BulvárJó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

2021. november 26., péntek
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata.

 

 

 


 

Több tízezer ember dolgozik nap, mint nap azért, hogy meggyógyuljunk, ha betegség ér minket. A lassan két éve tartó járvány miatt sokan fáradtan, emberfeletti módon állnak helyt ma is. Karácsonykor is. Erősíteni, bátorítani szeretnék őket.

 

Akik szívesen kifejeznék megbecsülésüket, hálájukat a vásárhelyi kórház munkatársai felé, megtehetik egy saját készítésű képeslappal néhány jó szó vagy egy szép idézet küldésével.

Az akcióba bevonták a vásárhelyi Kertvárosi és a Liszt Ferenc iskolákat is, bízva abban, hogy a gyerekek keze alól is sok szép alkotás kerül ki..

Bármilyen technikával készült, kézzel írt képeslapokat várnak, legfeljebb írólap méretben (A5). Hogy személyesebb lehessen az ajándék, kérik, tüntessék fel rajta az alkotója keresztnevét és életkorát.

 

A képeslapokat 2021. december 10-ig várják a Pasztorális Helynökség címére: 6720 Szeged, Dugonics tér 12. vagy a szegedi gyűjtőpontokra: Szegedi Dóm, Szentgyörgyi Albert Agóra.

A vásárhelyi alkotók a kész műveket a Szent István plébánia postaládájába is bedobhatják.

 

A képeslapokat a kórházlelkészség munkatársai a karácsony előtti hetekben adják át a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén működő kórházak, klinikák, benne a vásárhelyi kórház dolgozóinak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása

2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 52. hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Már van menetrend is

Már van menetrend is

November elejétől három vasútvillamos közlekedik tesztüzemben végállomástól-végállomásig. Tesztelnek. Az utasforgalmi próbát és baleseti szituációs gyakorlatot már el is végezték..
 

És ezt már olvasta?

Menza kóstoló
Menza kóstoló Vihart kavart Hódmezővásárhelyen a közétkeztetés januári szolgáltató váltása. Cikkek, facebookos beírások, fotók és kommentcunami.
 
Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely
Kiegészítő támogatást kapott Vásárhely A kormánytól Szeged után Hódmezővásárhely önkormányzata kapta Csongrád Csanád megye települései közül a legnagyobb kiegészítő támogatást.
 
A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt
A szezon eddigi legjobb támadójátéka volt A tabellára nézve csalóka mérkőzést játszott egymással péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és az ELITE Basket.
 
Munkaerőhiány a régióban
Munkaerőhiány a régióban A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.2.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Ezúttal nem körforgalomban történt baleset
Ezúttal nem körforgalomban történt baleset Szemtanúk szerint a tram-train az autót 10-15 méteren tolhatta maga előtt. Az autó vezetője megsérült, mentők szállították el.
 
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el
Vásárhelyi unokázós csalót fogtak el A vásárhelyi nyomozók Budapesten elfogtak egy 22 éves férfit, aki pénzt csalt ki idős emberektől. Többek között 4 milliót csalt ki egy vásárhelyi nőtől