SportJön a mindent eldöntő harmadik meccs

2021. április 10., szombat
 
Jön a mindent eldöntő harmadik meccs

Ezen a meccsen a Kosársuli szerette volna lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltak hozzá, megérdemelten győzött a Pápa.

 

 

 

 

 

 

 

Előzetesen nagyon nem számítottunk könnyű ütközetre a Conoil Motax KC Pápa otthonában, annak ellenére sem, hogy a Zöld csoport negyeddöntős párharcának első mérkőzését mi nyertük egy hete a Hódtóiban - egyrészt a pápaiak hazai környezetben mindössze a Békéstől és az Újpesttől kaptak ki (mi 80-71-es arányban maradtunk alul október végén), másrészt a sérülések továbbra is hátráltatják csapatunkat és nehezítik Tóth Tamás dolgát.

Kifogás nincs, küzdés annál inkább, így nyolc hadra fogható játékosunkkal is felvettük a harcot az ezúttal mélyebb rotációval felálló hazaiakkal. Jól kezdtünk, az első hat percben kezdőötösünk minden tagja szerzett legalább egy kosarat, és a negyed során végig abszolút fej-fej mellett haladtunk, mindössze a Sonyák és Murai által hozott extra pápai hármasok jelentették az aprócska különbséget (23-20).

A második tíz percben tovább folytatódott a pápai triplaparádé, négyet is elhintettek, igaz, Varga Zalán sem adta alább 2/2-jével a negyed közepén (36-35 a 15. percben). Úgy tűnt, hogy az első meccshez hasonlóan ezúttal sem talál komolyabb fogást egymáson a két csapat, ám jött néhány eladott labda, amit jó szériával használt ki a legfőképp Pavlovicot hatástalanítani igyekvő, a lehetőségeknek megfelelően többet cserélő vendéglátó - Sonyák büntetőinél a negyed végén tíz pont fölé nőtt az előnyük (48-37). A félidő vége azonban a miénk volt, Megyesi két közelijével lőtávolon belül maradtunk (48-41).

A pihenőt követően nem változott érdemben a játék képe, a legfőbb különbséget a triplák jelentették, a büntetőzésünk pedig nem ült igazán. A 28. percre ugyan - támadásban a két Varga vezetésével - öt pontra zárkóztunk (60-55), ám innen jött egy rövidzárlat és egy 7-0-s pápai roham, ami sajnos eldöntötte a meccset (67-55).

A záró negyedben főként a Sonyák, Koma kettős nyitotta az ollót, és végül talán kissé túlzó módon kerek húsz lett közte, 93-73-ra győzött a Pápa, kiharcolva ezzel a döntő találkozót. Csapatunkból négyen is tíz pont fölé jutottak, de joggal remélhetjük, hogy jövő héten egyrészt mi kapjuk el a jobb dobóformát és sokkal inkább a múlt héthez fog hasonlítani a játék képe, másrészt egy fokkal bővebb rotációval kiharcoljuk az elődöntőbe jutást. 

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Conoil Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 93-73 (23-20, 25-21, 19-14, 26-18)

Pápa, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Esztergályos, Makrai, Kéri


Pápa: Murai 7/6, Kiss 10/6, Erdei 2, Hódi 9/3, Koma 23
Cserék: Sonyák 28/18, Németh 2, Horváth 6/6, Kocsis -, Parcsami 6, Kasza -, Szabó -
Vezetőedző: Kálmán László

Kosársuli: Varga Z. 15/6, Varga Á. 18/6, Bálint 11/3, Pavlovic 7, Rostás 13
Cserék: Bodócsi 1, Megyesi 4, Kozma 4/3
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Extrán dobott kintről a Pápa és fizikálisan szétdarált minket, hatékony taktikát választott dörzsölt, rutinos kollégám, gratulálok a hazaiaknak! Szerettük volna ma lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltunk hozzá, megérdemelten győzött a Pápa. Jobbulást kívánok a kórházi betegeknek, imádkozunk a gyógyulásukért!"


A mindent eldöntő harmadik meccs április 17-én, szombaton 18 órakor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

A kiépült tram-train végállomáshoz kapcsolódva a Nagyállomás mellett 8 db. jármű tárolására alkalmas csarnokot kell tervezni.
Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Újabb ingyenes macska ivartalanítási programot indított a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete egy svájci alapítvány támogatásával.
Bőrtisztító diéta

Bőrtisztító diéta

A kúra lényege, hogy tartalmaz minden olyan ásványi anyagot, vitamint, rostot és zsírt, amely fontos a bőr számára. „Mellékhatása”, hogy le is fogysz tőle.
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Várhatóan a csalók továbbra is egyre gyakrabban és egyre kreatívabb módszerekkel fognak próbálkozni, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzünk ellenük.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.