GazdaságCsökken a távhő díja

2014. szeptember 17., szerda
 
Csökken a távhő díja

Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, októbertől a távhő ára csökken további 3,3 százalékkal.

 

 

 

Az eddigi rezsicsökkentésekkel a családok terhe évi 350-360 milliárd forinttal mérséklődött, a családok átlagos megtakarítása évente már 150- 200 ezer forint- jelentette be a kormányszóvivő.A következő lépés a rezsiholdig létrehozása, amely az ipari rezsicsökkentés és a hazai vállalkozások versenyképessége javításának további alapja lesz. A munkacsoport jelenleg is dolgozik - közölte a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal gázár-szabályozásról szóló szakmai rendeletmódosítása semmilyen módon nem érinti a rezsicsökkentést és semmilyen formában nem érinti a lakossági végfogyasztói árakat, mivel azokat a fejlesztési miniszter rendelete határozza meg.

 
 
Forrás: MTI
 

Olvassa el ezt is!

A gyorsaság életet mentett

A gyorsaság életet mentett

Ma reggel a Tabánban öngyilkosságot kísérelt meg egy 40 éves hódmezővásárhelyi férfi. Életét a gyors és szakszerű beavatkozás mentette meg.
Játszótér is szépült, fát is ültettek

Játszótér is szépült, fát is ültettek

Az elmúlt években két hódmezővásárhelyi civil szervezet négyszer kapott támogatást a Norvég Alap pénzeinek elosztásáért felelős Ökotárs Alapítványtól.
A cél: maradni a legjobb nyolc között

A cél: maradni a legjobb nyolc között

Január 10-én este hazai pályán revansot vehet az első fordulóban elszenvedett vereségéért a Vásárhelyi Kosársuli az MTK ellen.
Kerékpárt lopott, majd iskolába ment

Kerékpárt lopott, majd iskolába ment

Iskola után ezer forintért eladta a kétszázezer forintot érő kerékpárok vázát.

 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.