BulvárHol a legjobb lakni

2014. szeptember 6., szombat
 
Hol a legjobb lakni

Érdekes és ötletes megoldás, miközben Magyarországon lakást vagy házat szeretne venni valaki, azt is megtudhatja, mennyi bűncselekmény történt arrafelé az elmúlt időszakban.

 

 

 


Az otthonterkep.hu nemrég közre adta az ország legfrissebb bűnözési térképét Budapesten és a vidéki nagyvárosokban  A nagyvárosok közül a térképes alkalmazáson utcára lebontva is megnézhetjük, mennyi autólopás, betörés vagy személy elleni erőszak történt a környéken.
Hasonló a police.hu bűnügyi térképéhez.
A huszonhárom megyei jogú város közül ezer lakosra vetítve 38 bűnesettel Szolnok vezeti az összesített listát.

Csongrád megye két megyei jogú városa közül Hódmezővásárhely ezen a listán a tizenkettedik, Szeged a tizennegyedik helyen áll.

 

Hódmezővásárhelyen összesen 1186 bűncselekményt követtek el, leginkább a város belvárosi övezetében. A bűncselekmények közül Vásárhelyen az autólopás a legkevesebb, míg a rongálás, garázdaság, tulajdon elleni cselekmény, rablás a legtöbb, összesen 1133.

2013 tavaszától 2014 elejéig Vásárhelyen ezer főre 25,5, Szegeden 25,2 bűncselekményt jelöltek.

 
 
Selmeczi Dorottya-VH
 

Olvassa el ezt is!

Kisiskolások beikszelve

Kisiskolások beikszelve

Véget ért a kisiskolásoknak szánt írószerajándék átadási roadshow. Az egyes iskolákat párban keresték fel a választáson induló Fideszes képviselőjelöltek.
Előttük a világ

Előttük a világ

A kiutazó corvinosok olyan tapasztalatokkal felvértezve érkeznek haza - már amelyikük hazajön egyáltalán -  amivel a vendéglátás minőségét javítjhatják.
A maszk előnye - az allergiások szemszögéből

A maszk előnye - az allergiások szemszögéből

65 százalékkal csökkentek a súlyos asztmás esetek Izraelben. Hasonló eredmény lehet itthon is. Nézze meg a környezetében található allergén növényeket.
Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Selymes amszterdami és hódmezővásárhelyi karcolós

Nagyon megy a kábszer termesztés és biznisz Vásárhelyen. A címbeli fajták is pörögnek. Gyakran akcióznak a nyomozók. Néha hetente többször is.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.