SportHárom hét múlva bajnokság

2014. szeptember 17., szerda
 
Három hét múlva bajnokság

Szombaton újabb sikeres edzőmérkőzést játszott az NB I/B-s vásárhelyi kosárlabda csapat, amelyben kiválóan mutatkozott be a 19 éves zentai Kelemen Balázs.

 

 

 

A vendégek is remek védekezésüknek köszönhetően nyertek a Mándity nélkül felálló házigazdák ellen. Bár “csak” felkészülési meccs volt, ez nagyszerű eredmény, hiszen a Sugovica parti együttes az elmúlt szezonban mindkétszer legyőzte a Kosársulit.

 

A vásárhelyiek kiválóan kezdtek, az első nyolc percben csak 3 kosarat kaptak. Támadásban Vas és Rostás I. igen eredményesek voltak, így 8-21 volt az állás. A negyed vége már kiegyenlítettebb volt, de 11 pontos vásárhelyi előnyt mutatott a tábla.

 

A második tíz perc a házigazdáké volt, akik a Kosársuli két időkérése és a folyamatos cseréi ellenére sorban dobták a ziccereket betörésből. Ezzel szemben a vásárhelyiek szinte csak távoli dobásokkal kísérleteztek – sikertelenül. A félidő végére így elfogyott az előny, 35-35 volt az állás.

 

A harmadik negyed eleje kissé szenvedős volt, Vas és Vejinovics kosaraira mindig jött a válasz (44-44). A következő öt percben viszont hatalmasat védekezett a Kosársuli, és a szerzett labdákból sorra pontotokat dobtak Kukláék (44-58).  Különösen Kelemen Balázs villogott, aki 4 perc alatt bevágott 10/6-ot. Az utolsó két perc egálra sikerült, de a 49-62 bíztató volt az utolsó játékrészre.

 

A negyedik tíz perc eleje és vége a Vásárhelyé volt, Czibere és Varga sorra dobta a kosarakat – a vége pedig 21 pont lett, mivel a hazaiak ebben a játékrészben mindössze 12 pontig jutottak. Utasi Gábor másodedző szerint a védekezés volt a győzelem kulcsa, mivel 3 periódusban sikerült 15 pont alatt tartaniuk az ellenfelet, A támadójátékon azonban még van mit javítani. Hasonlóan vélekedett az összecsapás után a legtöbb pontot szerző Vas Péter is. A szinte minden pozícióban bevethető játékosnak sokkal jobban tetszett a játék képe, mint a békési felkészülési tornán. Ha pedig tovább csiszolják a védekezésüket, és az eddigieknél is jobban begyakorolják támadó repertoárjukat, akkor elérhető lesz a felsőházi rájátszás is.

 

 

Bajai Bácska FKE – Vásárhelyi Kosársuli 61-82 (14-25, 21-10, 14-27, 12-20)

Kosársuli: Vejinovics 5/3, ROSTÁS I. 9, VAS 15/3, VARGA 18, Nyilas 4,

csere: KELEMEN 11/6, Czibere 9/9, Kukla 9, Takács –, Rostás G. 2.

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

dr. Elek András: “Védekezésben csak a második tíz perc nem volt jó, a többi időszakkal elégedettek lehetünk. Sok labdát szereztünk, nehéz volt ellenünk kosarazni. A dobóformán és a támadások szervezettségén még van mit javítani, de van időnk: csak három hét múlva kezdődik a bajnokság.”

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Új néven kezdik a bajnokságot

 
 
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Csökken a távhő díja

Csökken a távhő díja

Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, októbertől a távhő ára csökken. A családok átlagos megtakarítása évente már 150- 200 ezer forint is lehet.
Addig jó amíg pattog

Addig jó amíg pattog

A Vásárhelyi Kosársuli játékosai tartottak bemutatót a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában.
Nyár Mártélyon fotókba örökítve

Nyár Mártélyon fotókba örökítve

Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.