Kultúra, oktatásIrány a Szakma Sztár Fesztivál

2023. március 8., szerda
 
Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Hagyományosan idén is megrendezik a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Egy-egy szakmát tanuló diák számára inspiráló megmérettetés mindkettő.

 

 

 

 

 

 

Összesen 35 tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) vármegyei előválogatóiból, amelyet a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a gazdasági önkormányzat székházában rendeztek meg.

 

458 versenyző mérte össze tudását, közülük a legjobbak jutottak a válogatókra, melyek tétje, hogy ki juthat be az országos döntőbe.

A két Csongrád – Csanád vármegyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Szegedi Szent Benedek School of Business Technikumból, és a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményéből érkeztek versenyzők. Ők a területi előválogatókon elméleti feladatokat teljesítettek. A most továbbjutott legjobb 35 fiatal a februári-márciusi válogatókon a gyakorlati tudásáról ad számot. A legjobban teljesítők juthatnak majd az országos döntőbe, amely a tervek szerint április 24-26. között rendezik meg a Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo-n.

 

A 35-ből a hódmezővásárhelyi tagintézményekből 4 diák jutott tovább:

Reményi Bertold Villanyszerelő Épületvillamosság szakmairány (Corvin),

Jó Noémi Kereskedelmi értékesítő (Corvin),

Sipos Vajk Vendéglátásszervező (Corvin)

Futó Mária Kozmetikus technikus (Eötvös)

 
 
Forrás: CSMKK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Javult Vásárhely és térségének belvízi biztonsága

Javult Vásárhely és térségének belvízi biztonsága

A hódmezővásárhelyi laktanya és a Békéscsaba-Szeged vasútvonal szomszédságában tízhektáros területen 6 milliárd forintos projekt készült el.
A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

Először február utolsó vasárnapján, majd március 19-én, de igazából csak száz éve, 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot.

Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csapata zsinórban öt győztes bajnokit követően kapott ki ismét. A jó színvonalú meccset a győriek nyerték.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.