SportErőemelésben ismét hallatott magáról Vásárhely

2017. március 18., szombat
 
Erőemelésben ismét hallatott magáról Vásárhely

Március 18-án 1 napra Kunszentmárton a fekvenyomás magyarországi fővárosává lépett elő. Vegyesen, férfi és a női sportolók részvételével itt rendezték meg az I. Betyár RAW Fekvenyomó Kupa versenyét, amelyet a város polgármestere nyitott meg.

 

 

 

 


A RAW, vagyis speciális erőemelő ruha nélküli verseny bírálata az úgynevezett Wilks pontrendszer alapján történt. (Lényegében, mivel nem mindegy, hogy egy sportoló a testsúlyához képest milyen teljesítményt nyújt, a Wilks rendszer egy úgynevezett koefficiens-rendszert, s ezekhez a számokhoz viszonyítják a versenyző eredményét. Ezáltal lehetővé vált rangsorolni abszolút kategóriában a versenyzőket.) 

 

A hódmezővásárhelyi Herkules SE három versenyzővel indult a 46 fős mezőnyben.

 

Halász Vivien abszolút felnőtt kategóriában a legfiatalabb versenyzőként 15 évesen, legkisebb testsúllyal, messze magas egyéni csúccsal 50 kg-mal teljesített, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

 

A -70 kg-os open kategóriában pedig Arany László bronzérmes lett, ő is egyéni versenycsúccsal ami 110 kg volt.

 

Hocsi Ádam pedig az open -70 kg-ban aranyérmes, 140 kg teljesítésével, ez is egyéni rekord.

 

Alig 2 hete a Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy  a Magyar Erőemelő Szövetséghez februárban csatlakozott a vásárhelyi egyesület, amelynek sportolója Hocsi Ádam aranyérmes lett a Fekvenyomó Magyar Bajnokságon.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

10 nap 150 fellépő

10 nap 150 fellépő

Az idei rendezvény – a hazai gasztro-események közül elsőként – csakis élő zenekari kísérettel fellépő művészeket vonultat fel. 
Vásárhelyi sikerek a Premier Művészeti Napokon

Vásárhelyi sikerek a Premier Művészeti Napokon

A versenyen egy hódmezővásárhelyi kötődésű zenekar és két ifjú énekesnő is indult, és valamennyien dobogós eredményeket értek el. Képekkel! 
Múltunk kulináris érdekességei

Múltunk kulináris érdekességei

A Tornyai János Múzeum Nyári konyha címmel workshop-sorozatot indított a Népművészeti Tájházban. Most a kovászos kenyér készítésének hagyományával ismerkedtek. 
Hullámverés

Hullámverés

Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.