SportErős mezőnyben jó helyezés

2013. május 30., csütörtök
 

„Évtizedes munkánk megkoronázása az IDF Világbajnokságon elért eredményünk, nem utolsó sorban amatőrként jegyzett csapattal, profik elleni versenyben.”, mondta Fogarassy Judit, a Balett és Jazztánc Stúdió vezetője, annak kapcsán, hogy egyik formációjuk a világbajnokságon hatodik lett.

 

 

 


A Vásárhelyi Híreknek még azt is hangsúlyozta, szakmai szempontból a helyezésük értékelésekor az is lényeges, hogy szép számban jöttek el orosz táncosok, csoportok, akikről közismert, hogy a műfaj élvonalába tartoznak.

 

20 ország 73 klubjának 1500 táncosa találkozott május 22-26 között Nagykanizsán, az IDF (International Dance Federation) Világbajnokságon. Több száz versenyzővel képviseltették magukat az olaszok, a spanyolok és az oroszok, és most először vett részt az IDF világbajnokságán Gibraltár és Dél-Afrika

 

Magyarország az idei International Dance Federation (IDF) világbajnokságon indult a legnépesebb csapattal, 114 fővel. Köztük a  vásárhelyi Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió kilenc tagú Dance Show Formációja.

 

 

Hét csapat jutott be a Dance Show Formáció felnőtt kategória döntőjébe, köztük a vásárhelyi lányok, akik a május 24-én tartott döntőn egyedüliként képviselték Magyarországot és a hatodik helyezést érték le.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szabó Klára Petra minitárlata Angliában

Szabó Klára Petra minitárlata Angliában

A sikeres kortárs képzőművészeti kísérletezéseiről ismert művész Észtország és Japán után, egy rezidencia program keretén belül most az angliai Norwich-ben alkot. Képekkel!
Fit Kid Grand Prix bajnokságon járt a Hód Fitness

Fit Kid Grand Prix bajnokságon járt a Hód Fitness

Május 25-én a szolnoki egész napos verseny végén, a legkisebbektől, a 17-18 éves lányokig 7 dobogós helyezést sikerült begyűjteniük. Eredményekkel és képekkel!
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.