SportGyőzelemmel indult a szezon

2019. szeptember 17., kedd
 
Győzelemmel indult a szezon

Szeptember 14-én elrajtolt a 2019/2020. évi NBII felnőtt bajnokság. A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin.

 

 

 

 

 

 

A honlapjukon olvasható beszámoló szerint a várakozásaik ellenére nem indult jól a mérkőzés, több buta hibát vétettek támadásban, védelmükön pedig könnyedén jutottak át a gyors lábú szegediek.

Ennek köszönhetően hideg-zuhanyként hatott a 0-3 az eredményjelzőn. Öt perc kellett, hogy először betaláljon a Vásárhely, de  a játékuk továbbra sem akart összeállni. Csáki és Nagy góljaival előbb egalizáltak, majd fokozatosan növelték előnyüket, így 3 gólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

 

A második félidő is sok hibát, gyakran fegyelmezetlen megoldásokat hozott, ennek köszönhetően nem tudtakk végleg leszakítani a lelkes és jól küzdő ellenfelüket. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, és végül 4 góllal hozták a mérkőzést.

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 26-22 (15-12)

 

NBII Dél-keleti csoport – 1. forduló

Balogh Imsi Sportaréna – 150 néző
Játékvezetők: Kiss, Petrovszky
Versenybíró: Miklós Melinda
 

 

HLKC: Áncsán – Török 6 Nagy 5, Dankó 4, Szabó 2, Csáki 5, Pap, Cs: Ádász (k), Lukács 2, Baráth 2, Kovács, Földesi L., Vörös, Rácz

 

Dankó Ervin vezetőedző: “Örülök a győzelemnek, de sok technikai hibánk volt, ezen javítanunk kell. A védekezésünk többször is megfelelően összeállt, ennek köszönhető a viszonylag kevés kapott gól. Nem vagyok elégedett, de minden kezdett nehéz.”

 

A bajnokság második fordulójában a tavalyi bajnok Gyula otthonába látogatnak szeptember 21-én.

 
 
Forrás: hlkc
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
Indul a bormustra Szegeden

Indul a bormustra Szegeden

A hosszú és változatos szegedi fesztiválnyár záró rendezvényére ismét a Dóm téren kerül sor. 111 borász, 20 vendéglátós, 42 kézműves.
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
 

És ezt már olvasta?

Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.