KözéletHódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

2012. július 20., péntek
 
Hódmezővásárhely főjegyzője pert indítana az MSZP alelnöke ellen

A július 20-án délelőtt az MSZP vásárhelyi piacon tartott sajtótájékoztatója után, a város jó hírnevének megsértése miatt per indítását kezdeményezi Gúr Nándorral, az MSZP alelnökével szemben Korsós Ágnes Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője.

 

Képünkön Gúr Nándor

 

 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint Gúr Nándor pénteken a hódmezővásárhelyi piacon tartott kampányolás során elhangzott valótlan és a város jó hírnevét sértő nyilatkozatai miatt kezdeményezi, hogy a képviselő-testület indítson pert egymillió forint kártérítés megállapítása érdekében.

Korsós Ágnes hangsúlyozta, hogy a várost lejárató és valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatok megsértik a település jó hírét, megsértik a hódmezővásárhelyi polgárokat, és súlyos károkat okoznak a közösségnek.    

A főjegyző kifejtette, Hódmezővásárhelynek, a hódmezővásárhelyiek közösségének joga van a jó hírnévhez, amit senki nem sérthet meg következmények nélkül.

A jövőben minden esetben, amikor politikai szereplők nagy nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesznek vagy valós tényeket hamis színben tüntetnek fel a városról és az önkormányzatról, haladéktalanul kezdeményezni fogja a közgyűlésnél a polgári peres eljárás megindítását - tudatta Korsós Ágnes.

 

 

Ezzel szinte egy időben a Fidesz és a KDNP helyi szervezete a vásárhelyi piacon a délelőtt történtekre reagálva, szintén kiadott egy közleményt amelyben többek között azt írták: „Tudjuk, hogy a szocialisták nem szeretik Hódmezővásárhelyt, ezért mindig is büntették az itt élőket. Mi, hódmezővásárhelyiek azonban megvédtük érdekeinket a szocialista időkben, megvédjük most is, mert a mi városunk az összefogás példájává vált.” - áll a közleményben.


A két helyi pártszervezet arra kért minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, a város hírnevének besározását, s vessenek véget a békétlenség szításának. Azt is kérik az MSZP politikusaitól, ahogyan eddig elkerülték várost, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

 

Gúr Nándor pénteki - Kis Andreával, az MSZP a városban szeptember 2-án rendezendő időközi polgármester-választáson induló jelöltjével közösen tartott - sajtótájékoztatóján kijelentette, Hódmezővásárhely az ország egyik legeladósodottabb települése, a város minden lakosára a csecsemőtől az aggastyánig több százezer forintnyi adósság jut. A hódmezővásárhelyiek már fizetnek adót ingatlanjaik után, és Lázár János fideszes képviselőtársaival megteremtette az ebadó bevezetésének lehetőségét is – tette hozzá Gúr Nándor.

 

Az MSZP sajtótájékoztatójának helyszínén két képviselőtársával megjelent Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke, valamint Benkő Zsolt és Hegedűs Zoltán fideszes települési képviselő is. Havasi Katalin vitába szállt a szocialista politikussal, kifejtette: a városnak nincs működési célú hitele, a település minden forintot fejlesztésre fordított.

A Fidesz helyi szervezetének elnöke hangsúlyozta azt is, az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében: mintegy hétszáz új munkahely kialakítását és további hatszáz megőrzését támogatta anyagilag a város.

 

A FIDESZ és a KDNP elnöksége által jegyzett közlemény a ma délelőtt a piacon az MSZP alelnöke által elhangzottakra is reagált, amikor azt írták: „Felszólítunk minden országos szocialista politikust, hagyják abba valótlan állításaikat, városunk hírnevének besározását, és felszólítjuk az MSZP Országos Központját, vessen véget a békétlenség szításának. Kérjük, ahogyan eddig elkerülték városunkat, amikor adni kellett volna az itt élőknek, hagyják el most is, mert a hódmezővásárhelyiek maguk kívánnak dönteni jövőjükről, s nem azokkal, akik eddig csak sarcolták őket.

Mi tiszteljük és becsüljük a helyi szocialistákat, ezért tőlük azt kérjük, akadályozzák meg, hogy országos politikusaik kárt okozzanak városunknak.” áll a közleményben.

 

Olvassa el ezt is!

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Vásárhelyi továbbjutók is vannak a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatójában. A szakmát tanuló diák számára inspiráló megmérettetés mindkettő.
Két pontos vereség

Két pontos vereség

A KTE-Duna Aszfalt U23 ellen lépett pályára március 11-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.
 
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.