Kultúra, oktatásEsély és segítség egyről a kettőre jutni

2013. november 28., csütörtök
 

Tavaly szeptemberben indult és november végén zárul az az Európai Uniós projekt, amely a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését támogató program kidolgozását és gyakorlati megvalósítását finanszírozta.

 

 


Hódmezővásárhelyen 4 intézmény: a Varga Tamás Általános Iskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, a Pál utcai Óvoda és a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola konzorciuma 100 pedagógust vont be az egyéves programba.

 Az ’Egyről a kettőre’ elnevezésű, közel 26 és fél millió forinttal támogatott projekt célja a sajátos nevelési igényű gyermekek inkluzív nevelése, a gyermekek eltérő képességeinek és szükségleteinek figyelembe vételével az egyéni tanulási szokásokhoz és módszerekhez való alkalmazkodás, a pedagógusok optimális együttműködésével sajátos nevelési igényű gyermekek folyamatos támogatása; az átvezetés és befogadás minőségi megvalósítása volt.

A szakzsargonban megfogalmazott program mögött – természetesen - gyerekek vannak: 20 sajátos nevelési igényű tanuló, akiknek valódi segítségére lesz "egyről a kettőre" jutni.

Összesen több mint 120 fő azoknak – a szülőknek, diákoknak és helyi társadalmi szereplőknek - a száma, akik a különböző integrációs formák megvalósításában részt vettek.

Mint azt Farkas Zsuzsanna projektmenedzser elmondta, a programot négy integráló intézmény valósította meg, melynek keretében a kollégák továbbképzéseken, műhelyfoglalkozásokon vettek részt, kidolgozták az egyéni átvezetési terv készítésének eljárásrendjét. A projekt megvalósításához és a fenntartásához szükséges eszközöket, például fejlesztő játékokat, eszközöket, udvari játékokat, interaktív táblát, tantermi csomagokat is beszereztek.

A projekt záró rendezvényét november 27- én délután tartották a Varga Tamás Általános Iskolában. Ezen a résztvevők az eredményeket, összegzéseket, elemzéseket hallhattak.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

A régészkedő pulykák híressé tették Szikáncsot

Végre a vásárhelyiek is megtekinthetik a hat és fél kilogrammos aranylelet egy részét a januárban nyíló kiállításon. A lelet megtalálásának nem mindennapi története!
A portás ébersége buktatta le

A portás ébersége buktatta le

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar kollégiumából állították elő a rendőrök N. Henriket, akiről kiderült, hogy eszik, iszik, alszik, csak éppen nem fizet, mert meglóg.
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon

Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon

Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
4 polgármesterjelölt és 43 képviselőjelölt indul

4 polgármesterjelölt és 43 képviselőjelölt indul

Május 6-án kisorsolta a Helyi Választási Bizottság a június 9-i hódmezővásárhelyi helyhatósági választások szavazólapjain a sorrendet.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Magyar Péter Vásárhelyen
Magyar Péter Vásárhelyen Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.