SportEzüstérmesek lettek a vásárhelyi junior tőrözői

2024. január 29., hétfő
 
Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi junior tőrözői

A Csomorkány SE junior női tőrözői a dobogó második fokára állhattak a hétvégi Országos Bajnokságon.

 

 

 

 

 


Január 27-28-án rendezték meg a 2023/2024-es vívó versenyszezon junior Országos Bajnokságát a fővárosi Ludovika Arénában.

 

Az első nap az egyéni versenyszámoké volt. A hölgyek mezőnyében Papp Jázmin végzett a legelőkelőbb helyen, versenyét a 9. helyen fejezte be.

Jázmint követte Gyapjas Hanna a 18., illetve Sós Gréti a 31. helyen. Nem jött össze a legjobb 32-be jutás Bíró Pannának (37.) és Csordás Eszternek (47.).

 

A verseny második napján a csapatversenyekre került sor. A Csomorkány SE csapatát a Bíró Panna, Gyapjas Hanna, Papp Jázmin, Sós Gréta kvartett alkotta. Előző napi eredményeiknek köszönhetően a 6. helyen voltak rangsorolva.

A legjobb 4 közé jutásért a Ludovika SE együttesén sikerült felülkerekedniük 45-42 arányban.

Az elődöntőben a BHSE csapatával néztek szembe a lányok, de fantasztikus vívásuknak köszönhetően itt is sikerrel vették az akadályt. Az eredmény ezúttal 45-40.

A döntőt a Törekvés SE csapatával vívták, de sajnos nem sikerült a bravúr. A döntő eredménye 29-45.

Így végül a Csomorkány SE  junior női tőrözői ezüdtérmesek lettek.

 

Edzőik: Magyary Ágnes, Kreiss Gábor, Donka Gábor és Papp Medárd

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Több száz vásárhelyi diák ismerkedett a Holokauszt történetével

Több száz vásárhelyi diák ismerkedett a Holokauszt történetével

Az egyre idősebb szemtanúk távoznak, az utókor felelőssége egyre nagyobb lesz: történeteiket újra és újra el kell mesélnünk, hogy a borzalom ne ismétlődhessen meg soha többé.

Védekezésben jól működtek, támadásban pedig hozták az extrát

Védekezésben jól működtek, támadásban pedig hozták az extrát

Nagy győzelmet aratott péntek este a Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban, így megérkezett a felsőházi rájátszást érő helyek kapujába.
Hézső Ferenc hatalmas életművének kis részéből nyílt kiállítás

Hézső Ferenc hatalmas életművének kis részéből nyílt kiállítás

Zsúfolásig megtelt a Németh László könyvtár olvasóterme január 25-én délután a megnyitójához kapcsolódó másfél órás beszélgetésen.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 6. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.