Kultúra, oktatásFehér Kárpátok Fesztivál a Kankalinnal

2014. augusztus 23., szombat
 

Csehországba kapott meghívást a Kankalin Néptáncegyüttes. A Fehér Kárpátok Zenei Találkozóján a vásárhelyi együttes Cécó és Esthajnal csoportjai vettek részt.

 

 

 

 

Auguszts 15-17- e között a Kelet csehországi Valasske Klobouky település 12. alkalommal látta vendégül a népzenei- és néptáncegyütteseket. Minden évben külföldi együtteseket is meghívnak, például két éve Cook szigeteki, tavaly thaiföldi néptáncosok léptek fel a háromnapos fesztiválon. Idén a hazaiak mellett, bolgár, német, grúz, szlovák és magyar együttesek mutatkoztak be.

A Kankalin csoportjai 16-án délután léptek színpadra és kalocsai karikázót, dél-alföldi, rábaközi és szatmári és felcsíki koreográfiákat mutattak be Törökné Tárkány Katalin vezetésével. A közönség a vásárhelyiek fellépését vastapssal jutalmazta.

 

Az együttes táncosa, Rózsa Margaréta beszámolója szerint, a Kankalin szereplése ezzel nem ért véget, mert másnap a 10 kilométerre lévő Nedasovba utaztak, ahol a falu főterén gyülekező cseh táncosokhoz csatlakoztak és menetben a helyi templomhoz vonultak, ahol misén vettek részt. Ezután egy aratóünnepség következett, melyen a tánccsoportok felváltva szórakoztatták a közönséget. Itt a legnagyobb sikere a szatmári táncoknak volt.

A fellépések után este szintén egy közeli településen, Studlovban, a Kankalin és a Dúbrava Néptáncegyüttes táncosai táncházat tartottak, ahol nagy sikert aratott a Tisza Banda, akik a kankalinos tánccsoportok fellépésein muzsikáltak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Élő folklór vásárhelyiekkel

Élő folklór vásárhelyiekkel

Még egy hétig látogatható Budapesten a Duna Palotában az a kiállítás, amelyen vásárhelyi népművészek munkái is láthatóak. A kiállítás képeivel!

 

Nemsokára lehet készülni!

Nemsokára lehet készülni!

Újabb hódmezővásárhelyi iskolák nyertek a Határtalanul! program pályázatain, a szakképzők és a két ginmnázium.  A Bethlen 5 millió felett.
Ismét pályán a kosaras lányok

Ismét pályán a kosaras lányok

Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.