SportHatalmas meccsen nem akármilyen siker

2022. március 8., kedd
 
Hatalmas meccsen nem akármilyen siker

Március 4-én a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli ellenfele a DEAC U23 volt az NB I/B Zöld csoportjának 23. fordulójában.

 

 

 

 

 

Több szempontból is fontos volt a mérkőzés: egyrészt adományokat gyűjtött az egyesület az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésére (a sok adományt ezúttal is köszönjük!), másrészt minden győzelemre szükség van a bajnokságban, hiszen hatalmas a harc a felsőházi rájátszás helyeiért. A Kosársuli az előző két fordulóban nyerni tudott, de nem ígérkezett könnyűnek a feladat most sem, hiszen a tehetséges debreceni fiatalok a 3. helyen állnak a tabellán, az előző tíz meccsükből nyolcat megnyertek, a Kosársulit pedig november végén 76-70-re verték odahaza. Ezúttal teljes kerettel érkeztek, több olyan játékosuk is pályára lépett, akik az A-csoportban is rendszeresen lehetőséget kapnak.

Nagyon jól indult vásárhelyi szempontból a meccs, hiszen a DEAC 5-2-es kezdése után, Varga Ákos két triplájának is köszönhetően 8-0-s szériával fordított a csapat. Ezt az előnyt pedig szinte végig őrizte a Kosársuli a negyed során, még úgy is, hogy az intenzív tempó mindkét oldalon hozott hibákat és eladott labdákat. A jó védekezés mellé parádés triplamutatót társult, Kelemen után Bálint is elsüllyesztett egyet (20-12), igaz, a Vásárhelyen nevelkedő Ságodi szinte teljesen pontosan másolta az első hármasát, és a debreceniek sem hagyták magukat ebben a mutatóban (24-21). A negyed utolsó percére aztán átvették a vezetést a vendégek, hogy előbb Bodócsi triplája, majd Vejinovic zseniális passza után Bálint ziccere zárja pozitívan az összesen kilenc hárompontost hozó játékrészt (30-27).

5-0-val kezdte a második negyedet a DEAC, de Varga Zalán kosaraival hamar újra fordított a Kosársuli. A negyed közepéig úgy tűnt, nem tud elszakadni egymástól a két csapat, az edzők első időkéréséig (Utasi Gábor a 15., Andjelko Mandic a 17. percben hívta össze a játékosokat) pedig a játék sebessége is megállt kicsit. A félidő utolsó három perce aztán teljesen a Kosársulié volt, Pavlovic két fantasztius passzal szolgálta ki Varga Ákost (47-40), majd Burko közelije növelte kilencpontosra az előnyt (49-40). A félidő 52-42 helyett 49-42-vel zárult, mivel Varga Ákos teljesen szabályos dudaszós tripláját érvénytelenítették egy erősen véleményes lépéshiba miatt.

A szünet után tovább nőtt a különbség a két csapat között, Varga Ákos triplája után Kelemen kosarai tíz pont fölötti előnyt jelentettek a Kosársulinak (55-44). A sok kihagyott vásárhelyi büntető kissé megbosszulta magát, hiszen Pollák, Kovács, majd Neuwirth is szórt egy-egy hárompontost, de a legfontosabb pillanatokban Bálint pontjai nem engedték, hogy forduljon a kocka. A negyed második felében jól védekezett a Kosársuli, a DEAC triplái pedig nem ültek, így megmaradt a stabil, félidőben kiharcolt előny. Vejinovic és Knyur szép összjátéka után Pollák büntetői zárták ezt a tíz percet, 68-62-vel kezdődött a hajrá.

A hajrá, aminek az elején úgy tűnt, a debreceniek fejben kevésbé fáradtak, mint a Kosársuli, ugyanis a 33. percben átvették a vezetést (70-71). Utasi Gábor érezte, hogy a szétesni látszó játék miatt rendezni kell a sorokat, de az időkérése után Ságodi triplájával tovább nőtt a különbség, majd Gáspár ziccerével már hattal ment a DEAC (72-78, 36. perc). Nem adta fel a Kosársuli, előbb Varga Ákos tört be határozottan, majd Kelemen büntetője hozta vissza egylabdára a csapatot (75-78). Az utolsó két percre sikerült szorosabbra fogni a védekezést, de hiába jött a legjobbkor Varga Ákos triplája, 1:43-mal a vége előtt, a vendégek időkérésénél benne volt a levegőben, hogy elúszik a meccs (78-82).

Nem így lett. Előbb Borbáth szerzett labdát, majd Burko faulttal együtt szerzett kosarat és a büntetőt is értékesítette, 1:15-re a lefújástól pedig a vendégek vezetőedzője kapott technikait, amit Varga Ákos köszönt és kiegyenlítette az állást (82-82). Az utolsó perc legelején Pavlovic kezében landolt Kovács passza, aztán hiába maradt ki a lehetőség, Burko úgy szedett védőlepattanót, hogy az utolsó húsz másodpercben a győzelemért támadhatott a Kosársuli. Varga Ákos okosan pörgette az órát, majd egy-egyben remekül verte meg a védőjét és a gyűrűben landolt a labdája (84-82). Kereken egy másodperc maradt az órán, Andjelko Mandic időkérése után pedig Pollákra jött ki a debreceni figura, de a tripláját Varga Ákos óriási mozdulattal blokkolta, így a Kosársuli nyerte a nem akármilyen meccset.

A felsőházi rájátszás felé nagyon fontos lépést tett a csapat, amelyből Varga Ákos lett a legponterősebb 28-cal, míg Burko 12 ponttal és 13 lepattanóval (amiből 12 védőlepattanó volt) dupla-dupláig jutott. A DEAC legeredményesebbjeként Ságodi 23 pontot szórt.

 

NB I/B Zöld csoport, 23. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 84-82 (30-27, 19-15, 19-20, 16-20)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Horváth, Hervay, Nagy-Pál

Kosársuli: Pavlovic 4, Kelemen 15/3, Knyur 2, Varga Á. 28/12, Burko 12
Cserék: Bodócsi 5/3, Varga Z. 8/6, Bálint 10/3, Vejinovic -, Borbáth -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Pollák 15/6, Neuwirth 11/3, Balázsi 2, Fábián 2, Gáspár 16
Cserék: Ságodi 23/18, Kovács 13/3, Ekenedilichukwu -, Kiss –
Vezetőedző: Andjelko Mandic

 

Utasi Gábor értékelése: „Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó Debrecent sikerült legyőzni, akik szerencsére teljes csapattal utaztak el, a  mérkőzésen így valós eredmény tudott születni. Remélem, hogy a továbbiakban is minden fiatal csapat így fog felállni és nem ezen fog múlni a playoffhelyezés.”

 

Folytatás jövő vasárnap, március 13-án a Dunaharaszti otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

Először február utolsó vasárnapján, majd március 19-én, de igazából csak száz éve, 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot...

Segítenek a gyógynövények

Segítenek a gyógynövények

Lehetőség szerint kamillavirágzat teát és ne kamillateát vásároljunk és igyunk. A megfázást követő lábadozásban fontosak az erősítő, roboráló teák.
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2022

Hódmezővásárhely városvezetése ebben az évben is kitüntette azokat, akik bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak teljes névsorával.
Új színek az idei SZIN-en

Új színek az idei SZIN-en

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró buli, a Szegedi Ifjúsági Napok.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.