GazdaságJelentős hasznot hozott a Batidai kastély

2024. június 4., kedd
 
Jelentős hasznot hozott a Batidai kastély

Grosswiese Befektetési Zrt. éves beszámolója szerint cég árbevétele és profitja egyre növekedett az utóbbi években. Tavaly 123 millió volt a nyereség.

 

 

 

 


 

Lázár János a 24 szántóján kívül három vállalkozásban is van érdekeltsége. Az erdőgazdálkodással foglalkozó kolozsvári Erd Conditor SRL teljesen az ő tulajdonában áll. Lázár másik cégében, a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben 10 százalék tulajdonrésze van

 

A Grosswiese Befektetési Zrt.-ben pedig tavaly 23 százalékos részesedése volt. A hódmezővásárhelyi cég árbevétele és profitja egyre növekedett az utóbbi években, 2020-ban 79,8 millió forint árbevétel mellett 39,5 millió forint adózott eredményt ért el.

 

A társaság pénzügyi beszámolója szerint, az Opten információi alapján mind a bevételt, mind a profitot tekintve ez volt a cég eddigi legsikeresebb éve: az ingatlan-bérbeadással foglalkozó Grosswiese Zrt. beszámolója alapján a Batidai kastély csaknem 240 millió forint bevételt termelt, amelyből 123 millió forint a nyereség.

 

A luxusingatlant birtokló cég profitjából csak az építési és közlekedési miniszter részesült: 58 millió forint osztalékot szavaztak meg a tulajdonosok, kizárólag Lázár János részére. Az összeg ráadásul eltér a részvényesi arányoktól, még annak ellenére is, hogy a miniszter folyamatosan növelte befolyását a cégben az elmúlt években: néhány éve 8,1 százalékos, majd a 23 százalékos, mára pedig bő 40 százalékos résztulajdonnal rendelkezik a tárcavezető.

 

A határozat szerint „a Társaság részvényesei egyhangúlag a részvényesi arányoktól eltérő tartalommal az eredménytartalék terhére 58 823 530 forint osztalékot fizet 2024. évben Dr. Lázár János részvényesnek.”

Az eredményt úgy sikerült elérnie a cégnek, hogy a kastélyt csak zárt körben adják bérbe, például vadászati turizmust szervező cégeken és vadásztársaságokon keresztül.

A Batidai Kastély környező földek is a Lázár család tagjainak tulajdonában van..

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi vívósiker Törökországban

Vásárhelyi vívósiker Törökországban

Az antalyai U23-as Európa- bajnokság nyitónapján tőrözőinknek köszönhetően a magyarok játszották a főszerepet.
Holler László természetközeli világa

Holler László természetközeli világa

Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről

Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről

A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást

A közgyűlés elfogadta a zárszámadást

Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.