BulvárJó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

2021. november 26., péntek
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata.

 

 

 


 

Több tízezer ember dolgozik nap, mint nap azért, hogy meggyógyuljunk, ha betegség ér minket. A lassan két éve tartó járvány miatt sokan fáradtan, emberfeletti módon állnak helyt ma is. Karácsonykor is. Erősíteni, bátorítani szeretnék őket.

 

Akik szívesen kifejeznék megbecsülésüket, hálájukat a vásárhelyi kórház munkatársai felé, megtehetik egy saját készítésű képeslappal néhány jó szó vagy egy szép idézet küldésével.

Az akcióba bevonták a vásárhelyi Kertvárosi és a Liszt Ferenc iskolákat is, bízva abban, hogy a gyerekek keze alól is sok szép alkotás kerül ki..

Bármilyen technikával készült, kézzel írt képeslapokat várnak, legfeljebb írólap méretben (A5). Hogy személyesebb lehessen az ajándék, kérik, tüntessék fel rajta az alkotója keresztnevét és életkorát.

 

A képeslapokat 2021. december 10-ig várják a Pasztorális Helynökség címére: 6720 Szeged, Dugonics tér 12. vagy a szegedi gyűjtőpontokra: Szegedi Dóm, Szentgyörgyi Albert Agóra.

A vásárhelyi alkotók a kész műveket a Szent István plébánia postaládájába is bedobhatják.

 

A képeslapokat a kórházlelkészség munkatársai a karácsony előtti hetekben adják át a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén működő kórházak, klinikák, benne a vásárhelyi kórház dolgozóinak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.