SportHatalmas lépéssel kerültek közelebb a legjobb nyolchoz

2022. március 14., hétfő
 
Hatalmas lépéssel kerültek közelebb a legjobb nyolchoz

A felsőházi rájátszás szempontjából kulcsfontosságú meccs várt vasárnap este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira a Dunaharaszti MTK otthonában.

 

 

 

 

 

A csapatnak győznie kellett a tabellán azonos mérleggel álló ellenféllel szemben, hogy egy hatalmas lépéssel közelebb kerüljön a legjobb nyolchoz, egyben saját kézben tartsa a sorsát az alapszakasz hátralévő két találkozójára. Legutóbb, decemberben simán, 98-76-ra nyert a Kosársuli a Hódtóiban, most ennél jóval nehezebb mérkőzésre volt kilátás.

 

Így is alakult, de minden jó, ha a vége jó. Burko óriási zsákolásával indult az első negyed, de hiába a biztató kezdés, nehezen találta a ritmust a Kosársuli. Az első négy perc triplapárbaja után (a hazaiaktól Kiss, a Kosársulitól Varga Ákos és Kelemen villant) 11-0-s rohamot ment a Dunaharaszti, és Utasi Gábor időkérése sem tudta rendezni a sorokat sem védekezésben, sem támadásban. Az eladott labdákat kihasználta a DMTK, és 27-17-es előnnyel zárták az első tíz percet.


A második negyed elején Bodócsi és Varga Ákos triplájával megindult a Kosársuli (8-0-s széria), és sikerült visszazárkózni a meccsbe. A negyed közepi kritikus időszakból sikerült egy fokkal jobban kijönni a hazaiaknál (Burko közelije után 36-32 a 16. percben), majd Kelemen faulttal együtt érkező hármasa után már a vásárhelyi előny miatt bosszankodott a hazai közönség (42-43). A félidő vége Santiago büntetőinek és egy 7-0-nak köszönhetően a DMTK-é volt, 49-43-ról kezdődött a szünet.


A pihenőt követően sem változott érdemben a játék képe, és a különbséget is tartani tudta a stabilabb dobóformát és jobb védekezést mutató Dunaharaszti. A fordulópontra egészen a harmadik negyed végéig kellett várni, 63-57-nél ugyanis hosszú gólcsendet tört meg Knyurnak köszönhetően a Kosársuli, majd Pavlovic hozta vissza egylabdára a csapatot. Úgy zárult Bocsárdi büntetőivel a játékrész, hogy 65-61-nél abszolút nyitott maradt a parti. 


Az utolsó negyed elején hamar kilenc pontra növelte az előnyét a DMTK (70-61), de a 33. percben elindította a nagy hajrát a Kosársuli, és megmutatta, hogy nem véletlen nyerte meg az előző két meccsét egyaránt parádés végjátékban. Burko, Pavlovic és Varga Zalán mozgatta jól a csapatot támadásban, Bodócsi triplájánál pedig már egyenlő volt az állás (72-72, 36. perc). Santiago, majd Fekete kosara után Varga Ákos másodpercei következtek (77-77), hogy aztán Pavlovic szerezzen vezetést (77-79). Az utolsó perc kezdetén Fekete triplájával még a Dunaharasztinál volt az előny, de egy nagyon szépen kijátszott támadás végén Bodócsi hármasa süllyedt el tökéletesen a hazai gyűrűben, ami lépéselőnyt jelentett a Kosársulinak. A lépéselőnyből győzelem lett: ugyan időt kért a DMTK, de a hátralévő egy támadásukból nem tudtak pontot szerezni, a Kosársuli így a legjobbkor, a lefújáskor vezetve 82-80-ra megnyerte a meccset és nagyon közel került a felsőházi rájátszáshoz.

Még úgy is, hogy a siker ellenére visszacsúszott a csapat a tabella 8. helyére, de csak azért, mert három együttes (KTE, Békés, Kosársuli) holtversenyben áll, és még az ötödik Győr is bőven utolérhető a tabellán (13-11). A képlet egyszerű: ha a hátralévő két meccsből (Pénzügyőr idegenben, KTE otthon) legalább egy győzelem összejön, biztosan a felsőházban folytatja a Kosársuli.

A találkozó legeredményesebb vásárhelyi játékosa Burko lett 16 ponttal, Pavlovic pedig 9 ponttal, 9 assziszttal és 8 lepattanóval javította tovább a VAL-mutatóját.

 

NB I/B Zöld csoport, 24. forduló:

Dunaharaszti MTK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 80-82 (27-17, 22-26, 16-18, 15-21)

Dunaharaszti Városi Sportcsarnok. Vezette: dr. Magyari, Csák, Földesi

 

DMTK: Santiago 21, Kiss 14/12, Fekete 13/9, Joó 6/3, dr. Franczva -
Cserék: Bocsárdi -, Csabay 7/3, Haris 5/3, Debreceni 2, Simonics -
Vezetőedző: Ughy Albert

Kosársuli: Pavlovic 9/3, Varga Á. 15/9, Knyur 5/3, Kelemen 14/6, Burko 16
Cserék: Bálint 12/6, Bodócsi 9/9, Varga Z. 2, Vejinovic -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

 

Utasi Gábor értékelése: "Nagyon nehéz mérkőzésen nagyon értékes győzelmet arattunk! Nem sokszor vezettünk a meccsen, de amikor a legfontosabb volt, akkor igen. Ezzel kiegyeznék a hátralévő két meccsen is az alapszakaszban."

 

Az U20-asok hasonlóan nagy meccset nyertek meg a DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya ellen, mint a felnőttek, ráadásul hasonló körülmények között: a 41-41-es félidő után többször is öt ponttal vezettek a hazaiak a hajrában, végül Bősz triplája döntött az utolsó percben. A 89-88-as győzelemből Megyesi 23, Bősz 21 ponttal vette ki a részét. A siker azt jelenti, hogy a Zsíros Akadémia még nem biztosította be matematikailag a bronzérmét, és amennyiben elveszítik a hátralévő két meccsüket, a Kosársuli pedig megnyeri a hátralévő egyet, akkor a vásárhelyi csapat lesz a harmadik a bajnokságban.


Folytatás március 19-én, szombaton a Pénzügyőr otthonában. 

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi tűzoltó kapott állami elismerést

Vásárhelyi tűzoltó kapott állami elismerést

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett tárcaünnepségen vehettek át köztársasági elnöki, illetve miniszteri elismerést, előléptetést.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Új Tisza híd Algyőnél

Új Tisza híd Algyőnél

Az egyik hídon Szeged, míg a másikon Hódmezővásárhely felé halad majd a forgalom. Ahogy ez lenni szokott, évek telnek még el az átadásig.
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,