SportFelfelé a hullámvölgyből

2021. december 4., szombat
 
Felfelé a hullámvölgyből

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli nem akármilyen teljesítménnyel verte péntek este a Dunaharasztit az NB I/B Zöld csoportjában!

 

 

 

 

 

 


A vásárhelyi csapat az utóbbi hetek hullámvölgye után kedden remek második félidőt produkált a DEAC U23 vendégeként, most pedig a tabella második helyén 8-2-es mérleggel álló, a bajnokság legjobb formájában lévő (zsinórban hat siker) Dunaharaszti MTK látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A parketten teljesen eltűntek a különbségek, és a Kosársuli talán még jobb, még összeszedettebb játékkal rukkolt elő, mint az Újpest októberi legyőzésekor.


A Zöld csoport egyik, ha nem a legkiemelkedőbb légiósának számító Santiago vezetésével a DMTK kezdett jobban, de a Kosársuli Burko büntetői után, az 5. percben átvette a vezetést és ki sem adta többet a kezéből. A Varga testvérek percei következtek, a különbség pedig nőni kezdett, ami következtében a 7. percben időt kellett kérnie Ughy Albertnek (17-12). Sikerült rendeznie a sorokat a vendégek vezetőedzőjének, 21-20-nál egy pontra zárkóztak, ám Bálint kosarai, majd Bodócsi triplája újra röppályára állította a sárga mezeseket. 


29-25-ről kezdődött a második negyed, ahol tovább folytatódott a Kosársuli nagyon koncentrált játéka, ennek köszönhetően pedig lényegében már ekkor eldőlt a meccs. Bálint újabb pontjait előbb Varga Zalán, majd Vejinovic hárompontosa követte, majd 42-31-nél egyrészt hangorkán tört ki a Hódtóiban, másrészt időt is kért a Dunaharaszti, hátha meg tudja állítani a helyenként nagyon látványos, jó védekezéssel és szépen kivitelezett támadásokkal társuló hazai hengert. Nem sikerült, Pavlovic triplájánál már tizenöt pontnál járt a vásárhelyi előny (két perc alatt 9-0-s rohamot produkált a csapat), ami annak ellenére is megnyugtatónak bizonyult, hogy Bocsárdi és Santiago által picit faragni tudott a DMTK a félidő végére (55-45 a nagyszünetben).

A pihenő után ott folytatta a Kosársuli, ahol a második negyed legjobb pillanataiban abbahagyta, Bodócsi, Burko és Varga Ákos kettesei után már a húszat súrolta az előny (63-44, 23. perc). Nem sokkal később, Varga Zalán triplájánál ezt a határt is átlépte a különbség, és innentől fogva már nem volt kérdés, kié lesz a győzelem. A DMTK Santiago kosaraival kapaszkodott, de több hiba is párosult a játékukhoz, ráadásul a 28. percben egy csúnya jelenetsort követően kiállították Santiagót (sportszerűtlen fault Varga Zalánnal szemben, majd technikai - igaz, a pályára rohanó Varga Ákos is végleges kiállítást kapott), ami nem könnyítette meg a dolgukat. 

Küzdöttek, vissza is kapaszkodtak mínusz tizenkettőre (77-65 a harmadik negyed végén), de a Kosársulira nem volt ellenszer: az utolsó negyed elején Bodócsi szórt egy triplát, majd Burko döngölte végleg a földbe a felzárkózási reményüket, miután centerként gyors egymásutánban két hárompontost is elsüllyesztett a gyűrűjükben. A hajrában a Kosársuli saját nevelésű fiataljai éltek a bizalommal és határozott játékkal villogtak, Knyur és Megyesi is eredményes volt, majd Borbáth triplája állította be a 98-76-os végeredményt. Egytől egyig mindenki jó játékkal és nagy küzdeni akarással vette a részét a sikerből, hatan is tíz vagy annál több ponttal zártak (a tizenhárom sikeres hárompontos külön kiemelendő), Pavlovic pedig dupla-dupláig jutott.

 

NB I/B Zöld csoport, 11. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dunaharaszti MTK 98-76 (29-25, 26-19, 22-21, 21-11)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Vadász, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 13/3, Bodócsi 10/6, Varga Z. 19/9, Varga Á. 11/3, Burko 17/6
Cserék: Knyur 3/3, Bálint 13/3, Vejinovic 5/3, Borbáth 5/3, Megyesi 2, Kovacevic -
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Dunaharaszti: Santiago 21/3, Csabay 9/3, Joó 9/3, Bocsárdi 11, Fekete 5
Cserék: Debreceni 5, Imolay 7, Haris -, Kerti 9/3, Tóth -
Vezetőedző: Ughy Albert

 

Utasi Gábor értékelése: „Ilyen mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy a jobban támadó csapat fog nyerni. A mostani győzelmünkkel elindultunk felfelé a hullámvölgyből és bízom benne, hogy egy hosszú győzelmi sorozat első mérkőzése volt ez.”

 

Az U20-as csapat hosszú idő után elszenvedte első vereségét, a Zsíros Akadémia fiataljai remek első félidővel döntötték el a meccset, és végül 89-74-re nyertek. 

 

Folytatás december 10-én, pénteken ismét hazai környezetben, amikor is a Pénzügyőrt fogadja a Kosársuli.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből

Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből

A SPAR helyi termelőknek indított beszállítói rendszere nekik kínál lehetőséget azzal, hogy az üzletlánc polcaira is felkerülhetnek termékeik.
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
Egy talicska gázkazán

Egy talicska gázkazán

Betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt. Rövid időn belül látókörbe került a helybeli férfi.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.