BulvárHol a legjobb lakni

2014. szeptember 6., szombat
 
Hol a legjobb lakni

Érdekes és ötletes megoldás, miközben Magyarországon lakást vagy házat szeretne venni valaki, azt is megtudhatja, mennyi bűncselekmény történt arrafelé az elmúlt időszakban.

 

 

 


Az otthonterkep.hu nemrég közre adta az ország legfrissebb bűnözési térképét Budapesten és a vidéki nagyvárosokban  A nagyvárosok közül a térképes alkalmazáson utcára lebontva is megnézhetjük, mennyi autólopás, betörés vagy személy elleni erőszak történt a környéken.
Hasonló a police.hu bűnügyi térképéhez.
A huszonhárom megyei jogú város közül ezer lakosra vetítve 38 bűnesettel Szolnok vezeti az összesített listát.

Csongrád megye két megyei jogú városa közül Hódmezővásárhely ezen a listán a tizenkettedik, Szeged a tizennegyedik helyen áll.

 

Hódmezővásárhelyen összesen 1186 bűncselekményt követtek el, leginkább a város belvárosi övezetében. A bűncselekmények közül Vásárhelyen az autólopás a legkevesebb, míg a rongálás, garázdaság, tulajdon elleni cselekmény, rablás a legtöbb, összesen 1133.

2013 tavaszától 2014 elejéig Vásárhelyen ezer főre 25,5, Szegeden 25,2 bűncselekményt jelöltek.

 
 
Selmeczi Dorottya-VH
 

Olvassa el ezt is!

Kisiskolások beikszelve

Kisiskolások beikszelve

Véget ért a kisiskolásoknak szánt írószerajándék átadási roadshow. Az egyes iskolákat párban keresték fel a választáson induló Fideszes képviselőjelöltek.
Előttük a világ

Előttük a világ

A kiutazó corvinosok olyan tapasztalatokkal felvértezve érkeznek haza - már amelyikük hazajön egyáltalán -  amivel a vendéglátás minőségét javítjhatják.
Kettős győzelem a nyugati végeken

Kettős győzelem a nyugati végeken

Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
Még talán 3 évig így marad

Még talán 3 évig így marad

Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.
 

És ezt már olvasta?

Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.