KözéletAmerikai kitüntetés kapott a vásárhelyi Helyőrség parancsnoka

2022. november 2., szerda
 
Amerikai kitüntetés kapott a vásárhelyi Helyőrség parancsnoka

Az amerikai hadsereg összhaderőnemi, haderőfejlesztésért felelős szervezet összekötőjeként végzett munkájának elismeréseként az amerikai Defence Meritorious Service Medal kitüntetést vehette át Molnár Zsolt ezredes.

 

 

 

 

Az ezredes a Hódmezővásárhelyi Helyőrség parancsnoka és egyúttal az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese.

 

Thomas C. Irwin, az Amerikai Egyesült Államok összhaderőnemi haderőfejlesztésért felelős vezetőjének helyettese egy amerikai delegáció tagjaként érkezett Magyarországra.

A látogatás célja az Egyesült Államok összhaderőnemi fejlesztésekért felelős szervezet és a Magyar Honvédség között korábban már megkezdett koncepciófejlesztés és hosszútávú képességfejlesztés terén potenciális együttműködési területek kiterjesztése és feltérképezése volt.

 

A látogatás egy munkavacsorával zárult, amely során Thomas C. Irwin, a kétoldalú együttműködésekkel kapcsolatos munkája elismeréseként, az Amerikai Egyesült Államok védelmi miniszterének nevében adományozott rangos kitüntetést adott át Molnár Zsolt ezredesnek aki 2018 és 2022 között teljesített szolgálatot Norfolkban.

 

A Defense Meritorious Service Medal kitüntetéssel az összhaderőnemi szintű szolgálati érdemeket ismerik el, illetve olyan személy érdemelheti ki ezt a kitüntetést, aki kiemelkedő szolgálatával sokat tett az Egyesült Államok védelmi minisztériumáért, többek között a bilaterális kapcsolatok magas szinten tartásáért.

 

A kitüntetéshez tartozó oklevélben az adományozó hangsúlyozta, hogy Molnár ezredes, az Egyesült Államokban töltött szolgálati ideje alatt a két ország együttműködésében kulcsszerepet vállalt és számos közös program fejlesztésében, illetve kivitelezésében vett részt.

 
 
Forrás: Búz Csaba MH
VH
 

Olvassa el ezt is!

Már nagy szükség volt rá

Már nagy szükség volt rá

November 2-án a Szántó Kovács János végén nyílt megy a hulladékudvar. A cikkben lista az átvehető hulladék fajtájáról és mennyiségéről
A harmadik negyedben úszott el a meccs

A harmadik negyedben úszott el a meccs

A Pénzügyőr elleni hazai sikert követően kedden a Bonyhádon folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.
Három vásárhelyi postát zárnak be

Három vásárhelyi postát zárnak be

A kialakult helyzetben a Magyar Posta is takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült. Ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését.
Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Heves viták, érvek és ellenérvek, takarékosság mindenek felett, intézmény bezárások, elbocsátások. Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.