KözéletKísérleti jelleggel buszjárat indul Kishomokon

2019. augusztus 2., péntek
 
Kísérleti jelleggel buszjárat indul Kishomokon

Buszjárat terveit osztja meg a lakosokkal a vásárhelyi önkormányzat. A szeptemberben induló járat útvonala háromesélyes, ami a kishomokiakon is múlik.

 

 

 

 

 

 

 

A cikkünk végén látható új járatterveket mérlegeli a DAKK Zrt. és a vásárhelyi önkormányzat.

A 3. számú verziót próbálják ki szeptembertől.

Az első, bár költséghatékony lenne, nem érintene túl sok utcát, így az ötlet nem tűnik szerencsésnek. A másodikkal az a probléma, hogy Új-Kishomok szűkös utcáin néhol még a kisméretű busznak is nehézséget okozna néhány helyszínen a bekanyarodás. Illetve ennél is nagyobb gond volna, hogy a szinte csak egysávos kis utcákban - azért, hogy a busz biztosan elférjen - táblákkal kellene tiltani azt, hogy a kerítések mellett parkoljanak a kiskert- és háztulajdonosok. A táblákhoz a közlekedés biztonsága miatt ragaszkodik a DAKK, ugyanakkor belátható, hogy ez komoly nehézséget okozna a lakosoknak. A második verziót főként ezért kezeli fenntartással az önkormányzat. – olvasható közleményükben.

 

Próba szempontjából a befutó a harmadik lett. Ehhez az önkormányzat kiépít három buszmegállót - több hely nincs megállók, peronok építésére. Az egyik igen nagy előny, hogy a járatra könnyebben fel tudnak majd szállni az öreg-kishomokiak is.

A közlekedés segítésére három közlekedési tükröt és a közlekedési társaság kérésének megfelelően "Szembejövő forgalom elsőbbsége" - a szükséges helyeken pedig "Megállni tilos" - táblákat helyeznek ki.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Terítéken az új könyvtár lehetséges helyszínei

Terítéken az új könyvtár lehetséges helyszínei

Tíz lehetséges helyszín van versenyben. A lehetőségekről a közeljövőben egy konzultációs íven kéri ki az önkormányzat a vásárhelyi polgárok véleményét.
Légitámadás a parlagfű ellen

Légitámadás a parlagfű ellen

Idén a sok eső miatt a parlagfű gyorsabban fejlődik, erősebb a fertőzöttség, mint aszályos időben. A megyében már 35 esetben bírságoltak.
Botrányos közjáték a díjátadón

Botrányos közjáték a díjátadón

Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.