben és országosan is tapasztalható visszásságokra és anomáliákra. Másodsorban szeretnénk tiltakozni a Fidesz azon törekvése ellen, miszerint a számukra nem tetsző internetes médiatartalmakat kínai mintára kívánják cenzúrázni, tiltani, ezzel véleményünk szerint súlyosan korlátozva a szabad véleménynyilvánítás és információhoz jutás jogát,”- mondta Dombi Kiss László.

Majd arról is beszélt, hogy nem véletlen a látványelemek azonossága, hiszen a nemzeti dohányboltok rendszerének kialakítása Hódmezővásárhely korábbi polgármesteréhez - a Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz - vagyis Lázár Jánoshoz köthető.

Mint mondta, „Állami monopóliummá tették a dohánykereskedelmet, majd azt kellett tapasztalnunk - ellentétben a korábbi fideszes szólamokkal -, hogy nem a gyesről visszatérő anyukákat, munkanélkülieket juttatták munkalehetőséghez, hanem a komoly fideszes kapcsolati tőkével rendelkezők nyertek a pályázatokon. Ez városunkban sem történt másképp."


Dombi Kiss László szerint a tábla üzenete, hogy a Jobbik messzemenően elutasítja a trafikmutyit, mint ahogyan azt is, hogy a monopolhelyzetben lévő és kartellbe tömörült dohánybárók szabják meg a dohánytermékek kiskereskedelmi  árát, melyet már így is az egekbe emeltek.

A Vásárhelyi Hírek kérdésére a helyi Jobbik elnöke elmondta, a tábla ötlete és kihelyezése nem része semmilyen központi kampánynak, tudomása szerint az országban az egyetlen, de talán nem az utolsó.

A „táblakihelyező performansz” helyszíne, vagyis a Jobbik helyi irodájának közvetlen szomszédságában nemrég nyílt egy Nemzeti Dohánybolt.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sok értékes gondolat most nem talált célba

Sok értékes gondolat most nem talált célba

A különösen meghitt est kevesekhez jutott el, mert bár Vásárhelyen több helyen meghirdetették, éppen azok nem jöttek el, akikhez a roma származású Seress testvérek igazából szólni akartak. Képekkel!
Két tolvaj öt kerékpár

Két tolvaj öt kerékpár

Macska egér harc, amelyben az utóbbi időben a rendőrség beerősített. Néhány napon belül újabb tolvajokat kaptak el és velük együtt lopott kerékpárokat találtak, amelyeknek keresik a gazdáját. Képekkel!
Létszámleépítés valódi számokkal

Létszámleépítés valódi számokkal

Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
Ismét pályán a kosaras lányok

Ismét pályán a kosaras lányok

Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.