SportHatalmas lépéssel kerültek közelebb a legjobb nyolchoz

2022. március 14., hétfő
 
Hatalmas lépéssel kerültek közelebb a legjobb nyolchoz

A felsőházi rájátszás szempontjából kulcsfontosságú meccs várt vasárnap este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira a Dunaharaszti MTK otthonában.

 

 

 

 

 

A csapatnak győznie kellett a tabellán azonos mérleggel álló ellenféllel szemben, hogy egy hatalmas lépéssel közelebb kerüljön a legjobb nyolchoz, egyben saját kézben tartsa a sorsát az alapszakasz hátralévő két találkozójára. Legutóbb, decemberben simán, 98-76-ra nyert a Kosársuli a Hódtóiban, most ennél jóval nehezebb mérkőzésre volt kilátás.

 

Így is alakult, de minden jó, ha a vége jó. Burko óriási zsákolásával indult az első negyed, de hiába a biztató kezdés, nehezen találta a ritmust a Kosársuli. Az első négy perc triplapárbaja után (a hazaiaktól Kiss, a Kosársulitól Varga Ákos és Kelemen villant) 11-0-s rohamot ment a Dunaharaszti, és Utasi Gábor időkérése sem tudta rendezni a sorokat sem védekezésben, sem támadásban. Az eladott labdákat kihasználta a DMTK, és 27-17-es előnnyel zárták az első tíz percet.


A második negyed elején Bodócsi és Varga Ákos triplájával megindult a Kosársuli (8-0-s széria), és sikerült visszazárkózni a meccsbe. A negyed közepi kritikus időszakból sikerült egy fokkal jobban kijönni a hazaiaknál (Burko közelije után 36-32 a 16. percben), majd Kelemen faulttal együtt érkező hármasa után már a vásárhelyi előny miatt bosszankodott a hazai közönség (42-43). A félidő vége Santiago büntetőinek és egy 7-0-nak köszönhetően a DMTK-é volt, 49-43-ról kezdődött a szünet.


A pihenőt követően sem változott érdemben a játék képe, és a különbséget is tartani tudta a stabilabb dobóformát és jobb védekezést mutató Dunaharaszti. A fordulópontra egészen a harmadik negyed végéig kellett várni, 63-57-nél ugyanis hosszú gólcsendet tört meg Knyurnak köszönhetően a Kosársuli, majd Pavlovic hozta vissza egylabdára a csapatot. Úgy zárult Bocsárdi büntetőivel a játékrész, hogy 65-61-nél abszolút nyitott maradt a parti. 


Az utolsó negyed elején hamar kilenc pontra növelte az előnyét a DMTK (70-61), de a 33. percben elindította a nagy hajrát a Kosársuli, és megmutatta, hogy nem véletlen nyerte meg az előző két meccsét egyaránt parádés végjátékban. Burko, Pavlovic és Varga Zalán mozgatta jól a csapatot támadásban, Bodócsi triplájánál pedig már egyenlő volt az állás (72-72, 36. perc). Santiago, majd Fekete kosara után Varga Ákos másodpercei következtek (77-77), hogy aztán Pavlovic szerezzen vezetést (77-79). Az utolsó perc kezdetén Fekete triplájával még a Dunaharasztinál volt az előny, de egy nagyon szépen kijátszott támadás végén Bodócsi hármasa süllyedt el tökéletesen a hazai gyűrűben, ami lépéselőnyt jelentett a Kosársulinak. A lépéselőnyből győzelem lett: ugyan időt kért a DMTK, de a hátralévő egy támadásukból nem tudtak pontot szerezni, a Kosársuli így a legjobbkor, a lefújáskor vezetve 82-80-ra megnyerte a meccset és nagyon közel került a felsőházi rájátszáshoz.

Még úgy is, hogy a siker ellenére visszacsúszott a csapat a tabella 8. helyére, de csak azért, mert három együttes (KTE, Békés, Kosársuli) holtversenyben áll, és még az ötödik Győr is bőven utolérhető a tabellán (13-11). A képlet egyszerű: ha a hátralévő két meccsből (Pénzügyőr idegenben, KTE otthon) legalább egy győzelem összejön, biztosan a felsőházban folytatja a Kosársuli.

A találkozó legeredményesebb vásárhelyi játékosa Burko lett 16 ponttal, Pavlovic pedig 9 ponttal, 9 assziszttal és 8 lepattanóval javította tovább a VAL-mutatóját.

 

NB I/B Zöld csoport, 24. forduló:

Dunaharaszti MTK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 80-82 (27-17, 22-26, 16-18, 15-21)

Dunaharaszti Városi Sportcsarnok. Vezette: dr. Magyari, Csák, Földesi

 

DMTK: Santiago 21, Kiss 14/12, Fekete 13/9, Joó 6/3, dr. Franczva -
Cserék: Bocsárdi -, Csabay 7/3, Haris 5/3, Debreceni 2, Simonics -
Vezetőedző: Ughy Albert

Kosársuli: Pavlovic 9/3, Varga Á. 15/9, Knyur 5/3, Kelemen 14/6, Burko 16
Cserék: Bálint 12/6, Bodócsi 9/9, Varga Z. 2, Vejinovic -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

 

Utasi Gábor értékelése: "Nagyon nehéz mérkőzésen nagyon értékes győzelmet arattunk! Nem sokszor vezettünk a meccsen, de amikor a legfontosabb volt, akkor igen. Ezzel kiegyeznék a hátralévő két meccsen is az alapszakaszban."

 

Az U20-asok hasonlóan nagy meccset nyertek meg a DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya ellen, mint a felnőttek, ráadásul hasonló körülmények között: a 41-41-es félidő után többször is öt ponttal vezettek a hazaiak a hajrában, végül Bősz triplája döntött az utolsó percben. A 89-88-as győzelemből Megyesi 23, Bősz 21 ponttal vette ki a részét. A siker azt jelenti, hogy a Zsíros Akadémia még nem biztosította be matematikailag a bronzérmét, és amennyiben elveszítik a hátralévő két meccsüket, a Kosársuli pedig megnyeri a hátralévő egyet, akkor a vásárhelyi csapat lesz a harmadik a bajnokságban.


Folytatás március 19-én, szombaton a Pénzügyőr otthonában. 

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi tűzoltó kapott állami elismerést

Vásárhelyi tűzoltó kapott állami elismerést

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett tárcaünnepségen vehettek át köztársasági elnöki, illetve miniszteri elismerést, előléptetést.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Új Tisza híd Algyőnél

Új Tisza híd Algyőnél

Az egyik hídon Szeged, míg a másikon Hódmezővásárhely felé halad majd a forgalom. Ahogy ez lenni szokott, évek telnek még el az átadásig.
Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

Tavaszi egészség tippek Baracskay Angéla ajánlásával

A Vásárhelyi Hírek állandó háziasszonya nemcsak csodás receptjeivel, hanem remek kondíciójával és egészséges életmódjával is elkápráztatja az olvasókat.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.