SportHatalmas meccsen nem akármilyen siker

2022. március 8., kedd
 
Hatalmas meccsen nem akármilyen siker

Március 4-én a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli ellenfele a DEAC U23 volt az NB I/B Zöld csoportjának 23. fordulójában.

 

 

 

 

 

Több szempontból is fontos volt a mérkőzés: egyrészt adományokat gyűjtött az egyesület az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésére (a sok adományt ezúttal is köszönjük!), másrészt minden győzelemre szükség van a bajnokságban, hiszen hatalmas a harc a felsőházi rájátszás helyeiért. A Kosársuli az előző két fordulóban nyerni tudott, de nem ígérkezett könnyűnek a feladat most sem, hiszen a tehetséges debreceni fiatalok a 3. helyen állnak a tabellán, az előző tíz meccsükből nyolcat megnyertek, a Kosársulit pedig november végén 76-70-re verték odahaza. Ezúttal teljes kerettel érkeztek, több olyan játékosuk is pályára lépett, akik az A-csoportban is rendszeresen lehetőséget kapnak.

Nagyon jól indult vásárhelyi szempontból a meccs, hiszen a DEAC 5-2-es kezdése után, Varga Ákos két triplájának is köszönhetően 8-0-s szériával fordított a csapat. Ezt az előnyt pedig szinte végig őrizte a Kosársuli a negyed során, még úgy is, hogy az intenzív tempó mindkét oldalon hozott hibákat és eladott labdákat. A jó védekezés mellé parádés triplamutatót társult, Kelemen után Bálint is elsüllyesztett egyet (20-12), igaz, a Vásárhelyen nevelkedő Ságodi szinte teljesen pontosan másolta az első hármasát, és a debreceniek sem hagyták magukat ebben a mutatóban (24-21). A negyed utolsó percére aztán átvették a vezetést a vendégek, hogy előbb Bodócsi triplája, majd Vejinovic zseniális passza után Bálint ziccere zárja pozitívan az összesen kilenc hárompontost hozó játékrészt (30-27).

5-0-val kezdte a második negyedet a DEAC, de Varga Zalán kosaraival hamar újra fordított a Kosársuli. A negyed közepéig úgy tűnt, nem tud elszakadni egymástól a két csapat, az edzők első időkéréséig (Utasi Gábor a 15., Andjelko Mandic a 17. percben hívta össze a játékosokat) pedig a játék sebessége is megállt kicsit. A félidő utolsó három perce aztán teljesen a Kosársulié volt, Pavlovic két fantasztius passzal szolgálta ki Varga Ákost (47-40), majd Burko közelije növelte kilencpontosra az előnyt (49-40). A félidő 52-42 helyett 49-42-vel zárult, mivel Varga Ákos teljesen szabályos dudaszós tripláját érvénytelenítették egy erősen véleményes lépéshiba miatt.

A szünet után tovább nőtt a különbség a két csapat között, Varga Ákos triplája után Kelemen kosarai tíz pont fölötti előnyt jelentettek a Kosársulinak (55-44). A sok kihagyott vásárhelyi büntető kissé megbosszulta magát, hiszen Pollák, Kovács, majd Neuwirth is szórt egy-egy hárompontost, de a legfontosabb pillanatokban Bálint pontjai nem engedték, hogy forduljon a kocka. A negyed második felében jól védekezett a Kosársuli, a DEAC triplái pedig nem ültek, így megmaradt a stabil, félidőben kiharcolt előny. Vejinovic és Knyur szép összjátéka után Pollák büntetői zárták ezt a tíz percet, 68-62-vel kezdődött a hajrá.

A hajrá, aminek az elején úgy tűnt, a debreceniek fejben kevésbé fáradtak, mint a Kosársuli, ugyanis a 33. percben átvették a vezetést (70-71). Utasi Gábor érezte, hogy a szétesni látszó játék miatt rendezni kell a sorokat, de az időkérése után Ságodi triplájával tovább nőtt a különbség, majd Gáspár ziccerével már hattal ment a DEAC (72-78, 36. perc). Nem adta fel a Kosársuli, előbb Varga Ákos tört be határozottan, majd Kelemen büntetője hozta vissza egylabdára a csapatot (75-78). Az utolsó két percre sikerült szorosabbra fogni a védekezést, de hiába jött a legjobbkor Varga Ákos triplája, 1:43-mal a vége előtt, a vendégek időkérésénél benne volt a levegőben, hogy elúszik a meccs (78-82).

Nem így lett. Előbb Borbáth szerzett labdát, majd Burko faulttal együtt szerzett kosarat és a büntetőt is értékesítette, 1:15-re a lefújástól pedig a vendégek vezetőedzője kapott technikait, amit Varga Ákos köszönt és kiegyenlítette az állást (82-82). Az utolsó perc legelején Pavlovic kezében landolt Kovács passza, aztán hiába maradt ki a lehetőség, Burko úgy szedett védőlepattanót, hogy az utolsó húsz másodpercben a győzelemért támadhatott a Kosársuli. Varga Ákos okosan pörgette az órát, majd egy-egyben remekül verte meg a védőjét és a gyűrűben landolt a labdája (84-82). Kereken egy másodperc maradt az órán, Andjelko Mandic időkérése után pedig Pollákra jött ki a debreceni figura, de a tripláját Varga Ákos óriási mozdulattal blokkolta, így a Kosársuli nyerte a nem akármilyen meccset.

A felsőházi rájátszás felé nagyon fontos lépést tett a csapat, amelyből Varga Ákos lett a legponterősebb 28-cal, míg Burko 12 ponttal és 13 lepattanóval (amiből 12 védőlepattanó volt) dupla-dupláig jutott. A DEAC legeredményesebbjeként Ságodi 23 pontot szórt.

 

NB I/B Zöld csoport, 23. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 84-82 (30-27, 19-15, 19-20, 16-20)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Horváth, Hervay, Nagy-Pál

Kosársuli: Pavlovic 4, Kelemen 15/3, Knyur 2, Varga Á. 28/12, Burko 12
Cserék: Bodócsi 5/3, Varga Z. 8/6, Bálint 10/3, Vejinovic -, Borbáth -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Pollák 15/6, Neuwirth 11/3, Balázsi 2, Fábián 2, Gáspár 16
Cserék: Ságodi 23/18, Kovács 13/3, Ekenedilichukwu -, Kiss –
Vezetőedző: Andjelko Mandic

 

Utasi Gábor értékelése: „Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó Debrecent sikerült legyőzni, akik szerencsére teljes csapattal utaztak el, a  mérkőzésen így valós eredmény tudott születni. Remélem, hogy a továbbiakban is minden fiatal csapat így fog felállni és nem ezen fog múlni a playoffhelyezés.”

 

Folytatás jövő vasárnap, március 13-án a Dunaharaszti otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

Először február utolsó vasárnapján, majd március 19-én, de igazából csak száz éve, 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot...

Segítenek a gyógynövények

Segítenek a gyógynövények

Lehetőség szerint kamillavirágzat teát és ne kamillateát vásároljunk és igyunk. A megfázást követő lábadozásban fontosak az erősítő, roboráló teák.
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhely városvezetése ebben az évben is kitüntette azokat, akik bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak teljes névsorával.
Új színek az idei SZIN-en

Új színek az idei SZIN-en

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró buli, a Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt A Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb sütit ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.