SportErőlködés nélküli győzelem

2015. november 23., hétfő
 
Erőlködés nélküli győzelem

A vásárhelyi kézilabdás lányok Abonyban léptek pályára vasárnap az NBII Dél-Kelet csoport 9. fordulójában. A két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján számukra csak a győzelem és két pont megszerzése lehetett a cél.

 

 

 

 


A várakozásoknak megfelelően a HLKC az első perctől kezdve dominált a mérkőzésen, határozott védekezésük és hatékony támadójátékuk eredményeként már a tizedik percre tetemes előnybe kerültek (2-8).

Különösebb erőlködés nélkül tovább nőtt a különbség a két csapat között, főként a vásárhelyi csapat szélsői jeleskedtek a gólszerzésben lerohanásokból, a félidei eredmény jól tükrözte az erőviszonyokat (9-20).

A második játékrészben is tovább tartott a lendület, sőt a 37. percben egy 8-0 rohammal végleg eldöntötték a találkozót. Innentől Gaál Adrienn edző folyamatos cserékkel minden játékosnak lehetőséget adott, a meccset szinte a junior sorukkal fejezték be, de a hazaiak így sem tudtak “lőtávolon belülre” kerülni.

 

Abony KC – Hódmezővásárhelyi LKC 23-40 (9-20)

 

HLKC: Kothencz – Sajtos 9, Tószegi 4, Sebők 3, Németh 2, Kónya 5, Sebestény 5, Cs: Balogh (k), Kránitz 4, Földesi, Blaskovics, Klemm 3, Kecskeméti, Szőke 1, Kandó 3, Becsei 1

 

 

Gaál Adrienn edző: “A két pontért utaztunk Abonyba, ennek megfelelően végig nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, sikerünk egy percig sem forgott veszélyben. Örülök, hogy minden játékosom, így tehetséges juniorjaink is hozzá tudtak járulni a sikerhez!”

 

Junior mérkőzés:

 

Abony KC – Hódmezővásárhelyi LKC 22-36 (10-18)

 

HLKC: Balogh – Bálint 4, Blaskovics 6, Klemm 7, Földesi 3, Sajtos 2, Becsei 2, Cs: Kalmár (k), Kónya, Kránitz 3, Molnár 1, Mérai 4, Besenyi 1, Balog, Kandó 2, Szöllősi 1

 

Kis Márk edző: “A mérkőzést végig kézben tartottuk, és magabiztosan nyertünk 14 góllal. Mindenki játéklehetőséget kapott, pozitívum, hogy a fiatalok is jól szálltak be a meccsbe.”

 

A következő fordulóban a kilencedik helyen álló Gyomaendrőd csapata látogat a Balogh Imsibe.

 

Olvassa el ezt is!

Félszáz résztvevő a sakk emlékversenyen

Félszáz résztvevő a sakk emlékversenyen

November 21-én Hódmezővásárhelyen a Nyugdíjas Lakópark különtermében rendezték a 24. Ifjú Tóth Antal Sakk Emlékverseny. Eredményekkel és képekkel!
Illegális bevándorlók Románia felől?

Illegális bevándorlók Románia felől?

Lázár János: A szerb-magyar határtól a Marossal párhuzamosan már elkezdődött az előkészítő munka. Meg fogjuk védeni Makó térségét az illegális bevándorlóktól.
Ízlelgessük: Csongrád-Csanád megye

Ízlelgessük: Csongrád-Csanád megye

Május 25-én Szegeden, a megyeházán hivatalosan is bejelentik, hogy júniustól megváltozik a megye elnevezése. Pontosabban bővül: Csongrád-Csanád lesz ismét.
A megye neve a csanádi identitást is őrzi majd

A megye neve a csanádi identitást is őrzi majd

A trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, 2020. június 4-én a megye neve Csongrád-Csanád megyére változott.
 

És ezt már olvasta?

Fellélegezhetünk! Szó szerint
Fellélegezhetünk! Szó szerint Törvénymódosítás után már csak néhány hónapig füstölhetnek a kertekben rakott tüzek. Az önkormányzatok sem szabályozhatják rendeletben.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Így óvja bőrét a strandszezonban
Így óvja bőrét a strandszezonban

Nyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton. A természetes és mesterséges vizek közelében azonban sok kórokozó és baktérium leselkedik a strandolókra.


 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pisztáciás tekercs
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pisztáciás tekercs Baracskay Angéla: És azt mondtam már milyen egyszerű? Egy valamire kell csak odafigyelni, hogy a tészta hideg legyen! Pikk-pakk kész! Szó szerint!
 
Megkezdődött a kullancsszezon
Megkezdődött a kullancsszezon Ne tévesszen meg senkit, hogy a híradások szinte mindig a hazai viszonyokkal foglalkoznak. A kullancsok megtalálhatók Közép-Európa összes országában. Térképpel!
 
Nem riaszt és még mérgező is lehet
Nem riaszt és még mérgező is lehet Figyelnünk kell arra, hogy még a természetes illóolajok is tartalmazhatnak 26 olyan illatanyagot, melyek az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthatnak ki, de mérgezés is előfordulhat.
 
Eldőlt a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola jövője
Eldőlt a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola jövője Engedélyezte az EMMI a fenntartóváltást. Folytatni akarják a magas szintű zenei és művészeti nevelést. Városi beiskolázásra lesz lehetőség.