SportKettős győzelem

2020. november 22., vasárnap
 
Kettős győzelem

Mindkét csapatk remek és magabiztos játékkal hozta a kötelezőt a Hódtói Sportcsarnokban. Bő egy hónap után játszott ismét hazai környezetben a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Ám nem úgy, ahogy azt szerettük volna, hisz a koronavírus-járvány miatt zárt kapus összecsapásokat kell rendezni. Ennek ellenére - természetesen az egészség szem előtt tartása mellett - örömteli, hogy egyáltalán folytatódik a bajnokság, a Sopron elleni meccsnek pedig azzal az egyértelmű célnak ment neki Tóth Tamás mindkét csapata, hogy kötelező a győzelem.

Az U20-asok kikerekítették az eredményt, hisz végig stabil játékkal 100-59-re verték a nehéz helyzetében mindössze hat játékossal kiállni tudó vendégeket, akik végig tisztesen küzdöttek. A mieink fölénye az 52-33-as félidő után az utolsó negyedre csúcsosodott ki igazán (23-6-os tíz perc), feltéve a pontot az i-re és megszerezve az ötödik sikert a bajnokságban. A meccs legeredményesebbje a dupla-dupláig (28 pont, 12 lepattanó) jutó Nemanja Acimovic volt. A győzelem azt is jelenti, hogy az eddig veretlen Újpest, Óbuda kettős mögött már dobogós a csapat a tabellán!

 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 100-59 (27-18, 22-15, 28-20, 23-6)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Papy Zs., Barabás D.

 

Kosársuli: Varga Á. 20, Bodócsi B. 3/3, Kozma P. 13/9, Megyesi D. 2, Acimovic N. 28.

Cserék: Németh Zs. 6, Drávai T. 13/9, Filak L. 5, Molnár Á. -, Bősz R. 3/3, Knyur S. 7.  

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: “Egy nagyon jó erőkből álló, de ma tartalékosan uatzó Sopron ellen sikerült száz pontot dobva nyernünk. Szinte tökéletes mérkőzést játszottunk, 40 percen keresztül mi irányítottuk az eseményeket a pályán hullámvölgy nélkül. Megtiszteltük az ellenfelünket azzal, hogy egyetlen percig sem támadtunk le ellenük, mielőbbi gyógyulást kívánok a hiányzóiknak!  Gratulálok a saját csapatomnak, mert kellő energiával és alázattal hozták le ezt a derbit, sokat fejlődtek az elmúlt hetekben egyénileg és csapatszinten is! A kezdőink is komoly melót tettek bele a közösbe és a kispadunk is extrát hozott a meccsbe, soha rosszabb teljesítményt!”

 

A felnőttek abszolút esélyesként léptek pályára, hisz a Sopron hatból hat vereséggel nyitotta a szezont, ráadásul sérültjeik és betegeik is vannak. A férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Meszlényi Róbert vezette alakulat ennek ellenére nem feltartott kezekkel érkezett a Hódtói Sportcsarnokba, és ezt az első negyedben tökéletesen meg is mutatták.

A Kovács Benedek pontjai által repített soproniak intenzív támadójátékkal lepték meg a mieinket, noha végig fej-fej mellett tartották a lépést a felek (20-24). Tóth Tamás vezetőedzőnk a meccs előtti felvezetőjében beharangozta, hogy az előző két, elveszített találkozó fényében picit más rotációban játszatja a csapatot, és ez be is igazolódott, mindenki harcosan, jó mentalitással igyekezett meghálálni a bizalmat.


Utóbbi mondat és a két együttes közti különbség a második tíz percben jött ki a leginkább: miután a 13. percben, 24-28-as állásnál időt kért Tóth Tamás, beindult a Kosársuli-henger: előbb egy 12-0-s, majd egy 10-0-s rohammal, kemény védekezéssel és lepattanózással, gyors és sikeres akciókkal léptük le a vendégeket. Hat különböző játékosunk is kosarat ért el, Rostás Imre négy kettest értékesített, de Bálint Erik, Béres Nándor, Varga Ákos és Vuk Pavlovic is remekelt, végül mind az öten tíz pont fölé jutottak a meccs végéig.


A szünetre 46-30-as vásárhelyi előnnyel vonultak a csapatok, hogy aztán a pihenőt követően, a harmadik negyed elején igazi triplapárbaj induljon. Előbb a Sopron tíz pontra zárkózott, ám a Varga testvérek egy-egy hármasa, majd Pavlovic ponterős percei végleg eldöntötték a győzelem sorsát, a 25. perctől indult az örömjáték: Varga Zalán zsákolása után villámgyorsan harmincpontosra nőtt a fór (72-46 a negyed végén).


A hajrában előbb tovább nyílt az olló, majd a végig küzdő vendégeknek sikerült kozmetikázniuk picit az eredményen, míg nálunk mindenki játéklehetőséget kapott - így a keret legfiatalabbjai is. A 92-61-es siker önbizalomnövelés szempontjából is kiváló: a tabella negyedik helyéről várjuk a folytatást!

 

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Soproni MAFC 92-61 (20-24, 26-6, 26-16, 20-15)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fodor, Borgula, Téczely

 

Kosársuli: Molnár 4, Pavlovic 17, Varga Á. 19/3, Béres 12/3, Bálint 15

Cserék: Varga Z. 8/6, Bodócsi 2, Perák 1, Rostás 12, Kozma -, Acimovic 2, Megyesi -

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Sopron: Simon 6/6, Heiszenberger -, Bakk 11/3, Németh 15/9, Kovács 16

Cserék: Mándity -, Hipságh 13/3, Réti -

Vezetőedző: Meszlényi Róbert

 

Tóth Tamás: "Először is gratulálni szeretnék a Sopronnak, mert ezer sebből vérezve is kiállnak hétről hétre. Kívánok nekik minden jót, többre hivatott társaság, lesznek győzelmeik is teljes kerettel! A második negyedben tudtunk ritmust váltani, amivel megalapoztuk a különbséget. Gratulálok a játékosaimnak, mert tetszetősen játszva hozták egymást helyzetbe! A sorsolásunk talán eddig volt kedvezőbb, most jönnek a komolyabb ellenfelek, kemény hetek előtt állunk, dolgoznunk kell az újabb sikerekért!"
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Rendhagyó módon megnyílt ám mégsem nyílt meg Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítása. Az idei díjazottak névsora.
 A lényeg két szóban: adó és áremelés

A lényeg két szóban: adó és áremelés

Gazdasági tűzoltásnak is felfogható a Vásárhelyi Önkormányzat lépéssorozata. Összefoglaltuk a városi lakosság várható új fizetnivalóit. Frissítve!
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
A magányosság csábítása

A magányosság csábítása

A facebook-on megkérdezett 10 vásárhelyi nőből 3 nem fél a magányosságtól. Az egyedülállók száma világszerte emelkedik, 2020-ra pedig világszerte 20 százalékkal nő majd az egyedül élők száma.

 

És ezt már olvasta?

Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
 
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó Tavaly óta a kormány döntésével a tanodák eltávolodtak a köznevelési rendszertől. A vásárhelyi Gastro-Ker Tanoda működése is nyertes pályázatokon múlik.