SportKét vásárhelyi a Délvilág Év Sportolói között

2013. december 20., péntek
 
Két vásárhelyi a Délvilág Év Sportolói között

Ahogy eddig minden évben, úgy a hagyományokhoz hűen idén is kiosztották az év legjobbnak ítélt sportolóinak, edzőinek és szakembereinek a Délmagyarország és a Délvilág napilapok elismeréseit.

 

Fotók: Schmidt Andrea

 

Idén 44. alkalommal adták át a Csongrád megye legjobb sportolóinak járó díjakat, a 17 jutalmazott között volt olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző is.  

A Délvilág az év utánpótlásedzője Banga Endre lett. A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club edzőjének a díjat Imre Péter, a lap hódmezővásárhelyi eseményekről tudósító újságírója adta át.


Banga Endre évtizedek óta dolgozik a hódmezővásárhelyi kézilabdasportban, a Székkutasról induló szakvezető több egyesületben is eredményes edzői munkát végzett. Három éve fogadta el a jelenleg NB II-ben szereplő Hódmezővásárhelyi LKC hívását. Az utánpótlásban a 10 évesekből álló csapat edzője. A gyermekbajnokságokban sok szép sikernek örülhetett már, csapatai több regionális tornát is megnyertek, és az országos mezőny élvonalában is szerepelt már korosztályaival. 2013-ban csapatával veretlenül nyerte meg az Orosháza Cup nemzetközi utánpótlás leány kézilabdatornát, és a mai napig nagy lendülettel irányítja játékosai felkészülését.

„Testnevelő tanár voltam világ életemben, így nem nehéz a gyerekekkel foglalkozni, de ők is megkönnyítik a munkámat. Sok tanítványommal tartom a kapcsolatot. Nagyon remélem, hogy lesz még Hódmezővásárhelyen élvonalbeli kézilabdacsapat"- mondta a delmagyar.hu-nak Banga Endre.

 

Az idei díjazottak közül szintén a vásárhelyi sportélet jó hírét viszi Kovács Pál ökölvívó, aki a Délvilág, az év utánpótlás fiú sportolója díjat kapta. Az elismerést Nagy Péter adta át.


Kovács Pál A Hódmezővásárhelyi Boksz Klub ifjú reménysége hazai közönség előtt bokszolhatott a Hódtói Sportcsarnokban megrendezett országos ifjúsági bajnokságon. Az öklöző a 75 kilogrammos súlycsoportban aranyérmet szerzett a 45 egyesület 120 sportolóját felvonultató eseményen. Szalkai László 18 éves tanítványa négy éve bokszol a Hódmezővásárhelyi Boksz Klubban. A sportoló már serdülő korában kitűnt teljesítményével, jelenleg pedig a korosztályos válogatott keretnek is tagja.

 "Remélem, hogy én is válogatott lehetek majd, de ehhez még nagyon sok munka kell"- mondta a díj átadásakor Kovács Pál.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Napsugár Otthon lakóinak nemzetközi sportsikere

A Napsugár Otthon lakóinak nemzetközi sportsikere

A Luxemburgban rendezett EB-n elért sikerben nagy része van Szilágyi Lászlónénak, valamint a speciális teniszezők magas színvonalú felkészítőinek. Képekkel!
Körbevesz bennünket a szeretet és a békesség

Körbevesz bennünket a szeretet és a békesség

A Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola kedves és szép hagyománya ez az ünnepség, amikor az iskola apraja - nagyja szülőkkel, hozzátartozókkal és nevelőkkel együtt megtölti a Szent István templom padsorait. Képekkel!
Díjazták a Hódfót

Díjazták a Hódfót

Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Könyörögtek a tanárnak, hogy ne írja be a rosszabb jegyet

Vádat emeltek azzal az anyával szemben, aki éheztette és bántalmazta két kislányát, ha sportban és a tanulásban nem jól teljesítettek. Ezzel súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket.

 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.