SportJön a mindent eldöntő harmadik meccs

2021. április 10., szombat
 
Jön a mindent eldöntő harmadik meccs

Ezen a meccsen a Kosársuli szerette volna lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltak hozzá, megérdemelten győzött a Pápa.

 

 

 

 

 

 

 

Előzetesen nagyon nem számítottunk könnyű ütközetre a Conoil Motax KC Pápa otthonában, annak ellenére sem, hogy a Zöld csoport negyeddöntős párharcának első mérkőzését mi nyertük egy hete a Hódtóiban - egyrészt a pápaiak hazai környezetben mindössze a Békéstől és az Újpesttől kaptak ki (mi 80-71-es arányban maradtunk alul október végén), másrészt a sérülések továbbra is hátráltatják csapatunkat és nehezítik Tóth Tamás dolgát.

Kifogás nincs, küzdés annál inkább, így nyolc hadra fogható játékosunkkal is felvettük a harcot az ezúttal mélyebb rotációval felálló hazaiakkal. Jól kezdtünk, az első hat percben kezdőötösünk minden tagja szerzett legalább egy kosarat, és a negyed során végig abszolút fej-fej mellett haladtunk, mindössze a Sonyák és Murai által hozott extra pápai hármasok jelentették az aprócska különbséget (23-20).

A második tíz percben tovább folytatódott a pápai triplaparádé, négyet is elhintettek, igaz, Varga Zalán sem adta alább 2/2-jével a negyed közepén (36-35 a 15. percben). Úgy tűnt, hogy az első meccshez hasonlóan ezúttal sem talál komolyabb fogást egymáson a két csapat, ám jött néhány eladott labda, amit jó szériával használt ki a legfőképp Pavlovicot hatástalanítani igyekvő, a lehetőségeknek megfelelően többet cserélő vendéglátó - Sonyák büntetőinél a negyed végén tíz pont fölé nőtt az előnyük (48-37). A félidő vége azonban a miénk volt, Megyesi két közelijével lőtávolon belül maradtunk (48-41).

A pihenőt követően nem változott érdemben a játék képe, a legfőbb különbséget a triplák jelentették, a büntetőzésünk pedig nem ült igazán. A 28. percre ugyan - támadásban a két Varga vezetésével - öt pontra zárkóztunk (60-55), ám innen jött egy rövidzárlat és egy 7-0-s pápai roham, ami sajnos eldöntötte a meccset (67-55).

A záró negyedben főként a Sonyák, Koma kettős nyitotta az ollót, és végül talán kissé túlzó módon kerek húsz lett közte, 93-73-ra győzött a Pápa, kiharcolva ezzel a döntő találkozót. Csapatunkból négyen is tíz pont fölé jutottak, de joggal remélhetjük, hogy jövő héten egyrészt mi kapjuk el a jobb dobóformát és sokkal inkább a múlt héthez fog hasonlítani a játék képe, másrészt egy fokkal bővebb rotációval kiharcoljuk az elődöntőbe jutást. 

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Conoil Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 93-73 (23-20, 25-21, 19-14, 26-18)

Pápa, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Esztergályos, Makrai, Kéri


Pápa: Murai 7/6, Kiss 10/6, Erdei 2, Hódi 9/3, Koma 23
Cserék: Sonyák 28/18, Németh 2, Horváth 6/6, Kocsis -, Parcsami 6, Kasza -, Szabó -
Vezetőedző: Kálmán László

Kosársuli: Varga Z. 15/6, Varga Á. 18/6, Bálint 11/3, Pavlovic 7, Rostás 13
Cserék: Bodócsi 1, Megyesi 4, Kozma 4/3
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Extrán dobott kintről a Pápa és fizikálisan szétdarált minket, hatékony taktikát választott dörzsölt, rutinos kollégám, gratulálok a hazaiaknak! Szerettük volna ma lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltunk hozzá, megérdemelten győzött a Pápa. Jobbulást kívánok a kórházi betegeknek, imádkozunk a gyógyulásukért!"


A mindent eldöntő harmadik meccs április 17-én, szombaton 18 órakor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

A kiépült tram-train végállomáshoz kapcsolódva a Nagyállomás mellett 8 db. jármű tárolására alkalmas csarnokot kell tervezni.
Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Újabb ingyenes macska ivartalanítási programot indított a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete egy svájci alapítvány támogatásával.
Bőrtisztító diéta

Bőrtisztító diéta

A kúra lényege, hogy tartalmaz minden olyan ásványi anyagot, vitamint, rostot és zsírt, amely fontos a bőr számára. „Mellékhatása”, hogy le is fogysz tőle.
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Várhatóan a csalók továbbra is egyre gyakrabban és egyre kreatívabb módszerekkel fognak próbálkozni, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzünk ellenük.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.