SportJön a mindent eldöntő harmadik meccs

2021. április 10., szombat
 
Jön a mindent eldöntő harmadik meccs

Ezen a meccsen a Kosársuli szerette volna lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltak hozzá, megérdemelten győzött a Pápa.

 

 

 

 

 

 

 

Előzetesen nagyon nem számítottunk könnyű ütközetre a Conoil Motax KC Pápa otthonában, annak ellenére sem, hogy a Zöld csoport negyeddöntős párharcának első mérkőzését mi nyertük egy hete a Hódtóiban - egyrészt a pápaiak hazai környezetben mindössze a Békéstől és az Újpesttől kaptak ki (mi 80-71-es arányban maradtunk alul október végén), másrészt a sérülések továbbra is hátráltatják csapatunkat és nehezítik Tóth Tamás dolgát.

Kifogás nincs, küzdés annál inkább, így nyolc hadra fogható játékosunkkal is felvettük a harcot az ezúttal mélyebb rotációval felálló hazaiakkal. Jól kezdtünk, az első hat percben kezdőötösünk minden tagja szerzett legalább egy kosarat, és a negyed során végig abszolút fej-fej mellett haladtunk, mindössze a Sonyák és Murai által hozott extra pápai hármasok jelentették az aprócska különbséget (23-20).

A második tíz percben tovább folytatódott a pápai triplaparádé, négyet is elhintettek, igaz, Varga Zalán sem adta alább 2/2-jével a negyed közepén (36-35 a 15. percben). Úgy tűnt, hogy az első meccshez hasonlóan ezúttal sem talál komolyabb fogást egymáson a két csapat, ám jött néhány eladott labda, amit jó szériával használt ki a legfőképp Pavlovicot hatástalanítani igyekvő, a lehetőségeknek megfelelően többet cserélő vendéglátó - Sonyák büntetőinél a negyed végén tíz pont fölé nőtt az előnyük (48-37). A félidő vége azonban a miénk volt, Megyesi két közelijével lőtávolon belül maradtunk (48-41).

A pihenőt követően nem változott érdemben a játék képe, a legfőbb különbséget a triplák jelentették, a büntetőzésünk pedig nem ült igazán. A 28. percre ugyan - támadásban a két Varga vezetésével - öt pontra zárkóztunk (60-55), ám innen jött egy rövidzárlat és egy 7-0-s pápai roham, ami sajnos eldöntötte a meccset (67-55).

A záró negyedben főként a Sonyák, Koma kettős nyitotta az ollót, és végül talán kissé túlzó módon kerek húsz lett közte, 93-73-ra győzött a Pápa, kiharcolva ezzel a döntő találkozót. Csapatunkból négyen is tíz pont fölé jutottak, de joggal remélhetjük, hogy jövő héten egyrészt mi kapjuk el a jobb dobóformát és sokkal inkább a múlt héthez fog hasonlítani a játék képe, másrészt egy fokkal bővebb rotációval kiharcoljuk az elődöntőbe jutást. 

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Conoil Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 93-73 (23-20, 25-21, 19-14, 26-18)

Pápa, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Esztergályos, Makrai, Kéri


Pápa: Murai 7/6, Kiss 10/6, Erdei 2, Hódi 9/3, Koma 23
Cserék: Sonyák 28/18, Németh 2, Horváth 6/6, Kocsis -, Parcsami 6, Kasza -, Szabó -
Vezetőedző: Kálmán László

Kosársuli: Varga Z. 15/6, Varga Á. 18/6, Bálint 11/3, Pavlovic 7, Rostás 13
Cserék: Bodócsi 1, Megyesi 4, Kozma 4/3
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Extrán dobott kintről a Pápa és fizikálisan szétdarált minket, hatékony taktikát választott dörzsölt, rutinos kollégám, gratulálok a hazaiaknak! Szerettük volna ma lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltunk hozzá, megérdemelten győzött a Pápa. Jobbulást kívánok a kórházi betegeknek, imádkozunk a gyógyulásukért!"


A mindent eldöntő harmadik meccs április 17-én, szombaton 18 órakor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

A kiépült tram-train végállomáshoz kapcsolódva a Nagyállomás mellett 8 db. jármű tárolására alkalmas csarnokot kell tervezni.
Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Újabb ingyenes macska ivartalanítási programot indított a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete egy svájci alapítvány támogatásával.
Bőrtisztító diéta

Bőrtisztító diéta

A kúra lényege, hogy tartalmaz minden olyan ásványi anyagot, vitamint, rostot és zsírt, amely fontos a bőr számára. „Mellékhatása”, hogy le is fogysz tőle.
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Várhatóan a csalók továbbra is egyre gyakrabban és egyre kreatívabb módszerekkel fognak próbálkozni, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzünk ellenük.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.