BulvárJó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

2021. november 26., péntek
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata.

 

 

 


 

Több tízezer ember dolgozik nap, mint nap azért, hogy meggyógyuljunk, ha betegség ér minket. A lassan két éve tartó járvány miatt sokan fáradtan, emberfeletti módon állnak helyt ma is. Karácsonykor is. Erősíteni, bátorítani szeretnék őket.

 

Akik szívesen kifejeznék megbecsülésüket, hálájukat a vásárhelyi kórház munkatársai felé, megtehetik egy saját készítésű képeslappal néhány jó szó vagy egy szép idézet küldésével.

Az akcióba bevonták a vásárhelyi Kertvárosi és a Liszt Ferenc iskolákat is, bízva abban, hogy a gyerekek keze alól is sok szép alkotás kerül ki..

Bármilyen technikával készült, kézzel írt képeslapokat várnak, legfeljebb írólap méretben (A5). Hogy személyesebb lehessen az ajándék, kérik, tüntessék fel rajta az alkotója keresztnevét és életkorát.

 

A képeslapokat 2021. december 10-ig várják a Pasztorális Helynökség címére: 6720 Szeged, Dugonics tér 12. vagy a szegedi gyűjtőpontokra: Szegedi Dóm, Szentgyörgyi Albert Agóra.

A vásárhelyi alkotók a kész műveket a Szent István plébánia postaládájába is bedobhatják.

 

A képeslapokat a kórházlelkészség munkatársai a karácsony előtti hetekben adják át a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén működő kórházak, klinikák, benne a vásárhelyi kórház dolgozóinak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.