SportHatártalan kosárlabdázás

2013. augusztus 1., csütörtök
 

A hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a vajdasági Košarkaški Klub Čoka 2012 májusában közösen pályázott a ’Sport Határok Nélkül’ EU-s programba.

 

 

 

 

 

 

A közel 100 ezer euroval finanszírozott program keretében az egyesületek közös kosárlabda tornákat és edzőtáborokat rendeznek a fiataloknak, valamint közös képzéseket szerveznek edzők, testnevelők és játékvezetők számára. 

A pályázat tornák finanszírozását teszi lehetővé. Volt már áprilisban Vásárhelyen, májusban Csókán és novemberben ismét a Kosársuli székhelyén lesz. Szintén 3 torna finanszírozható a 2000/2001-es korcsoport számára, júniusban és szeptemberben Hódmezővásárhelyen, majd októberben Csókán lesz. A tornák összesen 300 fiatalt érintenek.

A pályázat közös edzőtáborozás finanszírozását is lehetővé teszi. A napokban 5 napos táborozáson 40 gyerek vett részt, 20-an Magyarországról és 20-an Szerbiából. A táborozó gyerekeknek streetball minibajnokságot rendeztek a Hódtói Sportcentrum nemrég felújított műanyag borítású pályáján. Két korosztályban 38 játékos nevezett,  mindkét csoportba 5-5 csapat került, akik először körmérkőzéses formában játszottak, majd kieséses rendszerrel folytatták. A végső sorrend 30 meccs lejátszása után született meg.

 

Eredmények:

 

2001 és utána születettek:

1. SRB2 Csóka (Mijic Todor, Bubnyevic Bogdan, Becejski Nemanja)

2. SRB1 Csóka (Rakic Nikola, Ilijin Alaxa, Losonc Ines)

3. V.I.P. (Balogh Márkó, Botka Botond, Dékány Imre, Bodócsi Benjamin)

 

1998-2000 között születettek:

1. X-Team (Szepesi Dominik, Varga Zsolt, Tóth Dávid)

2. SRB4 Csóka (Srdic Lazar, Pakaski Svetozar, Filipov Bojan)

3. Brokkoli (Kun Gergő, Forrai Simon, Orosz Imre)

 

Olvassa el ezt is!

Veszélyben a BKF első évfolyama

Veszélyben a BKF első évfolyama

A jelentkezési hajlandóságot a családok gazdasági körülményei is befolyásolhatják. A 110 hallgatóval működő főiskola mintha kevesebbet hallatná a hangját.
Ékszerlopás fényes nappal, vásárhelyi elkövetővel

Ékszerlopás fényes nappal, vásárhelyi elkövetővel

A 29 éves hódmezővásárhelyi R. Attila egy óvatlan pillanatban megragadta a tálcát, majd kirohant vele a boltból. Az aranyékszerek egyelőre nem kerültek elő.
2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

Az új év legeleje klasszikus időpontja lehet annak, hogy az ember lélekben, tudatosságban rendet tegyen a szokásai, apró napi döntései olykor kacatos világában.
Hommage á Tornyai János

Hommage á Tornyai János

A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.