Kék hírekA portás ébersége buktatta le

2013. november 27., szerda
 
A portás ébersége buktatta le

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar kollégiumából állították elő a rendőrök N. Henriket, akiről kiderült, hogy eszik, iszik, alszik, csak éppen nem fizet, mert meglóg.

 

 

 

Pénteken az esti órákban érkezett, az egyébként szállodaként is üzemelő vásárhelyi kollégiumba, azzal, hogy 3 napig maradna, mondta el az ügy lényegét Szilágyi László a kollégium vezetője. A portás a szállásfoglalás hivatalos adatlapjához személyi adatokat kért, amire is a férfi egy jogosítványt adott át. Arra a felszólításra, hogy előre kell fizetni, azt mondta, elmegy egy bankautomatához, amint lerakta a holmiját. A kollégium éttermében eközben Gólyabál volt és a nagy sürgés-forgást kihasználva a férfi nem ment vissza a recepcióhoz fizetni. Közben portásváltás is volt.

 

Hétfőn reggel 7 óra körül az akkor ügyeletes recepciós meglátta a szálló előterében a férfit és felismerte, hogy már járt ott és akkor is fizetés nélkül távozott. Értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érve igazoltatták N. Henriket, majd előállították. Szilágyi László elmondása szerint, az ügy érdekessége, hogy 2 éven belül ez már a negyedik eset, hogy fizetés nélkül próbáltak meg távozni a szállóból, volt köztük nő, fiatal férfi, sőt egy, magát nyugdíjas jogásznak mondott férfi is.

Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Vásárhelyi Híreknek elmondta, kiderült, N. Henrik nemcsak a Mezőgazdasági Kar kollégiumából távozott fizetés nélkül, hanem a 41 éves soproni férfi az egyik hódmezővásárhelyi szállodában is megszállt. A minibár mellett az étteremben fogyasztott, majd „köszönés nélkül” távozott. Amikor e-mailben felszólították, hogy fizessen, azt mondta, hogy baleset érte, de majd utal. Nem utalt.

Hasonlóan járt el több vásárhelyi étteremben. Információink szerint a Halászcsárdában, ahol ételt rendelt, majd arra hivatkozott, hogy letiltották a bankkártyáját, de másnap rendezi a számlát. Nem tette.

N. Henrik ellen csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. A 41 éves férfi ügyében azonban várhatóan a Szegedi Rendőrkapitányság jár majd el, ugyanis a Tisza-parti településen is hasonló módon töltött el több „vendégéjszakát”.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vidékbajnok vásárhelyi vívók

Vidékbajnok vásárhelyi vívók

November 23-24-én Szolnokon rendezték meg a 2013. évi Felnőtt Vidékbajnokságot. A vásárhelyi Csomorkány Vívó SE vívói mindhárom éremszínből hoztak haza.
Diákzsaruk lesznek

Diákzsaruk lesznek

November 22-én délelőtt a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskolában elkezdték a kiképzését azoknak a 6-8. osztályos diákoknak, akik baráti körükben kortárs segítőként majd támogatják a rendőrség bűnmegelőzési munkáját.
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.