SportHatártalan kosárlabdázás

2013. augusztus 1., csütörtök
 

A hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a vajdasági Košarkaški Klub Čoka 2012 májusában közösen pályázott a ’Sport Határok Nélkül’ EU-s programba.

 

 

 

 

 

 

A közel 100 ezer euroval finanszírozott program keretében az egyesületek közös kosárlabda tornákat és edzőtáborokat rendeznek a fiataloknak, valamint közös képzéseket szerveznek edzők, testnevelők és játékvezetők számára. 

A pályázat tornák finanszírozását teszi lehetővé. Volt már áprilisban Vásárhelyen, májusban Csókán és novemberben ismét a Kosársuli székhelyén lesz. Szintén 3 torna finanszírozható a 2000/2001-es korcsoport számára, júniusban és szeptemberben Hódmezővásárhelyen, majd októberben Csókán lesz. A tornák összesen 300 fiatalt érintenek.

A pályázat közös edzőtáborozás finanszírozását is lehetővé teszi. A napokban 5 napos táborozáson 40 gyerek vett részt, 20-an Magyarországról és 20-an Szerbiából. A táborozó gyerekeknek streetball minibajnokságot rendeztek a Hódtói Sportcentrum nemrég felújított műanyag borítású pályáján. Két korosztályban 38 játékos nevezett,  mindkét csoportba 5-5 csapat került, akik először körmérkőzéses formában játszottak, majd kieséses rendszerrel folytatták. A végső sorrend 30 meccs lejátszása után született meg.

 

Eredmények:

 

2001 és utána születettek:

1. SRB2 Csóka (Mijic Todor, Bubnyevic Bogdan, Becejski Nemanja)

2. SRB1 Csóka (Rakic Nikola, Ilijin Alaxa, Losonc Ines)

3. V.I.P. (Balogh Márkó, Botka Botond, Dékány Imre, Bodócsi Benjamin)

 

1998-2000 között születettek:

1. X-Team (Szepesi Dominik, Varga Zsolt, Tóth Dávid)

2. SRB4 Csóka (Srdic Lazar, Pakaski Svetozar, Filipov Bojan)

3. Brokkoli (Kun Gergő, Forrai Simon, Orosz Imre)

 

Olvassa el ezt is!

Veszélyben a BKF első évfolyama

Veszélyben a BKF első évfolyama

A jelentkezési hajlandóságot a családok gazdasági körülményei is befolyásolhatják. A 110 hallgatóval működő főiskola mintha kevesebbet hallatná a hangját.
Ékszerlopás fényes nappal, vásárhelyi elkövetővel

Ékszerlopás fényes nappal, vásárhelyi elkövetővel

A 29 éves hódmezővásárhelyi R. Attila egy óvatlan pillanatban megragadta a tálcát, majd kirohant vele a boltból. Az aranyékszerek egyelőre nem kerültek elő.
Idén is lesz fotószimpózium

Idén is lesz fotószimpózium

Az elmúlt 13 év fotószimpóziumain nagyszámú kép készült, amelyek az eszmei értékükön túl a városnak, a tanyavilágnak kor- és helytörténeti lenyomata is.
76 éve született Rapcsák András

76 éve született Rapcsák András

Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.