SportErőemelésben ismét hallatott magáról Vásárhely

2017. március 18., szombat
 
Erőemelésben ismét hallatott magáról Vásárhely

Március 18-án 1 napra Kunszentmárton a fekvenyomás magyarországi fővárosává lépett elő. Vegyesen, férfi és a női sportolók részvételével itt rendezték meg az I. Betyár RAW Fekvenyomó Kupa versenyét, amelyet a város polgármestere nyitott meg.

 

 

 

 


A RAW, vagyis speciális erőemelő ruha nélküli verseny bírálata az úgynevezett Wilks pontrendszer alapján történt. (Lényegében, mivel nem mindegy, hogy egy sportoló a testsúlyához képest milyen teljesítményt nyújt, a Wilks rendszer egy úgynevezett koefficiens-rendszert, s ezekhez a számokhoz viszonyítják a versenyző eredményét. Ezáltal lehetővé vált rangsorolni abszolút kategóriában a versenyzőket.) 

 

A hódmezővásárhelyi Herkules SE három versenyzővel indult a 46 fős mezőnyben.

 

Halász Vivien abszolút felnőtt kategóriában a legfiatalabb versenyzőként 15 évesen, legkisebb testsúllyal, messze magas egyéni csúccsal 50 kg-mal teljesített, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

 

A -70 kg-os open kategóriában pedig Arany László bronzérmes lett, ő is egyéni versenycsúccsal ami 110 kg volt.

 

Hocsi Ádam pedig az open -70 kg-ban aranyérmes, 140 kg teljesítésével, ez is egyéni rekord.

 

Alig 2 hete a Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy  a Magyar Erőemelő Szövetséghez februárban csatlakozott a vásárhelyi egyesület, amelynek sportolója Hocsi Ádam aranyérmes lett a Fekvenyomó Magyar Bajnokságon.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

10 nap 150 fellépő

10 nap 150 fellépő

Az idei rendezvény – a hazai gasztro-események közül elsőként – csakis élő zenekari kísérettel fellépő művészeket vonultat fel. 
Vásárhelyi sikerek a Premier Művészeti Napokon

Vásárhelyi sikerek a Premier Művészeti Napokon

A versenyen egy hódmezővásárhelyi kötődésű zenekar és két ifjú énekesnő is indult, és valamennyien dobogós eredményeket értek el. Képekkel! 
Az elmúlt évtized legjobb épületei között a BFMK

Az elmúlt évtized legjobb épületei között a BFMK

A modernizmus praktikuma mellé így került oda az anyag szépsége a szépen helyrehozott téglahomlokzatokkal, a vörös fa függönyfallal, a műkő burkolatokkal.
Megtartani és megerősíteni

Megtartani és megerősíteni

Jelentős változást hozhat az új esztendő a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola életében.
 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.