BulvárHülyeséggel vádolta meg a DK Lázár Jánost

2015. december 22., kedd
 
Hülyeséggel vádolta meg a DK Lázár Jánost

A hírportálok egy része, többek között a 444.hu kifejezetten hülyeségnek tartja a Demokratikus Koalíció akcióját, amellyel Lázár Jánost akarja lejáratni.

 

 

 

 

 

 

Gréczy Zsolt a DK szóvivője hétfőn azzal sokkolta a közvéleményt, hogy pártja fényképes bizonyítékot kapott, miszerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter olyan vadászaton vett részt, amelyen - törvénysértő módon - fegyvert adtak egy kiskorú gyermek kezébe is. A képek egyikén Lázár János egy fegyvert tartó kisfiú mögött tűnik fel.

 

A hatályos törvények szerint csak a 18. életévüket betöltött személyek lehetnek vadászok. A büntető törvénykönyv (Btk.) alapján emellett a lőfegyver engedéllyel nem rendelkezőnek történő átadása is bűncselekménynek számít - magyarázta Gréczy.

A képen valóban az látható,  hogy Lázár bizonyos értelemben ugyan tényleg a fegyveres kisfiú mögött tűnik föl, csakhogy mindez pusztán a rövidülés miatt van így, a miniszter ugyanis a rét túlsó végén, egészen máshol álldogál.

 

Gréczy külön említést tett egy másik, ugyanattól az ismeretlen személytől kapott fotóról, amin Lázár „vesszővel avat vadásszá” több gyereket. Itt is meg kell nézni a képet, hogy az ember megértse, nem pedofil aktusról, hanem tréfásnak tűnő vadászszertartásról vagy játékról lehet szó.

 

A fotó, ettől függetlenül igencsak bizarr, a maga módján kifejezetten szórakoztató mű, ami arról mesél, hogy vadászgyereknek se lehet könnyű lenni.

 

A DK viszont nem szórakozik, hanem feljelenti Lázárt. Gréczy felidézte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy korábbi, DK-nak adott parlamenti válaszát, amelyben súlyos kötelezettségszegésnek nevezte, ha egy vadász gyermek kezébe ad fegyvert. Fazekas szerint ilyen esetekben felmerül a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja – folytatta Gréczy.

Az ellenzéki párt szóvivője kérdésekre válaszolva elmondta, a képeket ismeretlen feladótól, levélben kapták, azok készítési helyét nem ismerik, ugyanakkor azt feltételezik, hogy idén ősszel készülhettek.

 

Lázár ezzel a rövid közleménnyel reagált az egészre:

„Köszönöm a Demokratikus Koalíció kitüntető figyelmét, hogy a családomat és a szabadidőnk közös eltöltését szemmel tartja. Szeretném megnyugtatni a párt tagjait: állok minden vizsgálat elé.

A képeken látható vadászaton vendégként vettem részt, másokhoz hasonlóan a családommal. Az egyik képen látható fegyvert tartó alak nem a hozzátartozóm.

Szeretnék Áldott Karácsonyt kívánni a Demokratikus Koalíció valamennyi tagjának és családtagjaiknak.”

 

Olvassa el ezt is!

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a Vásárhelyen összegyűlt adományokból álló a segélyszállítmányt. Most 29 éve történt.
Remek Kosársuli évzáró

Remek Kosársuli évzáró

47 pontos sikerrel búcsúzott 2015-től a Vásárhelyi Kosársuli. Keresztyék már a második negyedben eldöntötték a győzelem sorsát a sereghajtó otthonában.
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
Tóth Sándorra emlékeztek Aradon

Tóth Sándorra emlékeztek Aradon

Dr. Márki-Zay Péter polgármester, dr. Berényi Károly alpolgármester, valamint Tóth Sándor özvegye a tragédia helyszínén emlékezett a mártírhalált halt vásárhelyi gépkocsivezetőre.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.