SportErős mezőnyben jó helyezés

2013. május 30., csütörtök
 

„Évtizedes munkánk megkoronázása az IDF Világbajnokságon elért eredményünk, nem utolsó sorban amatőrként jegyzett csapattal, profik elleni versenyben.”, mondta Fogarassy Judit, a Balett és Jazztánc Stúdió vezetője, annak kapcsán, hogy egyik formációjuk a világbajnokságon hatodik lett.

 

 

 


A Vásárhelyi Híreknek még azt is hangsúlyozta, szakmai szempontból a helyezésük értékelésekor az is lényeges, hogy szép számban jöttek el orosz táncosok, csoportok, akikről közismert, hogy a műfaj élvonalába tartoznak.

 

20 ország 73 klubjának 1500 táncosa találkozott május 22-26 között Nagykanizsán, az IDF (International Dance Federation) Világbajnokságon. Több száz versenyzővel képviseltették magukat az olaszok, a spanyolok és az oroszok, és most először vett részt az IDF világbajnokságán Gibraltár és Dél-Afrika

 

Magyarország az idei International Dance Federation (IDF) világbajnokságon indult a legnépesebb csapattal, 114 fővel. Köztük a  vásárhelyi Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió kilenc tagú Dance Show Formációja.

 

 

Hét csapat jutott be a Dance Show Formáció felnőtt kategória döntőjébe, köztük a vásárhelyi lányok, akik a május 24-én tartott döntőn egyedüliként képviselték Magyarországot és a hatodik helyezést érték le.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szabó Klára Petra minitárlata Angliában

Szabó Klára Petra minitárlata Angliában

A sikeres kortárs képzőművészeti kísérletezéseiről ismert művész Észtország és Japán után, egy rezidencia program keretén belül most az angliai Norwich-ben alkot. Képekkel!
Fit Kid Grand Prix bajnokságon járt a Hód Fitness

Fit Kid Grand Prix bajnokságon járt a Hód Fitness

Május 25-én a szolnoki egész napos verseny végén, a legkisebbektől, a 17-18 éves lányokig 7 dobogós helyezést sikerült begyűjteniük. Eredményekkel és képekkel!
Véget ért a Tornyai-emlékév

Véget ért a Tornyai-emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.