SportA támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött

2022. október 30., vasárnap
 
A támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött

Két vesztes bajnokit követően ismét hazai környezetben lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.

 

 

 

 

 

 

Slobodan Kalinic együttese a Pénzügyőrt fogadta péntek este a Hódtói Sportcsarnokban.


A fővárosiak mindig kellemetlen, jól szervezett ellenfélnek számítanak, nem véletlen, hogy két hete Sopronból győzelemmel távoztak – azt a SMAFC-ot győzték le idegenben, amely gárdától múlt hétvégén kikapott a Kosársuli. Ennek ellenére szinte végig a vásárhelyiek akarata érvényesült a mérkőzésen, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a siker.


Fantasztikusan kezdett a sárgamezes hazai csapat, már az első negyed megalapozta a végeredményt. A kezdőötösben saját nevelésű fiatalként szerepet kapó Karsai harcias és ponterős játékának, valamint Varga Ákos és Pavlovic kosarainak köszönhetően a második perctől a hatodikig 17-0-s rohammal hagyta állva a Kosársuli a Pénzügyőrt. A támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött, triplakísérletekkel kellett próbálkozniuk a vendégeknek, de ezek rendre kimaradtak, a lepattanók pedig nagyobb részben a vásárhelyieké lettek. Knyur utolsó másodperces triplája állította be a 29-9-es állást az első negyed végén.


A második negyed elején, 33-9-nél alakult ki a legnagyobb különbség a meccsen, innen igyekezett zárkózni (főként Széphelyi jó játékának köszönhetően) a Pénzügyőr. Kalinic mester viszont úgy rotálta a csapatot, hogy mindig volt valaki, aki egy-egy extra megmozdulással hozzátett a játékhoz, így Kelemen triplája a 17. percben ismét húsz pont fölé tornázta az előnyt (43-21), majd a félidő végéhez közeledve Borbáth jeleskedett egy szép kettessel. A szünetre 46-28-as, magabiztos előnnyel vonulhatott a Kosársuli.

Ugyan a 24. percig Pavlovic pontjainak hála maradt a különbség, érezhetően jobban jött a szünet a vendégcsapatnak, hiszen rendezték a soraikat és javuló palánk alatti játékkal rést találtak a hazai védekezésben. Hajnal, Kerkai, Horváth és Barócsi is eredményes volt, a 8-0-s szériájuk – a Kosársuli majd’ ötperces gólcsendjével kiegészülve – apró reménysugarat jelentett számukra (50-39 a 29. percben). A negyed utolsó másfél perce azonban Kassé és Bálinté volt, utóbbi nagyon fontos pillanatban süllyesztett el egy triplát, így az utolsó tíz percnek 57-39-ről mehetett neki a két csapat.


Ekkora különbségről pedig már nem volt kérdés, hogyan alakul a hajrá. Küzdöttek a vendégek, de az eladott labdáikat Pavlovic kétszer is megbüntette, 64-50 után pedig Bálint betörése, majd Karsai zsákolása és Varga Zalán két triplája következett. A hajrában mindenki lehetőséget kapott a saját nevelésű vásárhelyi fiatalok közül, Bősz a szezon egyik legszebb passzával köszönt be, és bár a vendégek kozmetikáztak picit az eredményen, a 76-62-es hazai siker teljesen megérdemeltnek és reálisnak nevezhető. A meccs legeredményesebbje a 16 ponttal és 12 lepattanóval dupla-dupláig jutó Varga Ákos lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr SE 76-62 (29-9, 17-19, 11-11, 19-23)

Hódtói Sportcsarnok, 290 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Vadász

Kosársuli: Pavlovic 14, Varga Á. 16/3, Kelemen 4/3, Varga Z. 8/6, Karsai 11
Cserék: Bálint 10/3, Knyur 5/3, Borbáth 4, Kass 4, Bősz -, Megyesi -, Pinnyey –
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Pénzügyőr: dr. Szekeres 10/6, Nyikos 2, Kovács -, Kerkai 2, Barócsi 14
Cserék: Széphelyi 13/6, Hajnal 8/6, Szálas 8/3, Horváth 3/3, Nemes 2, Kutrovich –
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda

 

Slobodan Kalinic: „Először is szeretnék minden jót kívánni a Pénzügyőrnek, nagyon kemény ellenfélnek bizonyultak. Remekül sikerült feltörnünk a meccs első felében a védekezésüket, könnyű pontokat szereztünk, emellett jól is védekeztünk, ez jelentette a különbséget és ennek köszönhetően tudtuk végig őrizni az előnyünket.”

 

Az U20-as csapat is magabiztos, 102-67-es győzelmet aratott, úgy, hogy öten (Balogh, Borbáth, Bősz, Karsai, Knyur) is tíz pont fölé jutottak. A legeredményesebb a 22 pontos Karsai volt.

 

Folytatás november 1-jén, kedden Bonyhádon.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Indiai kender a nádasban

Indiai kender a nádasban

Négy kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök egy hódmezővásárhelyi férfi otthonában. A zacskóba porciózott marihuána több mint 12 millió forintot ér.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Kristályt árultak Vásárhelyen

Kristályt árultak Vásárhelyen

A csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették. Akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet belőle.
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal elkészítette válságtervét, amelynek bevezetésétől a becsléseik szerint több százmilliós megtakarításokat remélnek.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.