Kék hírekA portás ébersége buktatta le

2013. november 27., szerda
 
A portás ébersége buktatta le

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar kollégiumából állították elő a rendőrök N. Henriket, akiről kiderült, hogy eszik, iszik, alszik, csak éppen nem fizet, mert meglóg.

 

 

 

Pénteken az esti órákban érkezett, az egyébként szállodaként is üzemelő vásárhelyi kollégiumba, azzal, hogy 3 napig maradna, mondta el az ügy lényegét Szilágyi László a kollégium vezetője. A portás a szállásfoglalás hivatalos adatlapjához személyi adatokat kért, amire is a férfi egy jogosítványt adott át. Arra a felszólításra, hogy előre kell fizetni, azt mondta, elmegy egy bankautomatához, amint lerakta a holmiját. A kollégium éttermében eközben Gólyabál volt és a nagy sürgés-forgást kihasználva a férfi nem ment vissza a recepcióhoz fizetni. Közben portásváltás is volt.

 

Hétfőn reggel 7 óra körül az akkor ügyeletes recepciós meglátta a szálló előterében a férfit és felismerte, hogy már járt ott és akkor is fizetés nélkül távozott. Értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érve igazoltatták N. Henriket, majd előállították. Szilágyi László elmondása szerint, az ügy érdekessége, hogy 2 éven belül ez már a negyedik eset, hogy fizetés nélkül próbáltak meg távozni a szállóból, volt köztük nő, fiatal férfi, sőt egy, magát nyugdíjas jogásznak mondott férfi is.

Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Vásárhelyi Híreknek elmondta, kiderült, N. Henrik nemcsak a Mezőgazdasági Kar kollégiumából távozott fizetés nélkül, hanem a 41 éves soproni férfi az egyik hódmezővásárhelyi szállodában is megszállt. A minibár mellett az étteremben fogyasztott, majd „köszönés nélkül” távozott. Amikor e-mailben felszólították, hogy fizessen, azt mondta, hogy baleset érte, de majd utal. Nem utalt.

Hasonlóan járt el több vásárhelyi étteremben. Információink szerint a Halászcsárdában, ahol ételt rendelt, majd arra hivatkozott, hogy letiltották a bankkártyáját, de másnap rendezi a számlát. Nem tette.

N. Henrik ellen csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. A 41 éves férfi ügyében azonban várhatóan a Szegedi Rendőrkapitányság jár majd el, ugyanis a Tisza-parti településen is hasonló módon töltött el több „vendégéjszakát”.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vidékbajnok vásárhelyi vívók

Vidékbajnok vásárhelyi vívók

November 23-24-én Szolnokon rendezték meg a 2013. évi Felnőtt Vidékbajnokságot. A vásárhelyi Csomorkány Vívó SE vívói mindhárom éremszínből hoztak haza.
Diákzsaruk lesznek

Diákzsaruk lesznek

November 22-én délelőtt a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskolában elkezdték a kiképzését azoknak a 6-8. osztályos diákoknak, akik baráti körükben kortárs segítőként majd támogatják a rendőrség bűnmegelőzési munkáját.
Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

A végig kemény, agresszív játékot, helyenként ebből adódóan pontatlan támadójátékot hozó találkozón a védekezés dominált a Kosársuli javára.
Történetíró egyházfira emlékeznek

Történetíró egyházfira emlékeznek

Emlékévvel tisztelegnek a száz éve elhunyt Szeremlei Sámuel református lelkész és történész előtt Hódmezővásárhelyen.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.