SportHárom hét múlva bajnokság

2014. szeptember 17., szerda
 
Három hét múlva bajnokság

Szombaton újabb sikeres edzőmérkőzést játszott az NB I/B-s vásárhelyi kosárlabda csapat, amelyben kiválóan mutatkozott be a 19 éves zentai Kelemen Balázs.

 

 

 

A vendégek is remek védekezésüknek köszönhetően nyertek a Mándity nélkül felálló házigazdák ellen. Bár “csak” felkészülési meccs volt, ez nagyszerű eredmény, hiszen a Sugovica parti együttes az elmúlt szezonban mindkétszer legyőzte a Kosársulit.

 

A vásárhelyiek kiválóan kezdtek, az első nyolc percben csak 3 kosarat kaptak. Támadásban Vas és Rostás I. igen eredményesek voltak, így 8-21 volt az állás. A negyed vége már kiegyenlítettebb volt, de 11 pontos vásárhelyi előnyt mutatott a tábla.

 

A második tíz perc a házigazdáké volt, akik a Kosársuli két időkérése és a folyamatos cseréi ellenére sorban dobták a ziccereket betörésből. Ezzel szemben a vásárhelyiek szinte csak távoli dobásokkal kísérleteztek – sikertelenül. A félidő végére így elfogyott az előny, 35-35 volt az állás.

 

A harmadik negyed eleje kissé szenvedős volt, Vas és Vejinovics kosaraira mindig jött a válasz (44-44). A következő öt percben viszont hatalmasat védekezett a Kosársuli, és a szerzett labdákból sorra pontotokat dobtak Kukláék (44-58).  Különösen Kelemen Balázs villogott, aki 4 perc alatt bevágott 10/6-ot. Az utolsó két perc egálra sikerült, de a 49-62 bíztató volt az utolsó játékrészre.

 

A negyedik tíz perc eleje és vége a Vásárhelyé volt, Czibere és Varga sorra dobta a kosarakat – a vége pedig 21 pont lett, mivel a hazaiak ebben a játékrészben mindössze 12 pontig jutottak. Utasi Gábor másodedző szerint a védekezés volt a győzelem kulcsa, mivel 3 periódusban sikerült 15 pont alatt tartaniuk az ellenfelet, A támadójátékon azonban még van mit javítani. Hasonlóan vélekedett az összecsapás után a legtöbb pontot szerző Vas Péter is. A szinte minden pozícióban bevethető játékosnak sokkal jobban tetszett a játék képe, mint a békési felkészülési tornán. Ha pedig tovább csiszolják a védekezésüket, és az eddigieknél is jobban begyakorolják támadó repertoárjukat, akkor elérhető lesz a felsőházi rájátszás is.

 

 

Bajai Bácska FKE – Vásárhelyi Kosársuli 61-82 (14-25, 21-10, 14-27, 12-20)

Kosársuli: Vejinovics 5/3, ROSTÁS I. 9, VAS 15/3, VARGA 18, Nyilas 4,

csere: KELEMEN 11/6, Czibere 9/9, Kukla 9, Takács –, Rostás G. 2.

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

dr. Elek András: “Védekezésben csak a második tíz perc nem volt jó, a többi időszakkal elégedettek lehetünk. Sok labdát szereztünk, nehéz volt ellenünk kosarazni. A dobóformán és a támadások szervezettségén még van mit javítani, de van időnk: csak három hét múlva kezdődik a bajnokság.”

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Új néven kezdik a bajnokságot

 
 
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Csökken a távhő díja

Csökken a távhő díja

Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, októbertől a távhő ára csökken. A családok átlagos megtakarítása évente már 150- 200 ezer forint is lehet.
Addig jó amíg pattog

Addig jó amíg pattog

A Vásárhelyi Kosársuli játékosai tartottak bemutatót a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában.
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.