Kultúra, oktatásEsély és segítség egyről a kettőre jutni

2013. november 28., csütörtök
 

Tavaly szeptemberben indult és november végén zárul az az Európai Uniós projekt, amely a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését támogató program kidolgozását és gyakorlati megvalósítását finanszírozta.

 

 


Hódmezővásárhelyen 4 intézmény: a Varga Tamás Általános Iskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, a Pál utcai Óvoda és a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola konzorciuma 100 pedagógust vont be az egyéves programba.

 Az ’Egyről a kettőre’ elnevezésű, közel 26 és fél millió forinttal támogatott projekt célja a sajátos nevelési igényű gyermekek inkluzív nevelése, a gyermekek eltérő képességeinek és szükségleteinek figyelembe vételével az egyéni tanulási szokásokhoz és módszerekhez való alkalmazkodás, a pedagógusok optimális együttműködésével sajátos nevelési igényű gyermekek folyamatos támogatása; az átvezetés és befogadás minőségi megvalósítása volt.

A szakzsargonban megfogalmazott program mögött – természetesen - gyerekek vannak: 20 sajátos nevelési igényű tanuló, akiknek valódi segítségére lesz "egyről a kettőre" jutni.

Összesen több mint 120 fő azoknak – a szülőknek, diákoknak és helyi társadalmi szereplőknek - a száma, akik a különböző integrációs formák megvalósításában részt vettek.

Mint azt Farkas Zsuzsanna projektmenedzser elmondta, a programot négy integráló intézmény valósította meg, melynek keretében a kollégák továbbképzéseken, műhelyfoglalkozásokon vettek részt, kidolgozták az egyéni átvezetési terv készítésének eljárásrendjét. A projekt megvalósításához és a fenntartásához szükséges eszközöket, például fejlesztő játékokat, eszközöket, udvari játékokat, interaktív táblát, tantermi csomagokat is beszereztek.

A projekt záró rendezvényét november 27- én délután tartották a Varga Tamás Általános Iskolában. Ezen a résztvevők az eredményeket, összegzéseket, elemzéseket hallhattak.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

Végre a vásárhelyiek is megtekinthetik a hat és fél kilogrammos aranylelet egy részét a januárban nyíló kiállításon. A lelet megtalálásának nem mindennapi története!
A portás ébersége buktatta le

A portás ébersége buktatta le

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar kollégiumából állították elő a rendőrök N. Henriket, akiről kiderült, hogy eszik, iszik, alszik, csak éppen nem fizet, mert meglóg.
Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.