SportErőlködés nélküli győzelem

2015. november 23., hétfő
 
Erőlködés nélküli győzelem

A vásárhelyi kézilabdás lányok Abonyban léptek pályára vasárnap az NBII Dél-Kelet csoport 9. fordulójában. A két csapat tabellán elfoglalt helyezése alapján számukra csak a győzelem és két pont megszerzése lehetett a cél.

 

 

 

 


A várakozásoknak megfelelően a HLKC az első perctől kezdve dominált a mérkőzésen, határozott védekezésük és hatékony támadójátékuk eredményeként már a tizedik percre tetemes előnybe kerültek (2-8).

Különösebb erőlködés nélkül tovább nőtt a különbség a két csapat között, főként a vásárhelyi csapat szélsői jeleskedtek a gólszerzésben lerohanásokból, a félidei eredmény jól tükrözte az erőviszonyokat (9-20).

A második játékrészben is tovább tartott a lendület, sőt a 37. percben egy 8-0 rohammal végleg eldöntötték a találkozót. Innentől Gaál Adrienn edző folyamatos cserékkel minden játékosnak lehetőséget adott, a meccset szinte a junior sorukkal fejezték be, de a hazaiak így sem tudtak “lőtávolon belülre” kerülni.

 

Abony KC – Hódmezővásárhelyi LKC 23-40 (9-20)

 

HLKC: Kothencz – Sajtos 9, Tószegi 4, Sebők 3, Németh 2, Kónya 5, Sebestény 5, Cs: Balogh (k), Kránitz 4, Földesi, Blaskovics, Klemm 3, Kecskeméti, Szőke 1, Kandó 3, Becsei 1

 

 

Gaál Adrienn edző: “A két pontért utaztunk Abonyba, ennek megfelelően végig nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, sikerünk egy percig sem forgott veszélyben. Örülök, hogy minden játékosom, így tehetséges juniorjaink is hozzá tudtak járulni a sikerhez!”

 

Junior mérkőzés:

 

Abony KC – Hódmezővásárhelyi LKC 22-36 (10-18)

 

HLKC: Balogh – Bálint 4, Blaskovics 6, Klemm 7, Földesi 3, Sajtos 2, Becsei 2, Cs: Kalmár (k), Kónya, Kránitz 3, Molnár 1, Mérai 4, Besenyi 1, Balog, Kandó 2, Szöllősi 1

 

Kis Márk edző: “A mérkőzést végig kézben tartottuk, és magabiztosan nyertünk 14 góllal. Mindenki játéklehetőséget kapott, pozitívum, hogy a fiatalok is jól szálltak be a meccsbe.”

 

A következő fordulóban a kilencedik helyen álló Gyomaendrőd csapata látogat a Balogh Imsibe.

 

Olvassa el ezt is!

Félszáz résztvevő a sakk emlékversenyen

Félszáz résztvevő a sakk emlékversenyen

November 21-én Hódmezővásárhelyen a Nyugdíjas Lakópark különtermében rendezték a 24. Ifjú Tóth Antal Sakk Emlékverseny. Eredményekkel és képekkel!
Illegális bevándorlók Románia felől?

Illegális bevándorlók Románia felől?

Lázár János: A szerb-magyar határtól a Marossal párhuzamosan már elkezdődött az előkészítő munka. Meg fogjuk védeni Makó térségét az illegális bevándorlóktól.
Mi kerül a fa alá?

Mi kerül a fa alá?

Minden második ember élményt akar adni ajándékként az idén karácsonyra, a legtöbben 3-4 embernek terveznek élményt ajándékozni, összesen 25 ezer forint körüli értékben.
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.