KözéletHódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

2012. július 20., péntek
 
Hódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

A július 20-án délelőtt az MSZP vásárhelyi piacon tartott sajtótájékoztatója után, a város jó hírnevének megsértése miatt per indítását kezdeményezi Gúr Nándorral, az MSZP alelnökével szemben Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője.

 

Képünkön Gúr Nándor

 

 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint Gúr Nándor pénteken a hódmezővásárhelyi piacon tartott kampányolás során elhangzott valótlan és a város jó hírnevét sértő nyilatkozatai miatt kezdeményezi, hogy a képviselő-testület indítson pert egymillió forint kártérítés megállapítása érdekében.

Korsós Ágnes hangsúlyozta, hogy a várost lejárató és valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatok megsértik a település jó hírét, megsértik a hódmezővásárhelyi polgárokat, és súlyos károkat okoznak a közösségnek.    

A főjegyző kifejtette, Hódmezővásárhelynek, a hódmezővásárhelyiek közösségének joga van a jó hírnévhez, amit senki nem sérthet meg következmények nélkül.

A jövőben minden esetben, amikor politikai szereplők nagy nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesznek vagy valós tényeket hamis színben tüntetnek fel a városról és az önkormányzatról, haladéktalanul kezdeményezni fogja a közgyűlésnél a polgári peres eljárás megindítását - tudatta Korsós Ágnes.

 

 

Ezzel szinte egy időben a Fidesz és a KDNP helyi szervezete a vásárhelyi piacon a délelőtt történtekre reagálva, szintén kiadott egy közleményt amelyben többek között azt írták: „Tudjuk, hogy a szocialisták nem szeretik Hódmezővásárhelyt, ezért mindig is büntették az itt élőket. Mi, hódmezővásárhelyiek azonban megvédtük érdekeinket a szocialista időkben, megvédjük most is, mert a mi városunk az összefogás példájává vált.” - áll a közleményben.


A két helyi pártszervezet arra kért minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, a város hírnevének besározását, s vessenek véget a békétlenség szításának. Azt is kérik az MSZP politikusaitól, ahogyan eddig elkerülték várost, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

 

Gúr Nándor pénteki - Kis Andreával, az MSZP a városban szeptember 2-án rendezendő időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott - sajtótájékoztatóján kijelentette, Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut. A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és Lázár János fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is – tette hozzá Gúr Nándor.

 

Az MSZP sajtótájékoztatójának helyszínén két képviselőtársával megjelent Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke, valamint Benkő Zsolt és Hegedűs Zoltán fideszes települési képviselő is. Havasi Katalin vitába szállt a szocialista politikussal, kifejtette: a városnak nincs működési célú hitele, a település minden forintot fejlesztésre fordított.

A Fidesz helyi szervezetének elnöke hangsúlyozta azt is, az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében: mintegy hétszáz új munkahely kialakítását és további hatszáz megőrzését támogatta anyagilag a város.

 

A FIDESZ és a KDNP elnöksége által jegyzett közlemény a ma délelőtt a piacon az MSZP alelnöke által elhangzottakra is reagált, amikor azt írták: „Felszólítunk minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, városunk hírnevének besározását, és felszólítjuk az MSZP Országos Központját, vessen véget a békétlenség szításának. Kérjük, ahogyan eddig elkerülték városunkat, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

Mi tiszteljük és becsüljük a helyi szocialistákat, ezért tőlük azt kérjük, akadályozzák meg, hogy országos politikusaik kárt okozzanak városunknak.” áll a közleményben.

 

Olvassa el ezt is!

Győzelemmel indult az új esztendő

Győzelemmel indult az új esztendő

2023 első Hódtói Sportcsarnokban lejátszott bajnokiján a Dunaharasztit fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 16. fordulójában.
Cinke, gőte, fecskefarkú pillangó

Cinke, gőte, fecskefarkú pillangó

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megválasztotta az  Év madarát, az Év hüllőjét és az Év lepkéjét .
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 

És ezt már olvasta?

Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.
 
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK
Célja, hogy kedvelt találkozóhely legyen a BFMK A helyi kulturális életet jól ismerő, nagy tapasztalattal rendelkező vezetője van január 10-e óta a Bessenyei Ferenc Művelődési Központnak.
 
Osztottak szoroztak - van is meg nincs is
Osztottak szoroztak - van is meg nincs is Működési hiánnyal számol idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, így a gazdálkodása veszélybe kerül kormányzati támogatás nélkül.