KözéletAmerikai kitüntetés kapott a vásárhelyi Helyőrség parancsnoka

2022. november 2., szerda
 
Amerikai kitüntetés kapott a vásárhelyi Helyőrség parancsnoka

Az amerikai hadsereg összhaderőnemi, haderőfejlesztésért felelős szervezet összekötőjeként végzett munkájának elismeréseként az amerikai Defence Meritorious Service Medal kitüntetést vehette át Molnár Zsolt ezredes.

 

 

 

 

Az ezredes a Hódmezővásárhelyi Helyőrség parancsnoka és egyúttal az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese.

 

Thomas C. Irwin, az Amerikai Egyesült Államok összhaderőnemi haderőfejlesztésért felelős vezetőjének helyettese egy amerikai delegáció tagjaként érkezett Magyarországra.

A látogatás célja az Egyesült Államok összhaderőnemi fejlesztésekért felelős szervezet és a Magyar Honvédség között korábban már megkezdett koncepciófejlesztés és hosszútávú képességfejlesztés terén potenciális együttműködési területek kiterjesztése és feltérképezése volt.

 

A látogatás egy munkavacsorával zárult, amely során Thomas C. Irwin, a kétoldalú együttműködésekkel kapcsolatos munkája elismeréseként, az Amerikai Egyesült Államok védelmi miniszterének nevében adományozott rangos kitüntetést adott át Molnár Zsolt ezredesnek aki 2018 és 2022 között teljesített szolgálatot Norfolkban.

 

A Defense Meritorious Service Medal kitüntetéssel az összhaderőnemi szintű szolgálati érdemeket ismerik el, illetve olyan személy érdemelheti ki ezt a kitüntetést, aki kiemelkedő szolgálatával sokat tett az Egyesült Államok védelmi minisztériumáért, többek között a bilaterális kapcsolatok magas szinten tartásáért.

 

A kitüntetéshez tartozó oklevélben az adományozó hangsúlyozta, hogy Molnár ezredes, az Egyesült Államokban töltött szolgálati ideje alatt a két ország együttműködésében kulcsszerepet vállalt és számos közös program fejlesztésében, illetve kivitelezésében vett részt.

 
 
Forrás: Búz Csaba MH
VH
 

Olvassa el ezt is!

Már nagy szükség volt rá

Már nagy szükség volt rá

November 2-án a Szántó Kovács János végén nyílt megy a hulladékudvar. A cikkben lista az átvehető hulladék fajtájáról és mennyiségéről
A harmadik negyedben úszott el a meccs

A harmadik negyedben úszott el a meccs

A Pénzügyőr elleni hazai sikert követően kedden a Bonyhádon folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.
Három vásárhelyi postát zárnak be

Három vásárhelyi postát zárnak be

A kialakult helyzetben a Magyar Posta is takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült. Ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését.
Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Heves viták, érvek és ellenérvek, takarékosság mindenek felett, intézmény bezárások, elbocsátások. Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.