SportHiányzott egy kis plusz

2014. november 25., kedd
 
Hiányzott egy kis plusz

Az elmúlt fordulókban mutatott javuló és eredményes játék után a HLKC felnőtt csapata győzelmi célokkal készült a KSI elleni meccsre, még akkor is, ha tudták, hogy a fiatal akadémisták ellen nem lesz sétagalopp a mérkőzés.

 

 

 

Előzetes várakozásaik hamar beigazolódtak, hiszen a vásárhelyi kézis lányok egy roppant masszív, dinamikus ellenféllel csaptak össze, akik ellen nem igen találták az ellenszert.  Mindemellett sajnos sok technikai hiba is csúszott a játékukba, ennek köszönhetően sokáig csak üldözték ellenfelüket, de a 27. percben végre sikerült átvenni a vezetést (16-15), ezután azonban 3 perc rövidzárlatnak köszönhetően a HLKC egy-gólos hátránnyal vonult az öltözőbe.

A második félidőben felváltva estek a gólok, a vásárhelyieket Németh, Rozmann, Juhász és Tószegi góljai tartották mérkőzésben, de az igazi átütőerő hiányzott a játékukból. Hullámvasútban érezhették magunkat, hiszen hol az egyik, hol a másik csapat produkált 2-3 gólos időszakokat, aztán a 45. perc környékén a KSI 4 góllal meglépett (24-28). Németh vezérletével huszáros hajrát nyitott a HLKC, és a meccs hajrájában már náluk volt az előny (58. perc – 34-32), de nem sikerült megtartani, így fájó, de igazságosnak mondható pontosztozkodás lett a vége.

 

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 9. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – KSI 34-34 (17-18)

Hódmezővásárhely – 200 néző

Játékvezetők: Horváth Zoltán, Simó András
Versenybíró: Juhász István
HLKC: Kothencz – Hegyi D. 1, Tószegi 7, Juhász 6, Németh 10, Rozmann 8, Miklós, Cs: Balogh (k), Krumesz, Szabó, Bálint, Becsei 2, Blaskovics, Kandó, Fürcht
Edző: Gaál Adrienn

Gaál Adrienn: “Megpróbáltuk felvenni a kesztyűt a fiatal tehetségekből álló KSI ellen. Nagy hullámvölgyeket és hegyeket éltünk meg a mérkőzés során. Egy pici plusz kellett volna, hogy a nehéz szakaszokon jobban átlendüljön a csapat.”

 

Junior mérkőzés
A fiatal vásárhelyi csapat a kezdeti megilletődöttség után fokozatosan zárkózott, majd átvette a vezetést is. Végig szoros, jó meccset vívott a két csapat, melyet Klemm Kata időn-túli szabaddobásával megérdemelten nyertek meg, és tartották itthon a két pontot a tavalyi ezüstérmes budapesti csapat ellen.

 

NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság – 9. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – KSI  27-26 (14-13)

Hódmezővásárhely – 100 néző
Játékvezetők: Horváth Zoltán, Simó András
HLKC: Balogh – Blaskovics 1, Klemm 11, Földesi 6, Fürcht 1, Becsei 2, Kandó 4, Cs: Bánfi (k), Farkas, Szabó, Molnár, Kovács, Bálint 2
Edző: Beslin Anikó

Beslin Anikó edző: „Gratulálok a lányoknak, ez igazi csapatmunka volt. Vesztes helyzetből álltunk fel, és arattunk meglepetés, de megérdemelt győzelmet!”

 

Olvassa el ezt is!

Nem jár óvodába - nem jár családi pótlék

Nem jár óvodába - nem jár családi pótlék

A kormány jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz fogja kötni a családi pótlék folyósítását. A szülő kérhet felmentést a kötelező óvodalátogatás alól.
Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Hódmezővásárhelyen az Expert Műszaki Raktáráruház Erzsébeti úti üzlete és a Mozaik Mozi közös akciójában VIP belépőt nyerhetnek a moziba. Plusz a fődíj, egy tablet.
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné

A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.