SportIdegenben nyert a Kosársuli

2023. február 6., hétfő
 
Idegenben nyert a Kosársuli

Február 5-én este a Pénzügyőr vendégeként lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Vuk Pavlovic együttese remekül játszott, és az első kör, azaz szeptember 23-a óta először tudott idegenben meccset nyerni a bajnokságban. 

 

Karsai és Kass nélkül, viszont jó előjelekkel és hangulatban kezdhette a Kosársuli a találkozót. Egyrészt az U20-asok fontos győzelmet arattak, másrészt a felnőttek az előző két mérkőzésüket megnyerték, októberben pedig könnyedén, 76-62-re múlták felül a Pénzügyőrt. Dr. Bagi Melinda csapata az utóbbi hetekben remekül teljesített és ugyanolyan mérleggel (7-8) vághatott neki a meccsnek, mint a Kosársuli.

Ennek ellenére majdhogynem egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki hagyja el győztesen a parkettet: a vásárhelyiek rajt-cél győzelmet arattak, végig vezettek és magabiztos sikert arattak. Kelemen közelije kezdte a pontgyártást, majd az ötödik percben, Borbáth kettesénél már nyolc pont volt az előny (6-14), időt is kellett kérniük a hazaiaknak. Ez sem segített, hiszen Bálint, majd a Varga testvérek növelték a különbséget, Kelemen triplája a negyed végén pedig a legjobbkor jött, hiszen tizenöt fölé tolta a különbséget. A 30-16-os Kosársuli-vezetéssel záruló első negyed az egyik legjobb játékrész volt a szezonban a vásárhelyi együttestől, támadásban és védekezésben is minden működött, ráadásul Kruzslicz Alex személyében újabb saját nevelésű fiatal tehetség debütált a csapatban. 


A második negyed elején triplákkal jött kicsit közelebb a Pénzügyőr, ám a negyed közepén a remekül játszó Balogh hármasa egy 9-0-s rohamot kezdett el, amely során Kruzslicz is eredményes volt. Bálint kosaránál a húsz pontot is átlépte az előny (24-45, 17. perc), a félidőben pedig tizennyolccal vezetett a Kosársuli (29-47).

Lepattanózásban, asszisztokban és az egyéni mutatókban is a hazaiak fölé nőtt a Kosársuli, ráadásul a Pénzügyőr jóval több labdát adott el, ami a harmadik negyed elején végleg megbosszulta magát. Bálint és Varga Ákos vezetésével ismét 9-0-s sorozat jött össze (56-29-es vásárhelyi előnynél kért időt ismét dr. Bagi Melinda), majd Varga Zalán triplájánál már a harmincat súrolta a különbség. A kiváló védekezést nem tudták feltörni a fehér mezesek, így ekkor már lényegében csak egy kérdés maradt: mekkora lesz a különbség a lefújáskor. 


A zárónegyed elején Pinnyey és Varga Ákos is elsüllyesztett egy-egy hármast, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget (40-70, 33. perc), és bár innen Barócsi és Széphelyi jóvoltából nagy hajrát produkált a Pénzügyőr, ez mindössze az eredmény kozmetikázására volt elég. Az utolsó percekben a fiatalok is több játéklehetőséget kaptak, így mondhatjuk, hogy igazi csapatmunkával jött össze a 77-65-ös siker. A legtöbb pontot Bálint dobta a meccsen (19), míg a legeredményesebb a 15 pontig, 9 asszisztig és 6 lepattanóig jutó Varga Ákos lett.

Valóban megtört a jég, és bízhatunk abban, hogy ez az idegenbeli győzelem a folytatáshoz, az alapszakasz hátralévő részére és remélhetőleg majd a felsőházi rájátszásra is nagy energiákat ad a csapatnak. 

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Pénzügyőr SE - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 65-77 (16-30, 13-17, 9-17, 27-13)

Budapest, CAMUGO SportLab. Vezette: Hervay, Varga-Záray, dr. Németh


Pénzügyőr: Koflanovics 1, Kovács 6, Hajnal 3/3, Kerkai 10/3, Barócsi 15
Cserék: Széphelyi 15/9, Baranyi 4, dr. Szekeres 4, Szentirmai 4, Horváth 3/3, Nemes -, Nyikos -
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda


Kosársuli: Varga Á. 15/9, Borbáth 4, Balogh 13/9, Varga Z. 10/3, Kelemen 7/3
Cserék: Bálint 19/3, Pinnyey 7/3, Kruzslicz 2, Bősz -, Megyesi -, Utasi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: "Megtört a jég, örülök, hogy hosszú idő után sikerült nyernünk idegenben. Nagy energiákat mozgósítottunk védekezésben, abból pedig jöttek a gyorsindítások és a jó támadások. A mi akaratunk érvényesült, járt a labda, amiből sok helyzetetünk volt. A negyedik negyedre elfáradtunk és belealudtunk a meccsbe, ezáltal nem tudtuk komfortzónán kívül tartani a Pénzügyőrt, akik extra negyedik negyedet produkáltak. További sok sikert kívánok nekik!'


A tabellán ötödik, de már a negyedik Tiszaújvárossal azonos mérleggel álló Kosársuli február 10-én a Bonyhád elleni hazai meccsel folytatja a szezont.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Egy éve hunyt el Héjja Antal

Egy éve hunyt el Héjja Antal

Most egy esztendeje, hogy 67 éves korában súlyos betegsége következtében elhunyt Héjja Antal, a hódmezővásárhelyi atlétikai élet nagy doyenje.
Súlyos frontális baleset Vásárhely határában

Súlyos frontális baleset Vásárhely határában

Az ütközés következtében a személyautó az árokba csapódott. Az egyik sérültet csak feszítő-vágóval tudták kiszabadítani az összetört személyautóból. Képekkel.
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.