Kék hírekA portás ébersége buktatta le

2013. november 27., szerda
 
A portás ébersége buktatta le

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar kollégiumából állították elő a rendőrök N. Henriket, akiről kiderült, hogy eszik, iszik, alszik, csak éppen nem fizet, mert meglóg.

 

 

 

Pénteken az esti órákban érkezett, az egyébként szállodaként is üzemelő vásárhelyi kollégiumba, azzal, hogy 3 napig maradna, mondta el az ügy lényegét Szilágyi László a kollégium vezetője. A portás a szállásfoglalás hivatalos adatlapjához személyi adatokat kért, amire is a férfi egy jogosítványt adott át. Arra a felszólításra, hogy előre kell fizetni, azt mondta, elmegy egy bankautomatához, amint lerakta a holmiját. A kollégium éttermében eközben Gólyabál volt és a nagy sürgés-forgást kihasználva a férfi nem ment vissza a recepcióhoz fizetni. Közben portásváltás is volt.

 

Hétfőn reggel 7 óra körül az akkor ügyeletes recepciós meglátta a szálló előterében a férfit és felismerte, hogy már járt ott és akkor is fizetés nélkül távozott. Értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érve igazoltatták N. Henriket, majd előállították. Szilágyi László elmondása szerint, az ügy érdekessége, hogy 2 éven belül ez már a negyedik eset, hogy fizetés nélkül próbáltak meg távozni a szállóból, volt köztük nő, fiatal férfi, sőt egy, magát nyugdíjas jogásznak mondott férfi is.

Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Vásárhelyi Híreknek elmondta, kiderült, N. Henrik nemcsak a Mezőgazdasági Kar kollégiumából távozott fizetés nélkül, hanem a 41 éves soproni férfi az egyik hódmezővásárhelyi szállodában is megszállt. A minibár mellett az étteremben fogyasztott, majd „köszönés nélkül” távozott. Amikor e-mailben felszólították, hogy fizessen, azt mondta, hogy baleset érte, de majd utal. Nem utalt.

Hasonlóan járt el több vásárhelyi étteremben. Információink szerint a Halászcsárdában, ahol ételt rendelt, majd arra hivatkozott, hogy letiltották a bankkártyáját, de másnap rendezi a számlát. Nem tette.

N. Henrik ellen csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. A 41 éves férfi ügyében azonban várhatóan a Szegedi Rendőrkapitányság jár majd el, ugyanis a Tisza-parti településen is hasonló módon töltött el több „vendégéjszakát”.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vidékbajnok vásárhelyi vívók

Vidékbajnok vásárhelyi vívók

November 23-24-én Szolnokon rendezték meg a 2013. évi Felnőtt Vidékbajnokságot. A vásárhelyi Csomorkány Vívó SE vívói mindhárom éremszínből hoztak haza.
Diákzsaruk lesznek

Diákzsaruk lesznek

November 22-én délelőtt a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskolában elkezdték a kiképzését azoknak a 6-8. osztályos diákoknak, akik baráti körükben kortárs segítőként majd támogatják a rendőrség bűnmegelőzési munkáját.
Magyar Péter Vásárhelyen

Magyar Péter Vásárhelyen

Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről

Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről

A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.