SportHiányzott az energia a győzelemhez

2022. november 5., szombat
 
Hiányzott az energia a győzelemhez

November 4-én este a tabella második helyén álló Tiszaújváros otthonában lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 8. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

Slobodan Kalinic együttese sajnos csak helyenként tudott kihívója lenni a vendéglátó sárgamezes csapatnak.

 

Az U20-as meccs jó alaphangot adott a felnőttek számára (100-44-re győzött a Kosársuli, a mérkőzés legeredményesebbje a 19 pontig jutó Filak lett), és abban is bízhatott a vásárhelyi alakulat, hogy sikerül bevenni a nagyon nehezen bevehető tiszaújvárosi katlant - egyik csapat sem hangolt ugyanis jól erre a bajnokira, a Tiszaújváros egy Pénzügyőr elleni vereséggel hangolt az előző fordulóban, míg a Kosársuli kedden Bonyhádon kapott ki.


Talán picit ez is érezhető volt mindkét csapaton az első negyedben, hiszen több hibával és helyenként bevállalós játékkal fej-fej mellett haladtak. Varga Zalán triplája kezdte a meccset, majd Rákosi kettesével először a 4. percben vezetett a Tiszaújváros. A csapatkapitány Vuk Pavlovicot sérülés miatt nélkülöző, később Varga Zalán sérülése miatt is hátráltatott Kosársulinál a Varga testvérek, a hazaiaknál a korábbi szezonokból is jól ismert Rosemond jeleskedett támadásban, védekezésben viszont egyik csapat sem tudott kellően agresszív és zárt maradni. A negyed végéhez közeledve Kelemen rázta meg magát, az előny mégis a Tiszaújvárosnál volt Rosemond triplájának köszönhetően (22-19).

A második negyed pedig egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a vásárhelyi csapat szerette volna, és gyakorlatilag itt úszott el a győzelem lehetősége. A Tiszaújváros rendre megtalálta a réseket a vásárhelyi védelmen, a támadójáték döcögött, a triplákat pedig csak nagyon kis százalékban sikerült kihasználni, így hiába igyekezett rotálni Slobodan Kalinic, a Tiszaújvárosnál mindig volt valaki, aki kihasználja a hibákat. A 18. percben, Okoh kettesénél először járt tíznél a hazai előny (35-25), majd ugyan Kelemen vezetésével próbált kapaszkodni a Kosársuli, ez a különbség állandósult. A szünetben 43-32 állt az eredményjelzőn.

 

A félidőt követő időszakot bánhatja igazán a Kosársuli, hiszen több lehetőség is adódott a felzárkózásra, mégsem sikerült élni vele. 48-34 után sorra puskázta el a helyzeteit az addig megrendíthetetlennek tűnő Tiszaújváros, ám 48-40-nél nem sikerül közelebb férkőzni, a kétperces gólcsendet pedig Rosemond, majd Bán hárompontosa törte meg. Mínusz tizennégynél időt kért a Kosársuli, a vagányul játszó Bősz remek perceivel sikerült is színt hozni a támadásokba, ám a negyed vége a 6-0-s szériát produkáló hazaiaké volt.

 

60-46-ról pedig nem adódott igazán lehetőség a szoros végjátékra, hiába igyekezett lendületes támadásokat végrehajtani a vásárhelyi együttes. A dobóforma a kezekben maradt, aminek következtében öt perccel a vége előtt már a húszat súrolta a különbség. Ekkor Slobodan Kalinic úgy döntött, pályára küldi egyszerre öt fiatal játékosát is, a Bősz, Knyur, Balogh, Megyesi, Karsai ötös fiatal nevűként helyt is állt, ám végül 19 ponttal, 82-63-ra nyertek a hazaiak. A meccs legeredményesebbje a 24 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplázó Rosemond lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 8. forduló:

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 82-63 (22-19, 21-13, 17-14, 22-17)

Tiszaújvárosi Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Pozsonyi, Marton, Fülöp

 

Tiszaújváros: Rosemond 24/15, Bán 11/9, Lakatos 14, Rákosi 10/6, Okoh 8
Cserék: Tanyi -, Taskó -, Orliczki 2, Molnár 9/3, Kovács 4
Vezetőedző: Lekli József

Kosársuli: Varga Á. 7, Borbáth 4, Kass 2, Bálint 13/3, Varga Z. 5/3
Cserék: Kelemen 13/3, Karsai 8, Bősz 6/6, Knyur 3/3, Megyesi 2, Balogh -, Pinnyey -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Slobodan Kalinic: "Gratulálni szeretnék a Tiszaújváros csapatának, nagyon jó energiával játszottak, végig kontrollálták a mérkőzést. Rossz dobószázalékot produkáltunk sajnos a mai mérkőzésen, és nem sikerült azt az energiát hozni, ami szükséges lett volna a győzelemhez. Gratulálunk a Tiszaújvárosnak."

 

Folytatás november 11-én, pénteken hazai környezetben a Győr ellen.
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Három vásárhelyi érintett az összevonásban

Demeter Szilárd szerint: „Az alkotóházak a jövőben tényleg alkotóházakként működnek, és nem szakszervezeti üdülőként.”
Horgászokat érintő meglepő áremelések

Horgászokat érintő meglepő áremelések

A Tisza élővízére és a Mártélyi holtágra járó horgászoknak igen mélyen kell jövőre a zsebébe nyúlnuk, ha folytatni akarják hobbijukat.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Amerikai kitüntetés kapott a vásárhelyi Helyőrség parancsnoka

Amerikai kitüntetés kapott a vásárhelyi Helyőrség parancsnoka

Kiemelkedő szolgálatával sokat tett az Egyesült Államok védelmi minisztériumáért, többek között a bilaterális kapcsolatok magas szinten tartásáért.

 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.