KözéletHódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

2012. július 20., péntek
 
Hódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

A július 20-án délelőtt az MSZP vásárhelyi piacon tartott sajtótájékoztatója után, a város jó hírnevének megsértése miatt per indítását kezdeményezi Gúr Nándorral, az MSZP alelnökével szemben Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője.

 

Képünkön Gúr Nándor

 

 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint Gúr Nándor pénteken a hódmezővásárhelyi piacon tartott kampányolás során elhangzott valótlan és a város jó hírnevét sértő nyilatkozatai miatt kezdeményezi, hogy a képviselő-testület indítson pert egymillió forint kártérítés megállapítása érdekében.

Korsós Ágnes hangsúlyozta, hogy a várost lejárató és valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatok megsértik a település jó hírét, megsértik a hódmezővásárhelyi polgárokat, és súlyos károkat okoznak a közösségnek.    

A főjegyző kifejtette, Hódmezővásárhelynek, a hódmezővásárhelyiek közösségének joga van a jó hírnévhez, amit senki nem sérthet meg következmények nélkül.

A jövőben minden esetben, amikor politikai szereplők nagy nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesznek vagy valós tényeket hamis színben tüntetnek fel a városról és az önkormányzatról, haladéktalanul kezdeményezni fogja a közgyűlésnél a polgári peres eljárás megindítását - tudatta Korsós Ágnes.

 

 

Ezzel szinte egy időben a Fidesz és a KDNP helyi szervezete a vásárhelyi piacon a délelőtt történtekre reagálva, szintén kiadott egy közleményt amelyben többek között azt írták: „Tudjuk, hogy a szocialisták nem szeretik Hódmezővásárhelyt, ezért mindig is büntették az itt élőket. Mi, hódmezővásárhelyiek azonban megvédtük érdekeinket a szocialista időkben, megvédjük most is, mert a mi városunk az összefogás példájává vált.” - áll a közleményben.


A két helyi pártszervezet arra kért minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, a város hírnevének besározását, s vessenek véget a békétlenség szításának. Azt is kérik az MSZP politikusaitól, ahogyan eddig elkerülték várost, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

 

Gúr Nándor pénteki - Kis Andreával, az MSZP a városban szeptember 2-án rendezendő időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott - sajtótájékoztatóján kijelentette, Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut. A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és Lázár János fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is – tette hozzá Gúr Nándor.

 

Az MSZP sajtótájékoztatójának helyszínén két képviselőtársával megjelent Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke, valamint Benkő Zsolt és Hegedűs Zoltán fideszes települési képviselő is. Havasi Katalin vitába szállt a szocialista politikussal, kifejtette: a városnak nincs működési célú hitele, a település minden forintot fejlesztésre fordított.

A Fidesz helyi szervezetének elnöke hangsúlyozta azt is, az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében: mintegy hétszáz új munkahely kialakítását és további hatszáz megőrzését támogatta anyagilag a város.

 

A FIDESZ és a KDNP elnöksége által jegyzett közlemény a ma délelőtt a piacon az MSZP alelnöke által elhangzottakra is reagált, amikor azt írták: „Felszólítunk minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, városunk hírnevének besározását, és felszólítjuk az MSZP Országos Központját, vessen véget a békétlenség szításának. Kérjük, ahogyan eddig elkerülték városunkat, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

Mi tiszteljük és becsüljük a helyi szocialistákat, ezért tőlük azt kérjük, akadályozzák meg, hogy országos politikusaik kárt okozzanak városunknak.” áll a közleményben.

 

Olvassa el ezt is!

Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen

Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen

A tárlatvezetéseken túl gombfoci bemutató és bajnokság, valamint múzeumi kincskereső is várja a családokat szombaton délután 5 órától egészen késő estig.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ötven aranydiplomást köszöntöttek

Ötven aranydiplomást köszöntöttek

1974-ben végeztek azok az állattenyésztő üzemmérnökök, akik Aranydiploma átadó ünnepségre érkeztek a Kar Andrássy úti épületébe.
Emlékezés a zenész fotográfusra

Emlékezés a zenész fotográfusra

A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.
 

És ezt már olvasta?

Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.
 
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját Megemelték a helyi autóbuszjáratokat üzemeltető Jovány Busz Kft. szolgáltatási díját Hódmezővásárhelyen - döntött a város közgyűlése.
 
Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon
Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon Az SZTE Mezőgazdasági Kar 66. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 51 végzett hallgató kapott ma diplomát,