SportA támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött

2022. október 30., vasárnap
 
A támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött

Két vesztes bajnokit követően ismét hazai környezetben lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.

 

 

 

 

 

 

Slobodan Kalinic együttese a Pénzügyőrt fogadta péntek este a Hódtói Sportcsarnokban.


A fővárosiak mindig kellemetlen, jól szervezett ellenfélnek számítanak, nem véletlen, hogy két hete Sopronból győzelemmel távoztak – azt a SMAFC-ot győzték le idegenben, amely gárdától múlt hétvégén kikapott a Kosársuli. Ennek ellenére szinte végig a vásárhelyiek akarata érvényesült a mérkőzésen, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a siker.


Fantasztikusan kezdett a sárgamezes hazai csapat, már az első negyed megalapozta a végeredményt. A kezdőötösben saját nevelésű fiatalként szerepet kapó Karsai harcias és ponterős játékának, valamint Varga Ákos és Pavlovic kosarainak köszönhetően a második perctől a hatodikig 17-0-s rohammal hagyta állva a Kosársuli a Pénzügyőrt. A támadójáték mellett a védekezés is kiválóan működött, triplakísérletekkel kellett próbálkozniuk a vendégeknek, de ezek rendre kimaradtak, a lepattanók pedig nagyobb részben a vásárhelyieké lettek. Knyur utolsó másodperces triplája állította be a 29-9-es állást az első negyed végén.


A második negyed elején, 33-9-nél alakult ki a legnagyobb különbség a meccsen, innen igyekezett zárkózni (főként Széphelyi jó játékának köszönhetően) a Pénzügyőr. Kalinic mester viszont úgy rotálta a csapatot, hogy mindig volt valaki, aki egy-egy extra megmozdulással hozzátett a játékhoz, így Kelemen triplája a 17. percben ismét húsz pont fölé tornázta az előnyt (43-21), majd a félidő végéhez közeledve Borbáth jeleskedett egy szép kettessel. A szünetre 46-28-as, magabiztos előnnyel vonulhatott a Kosársuli.

Ugyan a 24. percig Pavlovic pontjainak hála maradt a különbség, érezhetően jobban jött a szünet a vendégcsapatnak, hiszen rendezték a soraikat és javuló palánk alatti játékkal rést találtak a hazai védekezésben. Hajnal, Kerkai, Horváth és Barócsi is eredményes volt, a 8-0-s szériájuk – a Kosársuli majd’ ötperces gólcsendjével kiegészülve – apró reménysugarat jelentett számukra (50-39 a 29. percben). A negyed utolsó másfél perce azonban Kassé és Bálinté volt, utóbbi nagyon fontos pillanatban süllyesztett el egy triplát, így az utolsó tíz percnek 57-39-ről mehetett neki a két csapat.


Ekkora különbségről pedig már nem volt kérdés, hogyan alakul a hajrá. Küzdöttek a vendégek, de az eladott labdáikat Pavlovic kétszer is megbüntette, 64-50 után pedig Bálint betörése, majd Karsai zsákolása és Varga Zalán két triplája következett. A hajrában mindenki lehetőséget kapott a saját nevelésű vásárhelyi fiatalok közül, Bősz a szezon egyik legszebb passzával köszönt be, és bár a vendégek kozmetikáztak picit az eredményen, a 76-62-es hazai siker teljesen megérdemeltnek és reálisnak nevezhető. A meccs legeredményesebbje a 16 ponttal és 12 lepattanóval dupla-dupláig jutó Varga Ákos lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr SE 76-62 (29-9, 17-19, 11-11, 19-23)

Hódtói Sportcsarnok, 290 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Vadász

Kosársuli: Pavlovic 14, Varga Á. 16/3, Kelemen 4/3, Varga Z. 8/6, Karsai 11
Cserék: Bálint 10/3, Knyur 5/3, Borbáth 4, Kass 4, Bősz -, Megyesi -, Pinnyey –
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Pénzügyőr: dr. Szekeres 10/6, Nyikos 2, Kovács -, Kerkai 2, Barócsi 14
Cserék: Széphelyi 13/6, Hajnal 8/6, Szálas 8/3, Horváth 3/3, Nemes 2, Kutrovich –
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda

 

Slobodan Kalinic: „Először is szeretnék minden jót kívánni a Pénzügyőrnek, nagyon kemény ellenfélnek bizonyultak. Remekül sikerült feltörnünk a meccs első felében a védekezésüket, könnyű pontokat szereztünk, emellett jól is védekeztünk, ez jelentette a különbséget és ennek köszönhetően tudtuk végig őrizni az előnyünket.”

 

Az U20-as csapat is magabiztos, 102-67-es győzelmet aratott, úgy, hogy öten (Balogh, Borbáth, Bősz, Karsai, Knyur) is tíz pont fölé jutottak. A legeredményesebb a 22 pontos Karsai volt.

 

Folytatás november 1-jén, kedden Bonyhádon.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Indiai kender a nádasban

Indiai kender a nádasban

Négy kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök egy hódmezővásárhelyi férfi otthonában. A zacskóba porciózott marihuána több mint 12 millió forintot ér.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Kristályt árultak Vásárhelyen

Kristályt árultak Vásárhelyen

A csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették. Akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet belőle.
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal elkészítette válságtervét, amelynek bevezetésétől a becsléseik szerint több százmilliós megtakarításokat remélnek.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.