Kultúra, oktatásEsély és segítség egyről a kettőre jutni

2013. november 28., csütörtök
 

Tavaly szeptemberben indult és november végén zárul az az Európai Uniós projekt, amely a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését támogató program kidolgozását és gyakorlati megvalósítását finanszírozta.

 

 


Hódmezővásárhelyen 4 intézmény: a Varga Tamás Általános Iskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, a Pál utcai Óvoda és a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola konzorciuma 100 pedagógust vont be az egyéves programba.

 Az ’Egyről a kettőre’ elnevezésű, közel 26 és fél millió forinttal támogatott projekt célja a sajátos nevelési igényű gyermekek inkluzív nevelése, a gyermekek eltérő képességeinek és szükségleteinek figyelembe vételével az egyéni tanulási szokásokhoz és módszerekhez való alkalmazkodás, a pedagógusok optimális együttműködésével sajátos nevelési igényű gyermekek folyamatos támogatása; az átvezetés és befogadás minőségi megvalósítása volt.

A szakzsargonban megfogalmazott program mögött – természetesen - gyerekek vannak: 20 sajátos nevelési igényű tanuló, akiknek valódi segítségére lesz "egyről a kettőre" jutni.

Összesen több mint 120 fő azoknak – a szülőknek, diákoknak és helyi társadalmi szereplőknek - a száma, akik a különböző integrációs formák megvalósításában részt vettek.

Mint azt Farkas Zsuzsanna projektmenedzser elmondta, a programot négy integráló intézmény valósította meg, melynek keretében a kollégák továbbképzéseken, műhelyfoglalkozásokon vettek részt, kidolgozták az egyéni átvezetési terv készítésének eljárásrendjét. A projekt megvalósításához és a fenntartásához szükséges eszközöket, például fejlesztő játékokat, eszközöket, udvari játékokat, interaktív táblát, tantermi csomagokat is beszereztek.

A projekt záró rendezvényét november 27- én délután tartották a Varga Tamás Általános Iskolában. Ezen a résztvevők az eredményeket, összegzéseket, elemzéseket hallhattak.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

Végre a vásárhelyiek is megtekinthetik a hat és fél kilogrammos aranylelet egy részét a januárban nyíló kiállításon. A lelet megtalálásának nem mindennapi története!
A portás ébersége buktatta le

A portás ébersége buktatta le

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar kollégiumából állították elő a rendőrök N. Henriket, akiről kiderült, hogy eszik, iszik, alszik, csak éppen nem fizet, mert meglóg.
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt

Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt

A Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb sütit ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.
A közönség lelkesedése is segítette Kosársulit

A közönség lelkesedése is segítette Kosársulit

Vuk Pavlovic csapata megnyerte a Dunaharaszti elleni párharcot az NB I/B Zöld csoportjában, így az 5. helyen végzett.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.
 
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt

Május 27-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2023 taekwondo versenyt.

 
Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra
Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra Közel kilenc évtizeddel ezelőtt, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.