GazdaságHárom vásárhelyi postát zárnak be

2022. október 30., vasárnap
 
Három vásárhelyi postát zárnak be

Közleményük szerint, a kialakult helyzetben a Magyar Posta is további takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült.

 

 

 

 

 

 

 

A vállalat országszerte több posta működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött. Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

Ez az intézkedés a postai küldemények házhoz kézbesítését nem érinti, az érintett posták működésének szüneteltetése létszámleépítéssel nem jár, a munkavállókat a környező postákon helyezik el.

A közlemény szerint, a bezáró postafiókok dolgozói a nyitva maradó fiókokban kapnak munkát.

Elbocsátásokra egyelőre a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kerül sor. A csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot a működés hatékonyságának javítása érdekében jelentették be , amelyet kizárólag az irányítási és a szolgáltatási területeken hajt végre. Ez a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat nem érinti.

 

A három vásárhelyi bezárásra ítélt hivatal: a 4-es posta (Jókai út 58.), 8-as posta (Klauzál utca 89.) és a szikáncsi 6-os posta (Fő út 18.)

 
 
Forrás: Magyar Posta
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Hódmezővásárhely a pénztelenség szorításában

Heves viták, érvek és ellenérvek, takarékosság mindenek felett, intézmény bezárások, elbocsátások. Közgyűlést tartott a vásárhelyi képviselőtestület.
Indiai kender a nádasban

Indiai kender a nádasban

Négy kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök egy hódmezővásárhelyi férfi otthonában. A zacskóba porciózott marihuána több mint 12 millió forintot ér.
A támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött

A támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött

Két vesztes bajnokit követően ismét hazai környezetben lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
A labda a kormány térfelén...

A labda a kormány térfelén...

Nem elírás, valóban 16 milliárd lett, a 2016-ban meghirdetett 2 milliárd forintból. Ennyiből újítják fel és bővítik a vásárhelyi szennyvíztisztítót.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..