KözéletHódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

2012. július 20., péntek
 
Hódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

A július 20-án délelőtt az MSZP vásárhelyi piacon tartott sajtótájékoztatója után, a város jó hírnevének megsértése miatt per indítását kezdeményezi Gúr Nándorral, az MSZP alelnökével szemben Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője.

 

Képünkön Gúr Nándor

 

 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint Gúr Nándor pénteken a hódmezővásárhelyi piacon tartott kampányolás során elhangzott valótlan és a város jó hírnevét sértő nyilatkozatai miatt kezdeményezi, hogy a képviselő-testület indítson pert egymillió forint kártérítés megállapítása érdekében.

Korsós Ágnes hangsúlyozta, hogy a várost lejárató és valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatok megsértik a település jó hírét, megsértik a hódmezővásárhelyi polgárokat, és súlyos károkat okoznak a közösségnek.    

A főjegyző kifejtette, Hódmezővásárhelynek, a hódmezővásárhelyiek közösségének joga van a jó hírnévhez, amit senki nem sérthet meg következmények nélkül.

A jövőben minden esetben, amikor politikai szereplők nagy nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesznek vagy valós tényeket hamis színben tüntetnek fel a városról és az önkormányzatról, haladéktalanul kezdeményezni fogja a közgyűlésnél a polgári peres eljárás megindítását - tudatta Korsós Ágnes.

 

 

Ezzel szinte egy időben a Fidesz és a KDNP helyi szervezete a vásárhelyi piacon a délelőtt történtekre reagálva, szintén kiadott egy közleményt amelyben többek között azt írták: „Tudjuk, hogy a szocialisták nem szeretik Hódmezővásárhelyt, ezért mindig is büntették az itt élőket. Mi, hódmezővásárhelyiek azonban megvédtük érdekeinket a szocialista időkben, megvédjük most is, mert a mi városunk az összefogás példájává vált.” - áll a közleményben.


A két helyi pártszervezet arra kért minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, a város hírnevének besározását, s vessenek véget a békétlenség szításának. Azt is kérik az MSZP politikusaitól, ahogyan eddig elkerülték várost, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

 

Gúr Nándor pénteki - Kis Andreával, az MSZP a városban szeptember 2-án rendezendő időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott - sajtótájékoztatóján kijelentette, Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut. A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és Lázár János fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is – tette hozzá Gúr Nándor.

 

Az MSZP sajtótájékoztatójának helyszínén két képviselőtársával megjelent Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke, valamint Benkő Zsolt és Hegedűs Zoltán fideszes települési képviselő is. Havasi Katalin vitába szállt a szocialista politikussal, kifejtette: a városnak nincs működési célú hitele, a település minden forintot fejlesztésre fordított.

A Fidesz helyi szervezetének elnöke hangsúlyozta azt is, az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében: mintegy hétszáz új munkahely kialakítását és további hatszáz megőrzését támogatta anyagilag a város.

 

A FIDESZ és a KDNP elnöksége által jegyzett közlemény a ma délelőtt a piacon az MSZP alelnöke által elhangzottakra is reagált, amikor azt írták: „Felszólítunk minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, városunk hírnevének besározását, és felszólítjuk az MSZP Országos Központját, vessen véget a békétlenség szításának. Kérjük, ahogyan eddig elkerülték városunkat, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

Mi tiszteljük és becsüljük a helyi szocialistákat, ezért tőlük azt kérjük, akadályozzák meg, hogy országos politikusaik kárt okozzanak városunknak.” áll a közleményben.

 

Olvassa el ezt is!

 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
Remek teljesítmény - szép végeredmény

Remek teljesítmény - szép végeredmény

Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
 
Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is
Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is Az új Siemens gyártmányú készülék megérkezett Vásárhelyre. Ez azt is jelenti, hogy a legkorszerűbb MR diagnosztizálásért már majd nem kell Szegedre utazni.