SportErős mezőnyben jó helyezés

2013. május 30., csütörtök
 

„Évtizedes munkánk megkoronázása az IDF Világbajnokságon elért eredményünk, nem utolsó sorban amatőrként jegyzett csapattal, profik elleni versenyben.”, mondta Fogarassy Judit, a Balett és Jazztánc Stúdió vezetője, annak kapcsán, hogy egyik formációjuk a világbajnokságon hatodik lett.

 

 

 


A Vásárhelyi Híreknek még azt is hangsúlyozta, szakmai szempontból a helyezésük értékelésekor az is lényeges, hogy szép számban jöttek el orosz táncosok, csoportok, akikről közismert, hogy a műfaj élvonalába tartoznak.

 

20 ország 73 klubjának 1500 táncosa találkozott május 22-26 között Nagykanizsán, az IDF (International Dance Federation) Világbajnokságon. Több száz versenyzővel képviseltették magukat az olaszok, a spanyolok és az oroszok, és most először vett részt az IDF világbajnokságán Gibraltár és Dél-Afrika

 

Magyarország az idei International Dance Federation (IDF) világbajnokságon indult a legnépesebb csapattal, 114 fővel. Köztük a  vásárhelyi Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió kilenc tagú Dance Show Formációja.

 

 

Hét csapat jutott be a Dance Show Formáció felnőtt kategória döntőjébe, köztük a vásárhelyi lányok, akik a május 24-én tartott döntőn egyedüliként képviselték Magyarországot és a hatodik helyezést érték le.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szabó Klára Petra minitárlata Angliában

Szabó Klára Petra minitárlata Angliában

A sikeres kortárs képzőművészeti kísérletezéseiről ismert művész Észtország és Japán után, egy rezidencia program keretén belül most az angliai Norwich-ben alkot. Képekkel!
Fit Kid Grand Prix bajnokságon járt a Hód Fitness

Fit Kid Grand Prix bajnokságon járt a Hód Fitness

Május 25-én a szolnoki egész napos verseny végén, a legkisebbektől, a 17-18 éves lányokig 7 dobogós helyezést sikerült begyűjteniük. Eredményekkel és képekkel!
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján

Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján

Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
Véget ért a Tornyai-emlékév

Véget ért a Tornyai-emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.