Kék hírekÉkszerlopás fényes nappal, vásárhelyi elkövetővel

2013. augusztus 1., csütörtök
 
Ékszerlopás fényes nappal, vásárhelyi elkövetővel

Tálcányi aranygyűrűt lopott el három férfi egy csongrádi ékszerboltból, az elkövetőket kevesebb mint egy nap alatt elfogták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön a Vásárhelyi Híreket.

 


 

Jászai Linda elmondta, július 31-én a 19 éves szentesi P. Krisztián a csongrádi Jókai utca elején az ékszerboltban (képünkön) vásárlási szándékot színlelve arra kérte az eladót, vegye ki a vitrinből az aranygyűrűket tartó tálcát. Ekkor lépett be az üzletbe a fiatalember társa, a 29 éves hódmezővásárhelyi R. Attila, aki egy óvatlan pillanatban megragadta a tálcát, majd kirohant vele a boltból. Erőszak és dulakodás nem történt.

 

A tolvajt az ékszerbolttól nem messze a 41 éves M. László várta, akivel elmenekültek a helyszínről. A helyszínre érkező rendőrök elfogták P. Krisztiánt, néhány órán belül szentesi otthonából előállították M. Lászlót,

Augusztus elsején a délelőtti órákban elfogták és gyanúsítottként kihallgatták R. Attila 29 éves hódmezővásárhelyi lakost.

Mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették. Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ellenük – közölte a szóvivő, hozzátéve: az aranyékszerek egyelőre nem kerültek elő.

 
 
Forrás: CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Veszélyben a BKF első évfolyama

Veszélyben a BKF első évfolyama

A jelentkezési hajlandóságot a családok gazdasági körülményei is befolyásolhatják. A 110 hallgatóval működő főiskola mintha kevesebbet hallatná a hangját.
Egy héten át zenével kelhetnek és fekhetnek a vásárhelyiek

Egy héten át zenével kelhetnek és fekhetnek a vásárhelyiek

Dratsay Ákos: a nyitóhangverseny az ünnepélyesség, a második a felhőtlen jókedv, a kortárs zenei program pedig a kíváncsiság, az újkeresés jegyében fogant. Részletes programokkal!
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Az ünnepek alatt minden évben felcsendülnek a Csendes Éj és az Ave Maria dallamai. Keletkezésük története azonban kevesek számára ismert.
 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.