SportIdegenben nyert a Kosársuli

2023. február 6., hétfő
 
Idegenben nyert a Kosársuli

Február 5-én este a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese remekül játszott, és az első kör, azaz szeptember 23-a óta először tudott idegenben meccset nyerni a bajnokságban. 

 

Karsai és Kass nélkül, viszont jó előjelekkel és hangulatban kezdhette a Kosársuli a találkozót. Egyrészt az U20-asok fontos győzelmet arattak, másrészt a felnőttek az előző két mérkőzésüket megnyerték, októberben pedig könnyedén, 76-62-re múlták felül a Pénzügyőrt. Dr. Bagi Melinda csapata az utóbbi hetekben remekül teljesített és ugyanolyan mérleggel (7-8) vághatott neki a meccsnek, mint a Kosársuli.

Ennek ellenére majdhogynem egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki hagyja el győztesen a parkettet: a vásárhelyiek rajt-cél győzelmet arattak, végig vezettek és magabiztos sikert arattak. Kelemen közelije kezdte a pontgyártást, majd az ötödik percben, Borbáth kettesénél már nyolc pont volt az előny (6-14), időt is kellett kérniük a hazaiaknak. Ez sem segített, hiszen Bálint, majd a Varga testvérek növelték a különbséget, Kelemen triplája a negyed végén pedig a legjobbkor jött, hiszen tizenöt fölé tolta a különbséget. A 30-16-os Kosársuli-vezetéssel záruló első negyed az egyik legjobb játékrész volt a szezonban a vásárhelyi együttestől, támadásban és védekezésben is minden működött, ráadásul Kruzslicz Alex személyében újabb saját nevelésű fiatal tehetség debütált a csapatban. 


A második negyed elején triplákkal jött kicsit közelebb a Pénzügyőr, ám a negyed közepén a remekül játszó Balogh hármasa egy 9-0-s rohamot kezdett el, amely során Kruzslicz is eredményes volt. Bálint kosaránál a húsz pontot is átlépte az előny (24-45, 17. perc), a félidőben pedig tizennyolccal vezetett a Kosársuli (29-47).

Lepattanózásban, asszisztokban és az egyéni mutatókban is a hazaiak fölé nőtt a Kosársuli, ráadásul a Pénzügyőr jóval több labdát adott el, ami a harmadik negyed elején végleg megbosszulta magát. Bálint és Varga Ákos vezetésével ismét 9-0-s sorozat jött össze (56-29-es vásárhelyi előnynél kért időt ismét dr. Bagi Melinda), majd Varga Zalán triplájánál már a harmincat súrolta a különbség. A kiváló védekezést nem tudták feltörni a fehér mezesek, így ekkor már lényegében csak egy kérdés maradt: mekkora lesz a különbség a lefújáskor. 


A zárónegyed elején Pinnyey és Varga Ákos is elsüllyesztett egy-egy hármast, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget (40-70, 33. perc), és bár innen Barócsi és Széphelyi jóvoltából nagy hajrát produkált a Pénzügyőr, ez mindössze az eredmény kozmetikázására volt elég. Az utolsó percekben a fiatalok is több játéklehetőséget kaptak, így mondhatjuk, hogy igazi csapatmunkával jött össze a 77-65-ös siker. A legtöbb pontot Bálint dobta a meccsen (19), míg a legeredményesebb a 15 pontig, 9 asszisztig és 6 lepattanóig jutó Varga Ákos lett.

Valóban megtört a jég, és bízhatunk abban, hogy ez az idegenbeli győzelem a folytatáshoz, az alapszakasz hátralévő részére és remélhetőleg majd a felsőházi rájátszásra is nagy energiákat ad a csapatnak. 

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Pénzügyőr SE - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 65-77 (16-30, 13-17, 9-17, 27-13)

Budapest, CAMUGO SportLab. Vezette: Hervay, Varga-Záray, dr. Németh


Pénzügyőr: Koflanovics 1, Kovács 6, Hajnal 3/3, Kerkai 10/3, Barócsi 15
Cserék: Széphelyi 15/9, Baranyi 4, dr. Szekeres 4, Szentirmai 4, Horváth 3/3, Nemes -, Nyikos -
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda


Kosársuli: Varga Á. 15/9, Borbáth 4, Balogh 13/9, Varga Z. 10/3, Kelemen 7/3
Cserék: Bálint 19/3, Pinnyey 7/3, Kruzslicz 2, Bősz -, Megyesi -, Utasi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Megtört a jég, örülök, hogy hosszú idő után sikerült nyernünk idegenben. Nagy energiákat mozgósítottunk védekezésben, abból pedig jöttek a gyorsindítások és a jó támadások. A mi akaratunk érvényesült, járt a labda, amiből sok helyzetetünk volt. A negyedik negyedre elfáradtunk és belealudtunk a meccsbe, ezáltal nem tudtuk komfortzónán kívül tartani a Pénzügyőrt, akik extra negyedik negyedet produkáltak. További sok sikert kívánok nekik!'


A tabellán ötödik, de már a negyedik Tiszaújvárossal azonos mérleggel álló Kosársuli február 10-én a Bonyhád elleni hazai meccsel folytatja a szezont.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Egy éve hunyt el Héjja Antal

Egy éve hunyt el Héjja Antal

Most egy esztendeje, hogy 67 éves korában súlyos betegsége következtében elhunyt Héjja Antal, a hódmezővásárhelyi atlétikai élet nagy doyenje.
Súlyos frontális baleset Vásárhely határában

Súlyos frontális baleset Vásárhely határában

Az ütközés következtében a személyautó az árokba csapódott. Az egyik sérültet csak feszítő-vágóval tudták kiszabadítani az összetört személyautóból. Képekkel.
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.