SportJön a mindent eldöntő harmadik meccs

2021. április 10., szombat
 
Jön a mindent eldöntő harmadik meccs

Ezen a meccsen a Kosársuli szerette volna lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltak hozzá, megérdemelten győzött a Pápa.

 

 

 

 

 

 

 

Előzetesen nagyon nem számítottunk könnyű ütközetre a Conoil Motax KC Pápa otthonában, annak ellenére sem, hogy a Zöld csoport negyeddöntős párharcának első mérkőzését mi nyertük egy hete a Hódtóiban - egyrészt a pápaiak hazai környezetben mindössze a Békéstől és az Újpesttől kaptak ki (mi 80-71-es arányban maradtunk alul október végén), másrészt a sérülések továbbra is hátráltatják csapatunkat és nehezítik Tóth Tamás dolgát.

Kifogás nincs, küzdés annál inkább, így nyolc hadra fogható játékosunkkal is felvettük a harcot az ezúttal mélyebb rotációval felálló hazaiakkal. Jól kezdtünk, az első hat percben kezdőötösünk minden tagja szerzett legalább egy kosarat, és a negyed során végig abszolút fej-fej mellett haladtunk, mindössze a Sonyák és Murai által hozott extra pápai hármasok jelentették az aprócska különbséget (23-20).

A második tíz percben tovább folytatódott a pápai triplaparádé, négyet is elhintettek, igaz, Varga Zalán sem adta alább 2/2-jével a negyed közepén (36-35 a 15. percben). Úgy tűnt, hogy az első meccshez hasonlóan ezúttal sem talál komolyabb fogást egymáson a két csapat, ám jött néhány eladott labda, amit jó szériával használt ki a legfőképp Pavlovicot hatástalanítani igyekvő, a lehetőségeknek megfelelően többet cserélő vendéglátó - Sonyák büntetőinél a negyed végén tíz pont fölé nőtt az előnyük (48-37). A félidő vége azonban a miénk volt, Megyesi két közelijével lőtávolon belül maradtunk (48-41).

A pihenőt követően nem változott érdemben a játék képe, a legfőbb különbséget a triplák jelentették, a büntetőzésünk pedig nem ült igazán. A 28. percre ugyan - támadásban a két Varga vezetésével - öt pontra zárkóztunk (60-55), ám innen jött egy rövidzárlat és egy 7-0-s pápai roham, ami sajnos eldöntötte a meccset (67-55).

A záró negyedben főként a Sonyák, Koma kettős nyitotta az ollót, és végül talán kissé túlzó módon kerek húsz lett közte, 93-73-ra győzött a Pápa, kiharcolva ezzel a döntő találkozót. Csapatunkból négyen is tíz pont fölé jutottak, de joggal remélhetjük, hogy jövő héten egyrészt mi kapjuk el a jobb dobóformát és sokkal inkább a múlt héthez fog hasonlítani a játék képe, másrészt egy fokkal bővebb rotációval kiharcoljuk az elődöntőbe jutást. 

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Conoil Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 93-73 (23-20, 25-21, 19-14, 26-18)

Pápa, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Esztergályos, Makrai, Kéri


Pápa: Murai 7/6, Kiss 10/6, Erdei 2, Hódi 9/3, Koma 23
Cserék: Sonyák 28/18, Németh 2, Horváth 6/6, Kocsis -, Parcsami 6, Kasza -, Szabó -
Vezetőedző: Kálmán László

Kosársuli: Varga Z. 15/6, Varga Á. 18/6, Bálint 11/3, Pavlovic 7, Rostás 13
Cserék: Bodócsi 1, Megyesi 4, Kozma 4/3
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Extrán dobott kintről a Pápa és fizikálisan szétdarált minket, hatékony taktikát választott dörzsölt, rutinos kollégám, gratulálok a hazaiaknak! Szerettük volna ma lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltunk hozzá, megérdemelten győzött a Pápa. Jobbulást kívánok a kórházi betegeknek, imádkozunk a gyógyulásukért!"


A mindent eldöntő harmadik meccs április 17-én, szombaton 18 órakor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

A kiépült tram-train végállomáshoz kapcsolódva a Nagyállomás mellett 8 db. jármű tárolására alkalmas csarnokot kell tervezni.
Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Újabb ingyenes macska ivartalanítási programot indított a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete egy svájci alapítvány támogatásával.
Bőrtisztító diéta

Bőrtisztító diéta

A kúra lényege, hogy tartalmaz minden olyan ásványi anyagot, vitamint, rostot és zsírt, amely fontos a bőr számára. „Mellékhatása”, hogy le is fogysz tőle.
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Várhatóan a csalók továbbra is egyre gyakrabban és egyre kreatívabb módszerekkel fognak próbálkozni, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzünk ellenük.
 

És ezt már olvasta?

Parádés játékkal verték a Békést
Parádés játékkal verték a Békést A végéhez közeledik az NB I/B Zöld csoportjának 2020/21-es szezonja. Előnybe került a Kosársuli a párharcban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tél utáni tragikus füstölgés
Tél utáni tragikus füstölgés Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
 
Gólya fogta nyuszi
Gólya fogta nyuszi Eddig csak a béka, egér, pocok volt terítéken. Most egy különleges fotósorozat szerint egy gólya nyúlra is vadászik. Nincs happy end! Képekkel!
 
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.
 
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat Négy új időszaki kiállítás válik (végre) látogathatóvá május 4-étől Hódmezővásárhelyen, a koronavírus-járvány okozta korlátozások feloldását követően.
 
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.