KözéletFelavatták Antal Imre síremlékét a Farkasréti temetőben

2011. július 29., péntek
 

Egykori kollégái, barátai jelenlétében avatták fel a budapesti Farkasréti temetőben július29-én Antal Imre sírkövét, amelyet a Magyar Televízió állított a 2008-ban elhunyt legendás zongoraművész, televíziós műsorvezető sírjára.

 

 

 

 

 "Antal Imre humora, személyisége, intelligenciája magával ragadó volt. Három éve, hogy nincs köztünk, de most is gyakran emlegetjük, gondolunk rá" - emlékezett a péntek délutáni síremlékavatáson Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője. Mint hozzátette, a közmédia jelenleg zajló megújítása közben is fontos ápolni azok emlékét, akik a magyar televíziózás meghatározó egyéniségei voltak.

Nagy György szerkesztő-műsorvezető, a síremlékállítás kezdeményezője felidézte, hogy a legendás televízióst rengetegen ismerték, és aki ismerte, szerette is Antal Imrét. Különösen az, aki személyesen is találkozhatott vele, hiszen a műsorvezető-zongoraművész fiatalokhoz és idősebbekhez, "a portástól a vezérigazgatóig" mindenkihez tisztelettel, szeretettel fordult - hangsúlyozta.

"Lett volna dolgunk... utolsó éveiben nem vigyáztunk rá, és a sírkőre sem volt pénz egészen mostanáig" - jegyezte meg Nagy György. Mint hozzáfűzte, most végre elkészült a gránitkő síremlék, melynek zongorát mintázó alakja a zeneművészre utal, a kőlap örökre letett mikrofont ábrázoló vésete pedig a legendás televíziósra.

A sírkőavatáson, amelyen ott volt Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója is, Antal Imre számos egykori kollégája, barátja megjelent, többek között Balázs Péter színművész, színházigazgató, Forgács Gábor színművész, humorista, Gyökössy Zsolt, a Szeszélyes évszakok rendezője, Horváth Pál fejlesztőmérnök, az MTV örökös tagja, Ihos József humorista, Kovács Zsuzsa színművész, Pécsi Ildikó színművész, Rózsa György televíziós műsorvezető, Székhelyi József színművész és Trunkó Barnabás író, humorista.

Az Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, színész, riporter, konferanszié, a Magyar Televízió örökös tagja emlékét a Hogy volt!? című sorozat róla szóló adásával eleveníti fel az m1 szombaton 17 óra 30 perckor.

Antal Imre 1935. július 31-én született Hódmezővásárhelyen. Előbb zeneművészként vált ismertté, zenei pályafutása azonban a hetvenes évek elején egy betegség következtében kettétört. Élete ettől kezdve a televízió volt, ahol szórakoztató műsorok, vetélkedők műsorvezetője, bohózatok, szilveszteri programok elmaradhatatlan szereplője lett. 1965-ben a Könnyű-e együtt élni veled című műsorban állt először kamera elé, majd rábízták a Köszöntő, és a Halló fiúk! Halló lányok! című ifjúsági program vezetését.

Művészi sokoldalúságát színházi produkciókban, játékfilmekben vállalt szerepei bizonyították. A Bors című sorozatban Dániel Ede "tanár urat" alakította, és jellemszínészként kiváló alakítást nyújtott a Szevasz, Vera!, a Szemüvegesek vagy a Circus Maximus című mozifilmben is. Legnépszerűbb műsora az évtizedekig futó Szeszélyes évszakok volt.

 

Olvassa el ezt is!

Kis hír a nagy döntésről

Kis hír a nagy döntésről

A tram-train projekt kormány-előterjesztése folyamatban van, ami a kormány döntése után lesz nyilvános, várhatóan egy hónapon belül.
Hódmezővásárhelyi szálak a milliárdos ÁFA csalásban

Hódmezővásárhelyi szálak a milliárdos ÁFA csalásban

Vádemeléssel tett pontot egy szövevényes ügy végére az ügyészség. 29 vádlott 1700 oladalas vádirat, amelynek fiktív üzleti tevékenység a lényege.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.